Nyårsafton

Idag är det nyårsafton!
 
Ser helt ärligt inte framemot den men jag ska försöka mitt bästa att ändå njuta av kvällen. Syrran och Ursula 2 bråkade idag igen.. Suck. Det blir så tröttsamt och höra de!
När ska syrran inse att Ursula 2 inte är något att ha? Ursula 2 blir sur för minsta lilla och ska alltid starta drama! Så irriterande. Jag klarar inte ens av att titta på henne. *suck*. Och just att hon gör syrran ledsen (på nyårsafton dessutom) gör mig ännu argare. Min syrra mår skit just nu, hon är inte på sitt rum och snackar inte med någon och är ledsