När man måste plugga

Alltså ärligt talat, jag fattar inte vad det är för fel på mig? Denna dag var ägnad åt att plugga. Tror ni att jag pluggade?! Jag har snarare suttit och kollat youtube-videos hela dagen och tvättat håret. Så typiskt. Alltid ska jag finna en anledning till att göra något annat än att plugga, typ städa, diska, tvätta håret osv. Jag brukar ju läsa en tjej som går i min klass blogg, och hon pluggar verkligen hela tiden. Hon är så ambitiös. Kanske inte så konstigt heller att hon får VG på precis allt.
Nej, imorgon måste jag verkligen skärpa mig!
 
Update: Angående Eucerin serien, den är superbra! Har använt den i ca en vecka nu and I love it. Iaf det bästa jag testat hittils. Irriterar inte huden, går in i huden utan att lämna den torr, och känns mjuk och smidig. Den är ju formulerad för atopisk hud och det känns som att produkterna verkligen lever upp till det. Seriens bodylotion i kombination med kortisonkrämen är bäst!
Ända negativa är att produkterna är rätt dyra, 200 spänn för bodylotion och 150kr för duscholjan. Men det är värt antar jag och de är rätt dryga, framförallt duscholjan. Får se hur det känns när jag använt den under en längre tid!

Stress!

Nu är jag tillbaka i min studentstad efter en riktig rolig helg i Sthlm! Anledningen till att jag åkte tillbaka var ju som sagt för att min vän fyllde år och vi skulle ha en överraskningsfest åt henne. Vi lyckades överraska henne ordentligt, hon blev jättechockad haha! En av mina vänner lyckades ta den bästa bilden på henne när hon kommer in till restaurangen och först får syn på oss. Så klockren säger jag bara! Det blev massa mat och en massa dans! Det bjöds även på lite magdans! Vi åt, skrattade, dansade, tog bilder och hade kul! 
Det vart tyvärr en väldigt dyr helg dock. Det blev taxiresor, presentköp, SL kort, nytt köp av en laddare då min gamla gått sönder, m.m.
Så mycket pengar som jag spenderat bara på en helg i Sthlm, så mycket spenderar jag på kanske 2 veckor här i min studentstad. Men men, det vart värt varenda krona, och som jag sagt tidigare, så vet jag att hon hade gjort detsamma för mig. Hon är värd allt och mycket mer för hon har kämpat så hårt den senaste tiden. Är så stolt!
Anyways, nu är det back to reality again. Har tenta redan nästa vecka på onsdag. Statistik, igen! Så tråkigt. Pray for me! 
 
Ville ta upp en annan ganska viktig grej här i min blogg. Läste en nyhetsartikel om stress och hur vi med tiden blivit allt mer stressade och att utbrändhet och stressrelaterade problem blir allt vanligare och går ner i åldrarna, om man jämför med hur det såg ut förr. Mycket är pga att samhällskraven ökar, man ska prestera och leverera hela tiden. En annan anledning är sociala medier. Vi ska jämt och ständigt vara tillgängliga, våra hjärnor hinner därmed inte att koppla av. 
Detta är dock inget nytt för mig, jag är medveten om det här. Men det tåls att ta upp igen.
Jag brukar stänga av internet på mobilen så fort jag går och lägger mig, det brukar hjälpa. Dock sätter jag på det igen så fort jag vaknar. Den här ständiga rädslan över att man kanske missar något, det måste jag försöka släppa. Sen ska jag försöka ge plats åt mer avkoppling. Det brukar vara lättare sagt än gjort, men it doesnt hurt to try. Det är inte enkelt när man bor helt själv, och pluggar på heltid. Massor som ska göras. 
 
Men men, vi får se hur det går. 
 
So long lovely blog!
 
 

Estocolmo!

Imorgon bitti åker jag till estocolmo! Ser framemot att träffa vänner. Ser mindre framemot att träffa Ursula 2, samt kylan i lägenheten. Det är så fruktansvärt kallt där. Man kan typ lika gärna sova utomhus i snön. Hemskt. 
 
Aja, det är 2 nätter och 3 dagar bara så jag ska nog försöka klara av det. Anledningen att jag åker till Sthlm är som sagt för att vi ska ha en överraskningsfest för en nära vän till mig. Ska bli kul! Så imorn ska jag gå på presentjakt tänkte jag.
Ville bara uppdatera lite kort. Ska diska och sen sova, imorn blir det att gå upp tidigt!
 
 
 

Höstterminens sista tenta

Så sjukt skönt att sista tentan äntligen är över!! Kändes så nice när man stod där och skulle lämna in tentan. Finally!
 
Efter tentan gick jag hem till en vän och kollade på filmen. Det var väldigt mysigt och filmen var väldigt bra och detta kommer från någon som är väldigt kräsen med filmer över lag. Kom hem vid 12, kollade lite youtubeklipp och sov. 
 
Idag har jag inte gjort ett skit förutom att handla lite nödvändigheter på Willys. Trots att jag inte har så mycket att göra i typ 3 dagar nu så känner jag av pressen. C-kursen skrämmer mig en aning och vi har tenta redan två veckor in på kursen. Sen är det väldigt mycket statistik, eller bara statistik, så jag är inte så pepp på just det. Däremot ska det bli kul att skriva C-uppsats!
 
Har suttit vid datorn och researchat om olika kinesiska téer, främst sånna som är bra för hälsan. Det här året är verkligen året som jag kommer ta ännu bättre hand om min hälsa och min hy. Känner mig konstant trött, även när jag typ tränar. Ibland blir jag lite rädd att jag kanske har en sjukdom som jag inte är medveten om. Med det sagt har jag också lovat mig själv att gå till läkaren och göra en hälsokontroll i år. Jag måste, hur mycket ångest det än bär med sig!
 
Sen hade jag tänkt testa en ny hudvårdsserie. Det är inte bara det man stoppar i sig som är viktigt, utan även det man smörjer in sig med som spelar väsentlig roll för hälsosam hy. Jag har hittat en hudvårdsserie från Eucerin som jag tror kommer att passa min hy bra. I dagsläget använder jag endast en kortisonkräm (1%) för att smörja in mig, och ibland andra naturliga produkter som typ kokosolja. Men jag har insett att 100% naturliga produkter inte alltid funkar, speciellt när man har eksem. Kortisonkrämen funkar men efter en längre tid torkar den bara ut huden och gör den ännu mer irriterad. Sen vill jag ha någonting som verkligen återfuktar. 
Fingers crossed att Eucerin serien hjälper. 

Beslutsångest och tenta

Fick världens chockbesked igår! Jag klarade den andra tentan också, den som jag var tvärsäker på att jag inte skulle klara!!!
Så med det i bagaget kan jag läsa C-kursen! :D :D Jag tror seriöst att jag lider av beslutsångest! Alltså jag har alltid skitsvårt för att bestämma mig! Men jag har tänkt över en del och kommit fram till att jag ska läsa C-kursen ändå eftersom det kommer gynna mig både i yrkesväg (eftersom det kan ge fler yrkesmöjligheter) men även på andra sätt också. Och om jag nu ändå blivit antagen så kan jag lika gärna köra på det! Shit, tänk så mycket jag oroade mig för ca 1 månad sen, och nu sitter jag här med godkanda betyg i 3 av fyra delkurser som krävdes för att komma in på C-kursen. Så nice!!
Tänk så skönt att jag i sommar kommer att vara klar med C-kursen också! That's about as hard as university will get for me! Då har jag liksom klarat av det jobbigaste i universitetväg (såvitt jag inte läser master, men tror inte det kommer att hända). Åh, längtar! Sen kan man läsa massa enkla grundkurser och kanske få bukt på stressen! Den tar verkligen kål på mig. 
 
Nästa vecka ska jag åka tillbaka till Sthlm igen. En nära vän till mig fyller år och hennes systrar har anordnat en överraskningsfest åt henne på en lyxig restaurang. Min första reaktion var, gud vad kul! Och att hon verkligen, verkligen förtjänar detta! Hon är klar med sina studier, samt snart klar med sin master! Och som grädden på moset har hon även lyckats kirra jobb och har en fast anställning redan! I'm so proud! 
Det tråkiga är dock att det kommer kosta mig en hel del, köpa presenten, middagen på restaurangen (kostar 350kr), att åka till sthlm samt att köpa SL kort. Men men, det är värt det! Och jag vet att hon skulle gjort samma sak för mig!
 
På fredag är det tenta. Jag är så nervös, men jag känner att jag har mer koll än tidigare tentor. Jag har iaf en till dag på mig att nöta på som bara den. Hatar de sista dagarna innan tentan. Det är så himla svårt att tänka på annat, man blir typ helt paralyserad, bara tänker på det man ska kunna hela tiden och väntar in tentadagen dag för dag, timme för timme. 
 
Anyways, det var bara en liten miniupdate. 
 
 
 
 

Jag kom in!!!! :D

Är så himla glad! Jag kom in på B-kursen! :D Är så tacksam och glad!! Jag kommer dock sakna mina vänner, men men, a womans gotta do what a womans gotta do! Vi kommer ju att ses ändå! Jag är ju kvar här.
Åh, nu kan jag verkligen pusta ut! Jag behöver inte ta ett studieuppehåll!!
Det är sån himla tur att jag hade kurserna i den ordningen som jag hade. Hade jag kastat om de lite kanske det hade blivit studieuppehåll för mig, så det är mycket tack vare det också. Jag är lite nervös men också väldigt förväntansfull. Känns som att man börjar om på nytt på något sätt. Ny kurs, nya klasskamrater, nytt ämne. Scary, scary, men det ska nog gå bra. 
 
 

Idag för två år sen <3

Idag har varit en väldigt lång men ändå produktiv dag. Hade föreläsning från 10-14 och efter det satt vi i två timmar och jobbade på grupparbetet. Jag hann även säga upp mitt abonnemang hos Com Hem samt prata med den som är ansvarig för antagningen på vårt universitet. Tydligen ska jag få svar senast imorgon om jag kommer in på B-kursen. Åh hoppas, ber och bönar att jag kommer in!! 
 
Anyways, för att tala om något helt annat. Idag kom jag på att det var exakt 2 år sedan som jag förlorade min oskuld. Jag minns att vi hade försökt några gånger innan och den gick inte in. Jag trodde att det var något fel på mig och diskuterade det med mina tjejkompisar. Nu i efterhand fattar jag ju att jag bara var väldigt spänd och nervös. Sen kom den där dagen, då den gick in och allting flöt på. Jag minns att det gjorde lite ont i början men efter ett tag så släppte det och jag slappnade av och kunde verkligen njuta. Jag minns att det kändes som att jag hade överkommit världens största barriär typ. Det var världens häftigaste och skönaste känsla och jag hade aldrig någonsin varit med om något liknande förr. 
Trots att saker och ting slutade som de gjorde och trots att jag vart väldigt arg och besviken på slutet, så ångrar jag än idag inte att jag träffade honom och att just han tog min oskuld. Man brukar säga att: dont regret something that once made you smile, och det stämmer in så bra just på detta. Han tvingade mig inte till något och frågade om jag ville det, han respekterade och blev inte arg när jag inte ville göra någon speciell ställning eller så, och han var dessutom väldigt försiktig när någonting gjorde ont eller kändes obekvämt osv. Jag hade faktiskt inte kunnat önska mig en bättre första gång. Jag märkte på hans sätt att han hade gjort det många gånger förut. Han kändes väldigt självsäker i sitt tillvägagångssätt. Han var också väldigt lugn och försiktig vilket gjorde mig mer bekväm. Förutom sexet klickade vi även väldigt bra på en emotionell nivå. Jag har aldrig någonsin klickat så bra med en kille förut. Kommunikationen var väldigt naturlig. 
 
Än idag tänker jag på honom och specifika episoder från vår lilla tid tillsammans kommer upp i huvudet på mig. Det tråkiga med allting är att jag har blivit alltmer sårbar för att ingå i relationer sedan jag träffade honom. Jag vill inte bli besviken och sårad igen och därför är jag superkräsen och ibland lite väl dömande av killar nuförtiden. Lite som en form av mask som jag håller upp för att skydda mig själv från att bli sårad igen. Typ som en försvarsmekanism. 
 
En av mina allra högsta drömmar är att träffa en bra kille någon vacker dag. Just nu känns det så avlägset och svårt på något sätt. Men jag vill verkligen ha en relation som jag kan dela med någon både på ett vänskapligt och på ett intimt plan. Undrar när min tid kommer, om den kommer dvs. 
 
 
 

A lot to do!

Jösses, igår var jag inne på youtube och ebay ända fram till kl 4 på natten. Jag har gjorde megaresearch om koreanska hudvårdsprodukter. Tydligen är koreaner typ helt besatta av hudvård och de ska ha väldigt bra hudvårdsprodukter till inte alltför höga priser. Jag tänker på de koreanska utbytesstudenterna i min grupp och minns hur perfekt hy de hade. Det är en kille som jag minns speciellt väldigt starkt. Asså hans hy såg så nice ut, tajt, fräsch, jämn med världens lyster! 
På youtube finns det en massa recensioner och tutorials på människor som använt koreanska hudvårdsprodukter. När min nästa CSN kommer tänkte jag klicka hem lite från ebay. Kunde inte hålla händerna i styr och klickade hem 3 ansiktsmasker innehållande kollagen och andra bra ingredienser för huden, för endast 30 spänn! Men mer ska det bli!
 
En sak jag verkligen måste, måste, måste göra as soon as possible är att prata med studievägledaren. Vi är nu inne i en period där man ska registrera sig inför vårterminens kurser. Jag har ju gjort en senanmälan på en kurs och sen är jag villkorligt antagen på en annan. Så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag måste dit och prata med henne! Worst case scenario vore ju om jag inte kom in på någon av de kurserna :'(!!!
 
Måste också säga upp mitt abonnemang hos Com Hem. Har insett att det inte är lönt att betala 250 spänn i månaden för kanaler jag knappt kollar på längre. Många kanaler har jag även gratis och ingår i hyran, så de kanaler jag i princip betalar för är Kanal 9, MTV, TLC och CNN. MTV är den kanalen jag kommer sakna mest, men känner att det inte är värt det. Får kolla på datorn eller nåt. Dessutom kollar jag inte på MTV så värst ofta ändå längre. 
Till min förvåning är det 3 månaders uppsägningstid, så jag måste säga upp mig snarast, the sooner the better liksom. 
 
Åh! Måste berätta att jag klarade min tenta från delkurs 3!! Jag var dock precis på gränsen, så en poäng mindre så hade jag fått underkänt. Jag vet att jag hade kunnat göra det så mycket bättre, men jag mådde dåligt då och hade även sovit typ 2 timmar. Allt kändes verkligen piss efter den tentan. Jag tror att jag hade någon ängel bevakandes över mig. Jag har nog aldrig varit så tacksam över att ha klarat en tenta som idag. Fyfan! Nu är det two more to go. 
 
Sen är det givetvis tentaplugg och en liten miniuppsats som ska in väldigt snart som jag behöver ta tag i. 
 
Jag hoppas verkligen att det här med plugget ordnar sig. Min förhoppning är som sagt nu att jag kommer in på den där B-kursen som jag gjorde en sen anmälan till. *Fingers crossed*
 

Produktiv!

Jag måste erkänna att jag ändå har varit rätt produktiv under de två senaste dagarna som jag varit här i min studentstad. Har hunnit tvätta kläder, handlat och lagat mat för hela veckan, pluggat och sökt ett jobb. Det är inte likt mig att hinna med så mycket på så kort tid, framförallt eftersom jag är en sån som verkligen tar min tid med allt jag gör, lol.
Hade dock önskat att jag pluggade lite mer och även städat lite, men men. Får ta igen det i veckan. Till min förvåning har vi tenta redan nästa vecka!! Så jag måste verkligen skärpa till det nu. Den här delkursen känns dock väldigt intressant och givande, så att plugga till denna delkurs känns inte lika tungt som tidigare delkurser. 
 
På tal om plugg. Jag har ju skrivit tidigare om att jag kanske inte kommer in på C-kursen som jag velat och att det kanske resulterar i ett studieuppehåll. Jag hoppas, ber och bönar att jag kommer in på åtminstone något! Jag har fortfarande inte fått in mina tentaresultat än, men jag är ganska så säker på att jag inte kommer klara dem. Under lovet har jag tänkt mycket på detta, och efter långa diskussioner med syrran och vid närmare eftertanke, så känner jag lite att det kanske är lika bra att jag inte fortsätter med C-kursen, framförallt för att jag känner att huvudområdet i mitt program inte riktigt överensstämmer med det jag vill arbeta med efter examen. Söker jag andra kurser (tänker främst på en B-kurs som jag sökt) så kommer det att överenstämma mer med det jag vill arbeta och hålla på med i framtiden, det är mer samhällsinriktat. Don't get me wrong, det jag läser nu är väldigt intressant det också, men jag måste också tänka på min framtid. Studievägledaren sa också att det oftast är färre personer som söker till B-kurser jämfört med A-kurser (vilket iofs är rätt logiskt) och därmed har jag större chans att komma in på en B-kurs. Så vi får väl hålla tummarna!
 
Vi får se vad som händer. Det är lite irriterande att min närmsta framtid just nu är ett enda frågetecken.. jag som är världens control freak! Men snart blir saker och ting klarare. 
 
Imorgon börjar föreläsningarna igen. Wish me luck!

Då börjar allvaret igen då

Nu är jag tillbaka i min studentstad igen. Det känns faktiskt fantastiskt jävla skönt att vara tillbaka måste jag medge. Känner att jag har ny energi nu, jag var så utmattad och verkligen mörbultad dagarna innan jul. Jag har spenderat tid med vänner och familj och hunnit ta det lungt och vilat ut. 
 
Det har dock varit väldigt jobbigt att bo med syrran och Ursula 2, det verkligen tär på mig. Jag mår så dåligt av att vara där. Jag mådde så bra när jag, efter 2 timmars resande med en tung resväska och tunga påsar, äntligen stod där vid trapporna upp till min lägenhet! Jag klarar inte av Ursula 2s närvaro. Sen blir jag också väldigt less på maten de äter där och jag märker att även min hy tar stryk av det. Blir lite irriterad på syrran ibland att hon inte prioriterar bra mat, speciellt nu när hon tjänar bra med pengar och har råd med lite bättre mat. 
Det ska bli skönt att återgå till bra, nyttig, god, hälsosam mat! Har även längtat efter värmen i den här lägenheten. I syrrans lägenhet är det SVINKALLT! Jag blev t.o.m. sjuk av att vistas där och fick världens halsont. Det värsta är att hon vägrar sätta på värmefläkten för att hon menar på att det drar för mycket el. Så då får man sitta där i typ 10 tröjor och 5 leggings framför en massa värmeljus.
Här kan jag sitta framför min värmefläkt i linne, så nice!
Men men, det var iallafall sista vintern i den lägenheten så det känns väldigt skönt. Nästa vinter blir det en nyrenoverad bostadsrätt ;-) cant wait!
 
Nu börjar allvaret igen då, med stress och allt. Jag har haft världens ångest över att jag inte pluggat under lovet. Fan, så jävla typiskt mig. Men har verkligen haft fullt upp i Sthlm. Hann inte ens träffa alla jag ville träffa innan jag åkte tillbaka. Men imorn ska jag komma igång med plugget på riktigt, det har jag lovat mig själv! Tänkte även att jag skulle söka jobb. Är verkligen i behov av det nu. Hittade ett på Academic Work. Det är bara ett inventeringsjobb under två tillfällen, men just nu känner jag att anything will do! Är så pank att jag inte vet vart jag ska ta vägen!! Pengarna går som bara den när man är i Sthlm!!!
Jag vill inte jobba för mycket pga studierna, så detta tror jag blir bra. 
 
Anyways, tänkte kolla klart lite youtubevideos nu och sen sova. 
 
So long lovely blog!
 
 
 
 
 

A new years eve to remember

Detta blir då första inlägget för året 2015!! Yes hörrni, det är ett nytt år och nya äventyr väntas!
 
Kan börja med att berätta om min nyårsafton. I vanlig ordning blev den rätt misslyckad, mycket på grund av att jag mådde så sjukt dåligt. Och nej, det var inte för att jag drack alkohol. Efter nyårsmiddagen blev vi bjudna på efterrätt och jag misstänker att efterrätten innehöll ägg (fick reda på det sen att den faktiskt innehöll ägg). Jag tog en tugga och kände genast hur min tunga började klia. Efter bara några få sekunder fick jag kväljningar. Jag ville spy men jag försökte hålla emot. Jag drack en dricka som innehöll kolsyra vilket jag tror förvärrade allting. Vi satt i soffan och spelade kortspel och jag kände hur all mat bara kom upp i munnen på mig. Jag täckte över min mun med min hand och rusade ner till toaletten och spydde!! Det var väldigt skönt att jag hann ner till toaletten, jag hade skäms så mycket om jag spytt på golvet eller på deras soffa typ. Och de bor i världens finaste villa!
Efter att jag hade spytt i toaletten kändes det bättre, men jag hade fortfarande kvar den där jobbiga illamående-känslan. Som tur var märkte ingen att jag spydde, jag försökte göra det hela väldigt diskret. Jag mådde så dåligt men försökte verkligen dölja det. Jag var tyvärr inte så hajp som jag brukar vara, det gick bara inte när jag mådde så dåligt. Jag tror att min vän märkte det också lite att jag var lite låg under kvällen, inte så taggad liksom.
Men hursomhelst, trots detta så ville jag inte hem, jag ville fortsätta kvällen!
Hela den resan in till Slussen var förjävlig. Jag mådde så dåligt och hade gång på gång den där illamående känslan!! Min mage gjorde så ont och den bubblade och krånglade på som bara den.
Efter att vi hade varit i Slussen och kollat på fyrverkerierna och kramats och skålats till det nya året gick vi vidare till stan för att hitta någon klubb att komma in på. På vägen fick jag samma kräk-känsla som innan, och jag bara kände att jag närsomhelst skulle spy. Jag försökte gå längst bak i "klungan" av vårt sällskap, så att ingen skulle se att jag spydde. Men en kille som jag pratade med såg det. Han ba: "Are you okay?!" Och gav mig pappersdukar. Lol, så pinsamt. (Sidenote: Han kunde inte svenska han var här på semester från Tyskland). Vi pratade sen om att det säkerligen var någonting i maten som gjorde att jag reagerade som jag gjorde. Det ironiska var att han studerade hälsa och medicin.
Anyways, jag mådde så himla bra efter och illamåendet försvann direkt efter att jag hade spytt där mitt på gatan. De andra i sällskapet märkte ingenting som tur var. En del var fulla och några var lite längre fram.
På nattbussen påvägen hem mådde jag skit igen, men spydde inte. När jag kom hem hade jag diarré och efter det tror jag att jag fick ut precis allt som jag behövde få ut (I know, disgusting!).
 
Min äggallergi är så konstig. Jag har ju pratat om det tidigare i bloggen, att det går för mig att äta stekt ägg, men i vissa livsmedel där ägg ingår, framförallt i efterrätter, som typ kladdkaka, cheesecake osv, så får jag världens illamående, typ exakt som magsjuka. Its so weird. Vi åt glass som innehöll marränger och jag kunde direkt känna att det var i marrängerna som det fanns ägg. 
 
Men men, om man bortser från allt detta så var väl aftonen trevlig. I vissa fall kände jag mig smått "för gammal" för umgänget. Jag vet inte, men jag känner att jag växt ifrån det där med att supa sig full och skrika och grejer på bussen. Not my thing. Jag har märkt att jag är en sån som tycker om lite mer vuxnare och "seriösare" konversationer, kalla mig tråkig, men det är sån jag är. Däremot kommer jag nog aldrig bli för gammal för att dansa och släppa loss till musik! 
 
Till det nya året hoppas jag på mer kärlek, mera resor, mindre stress, bättre hy, bättre ekonomi och ett sommarjobb som passar bra till mina studier!!
 
So long lovely blog! <3
 

RSS 2.0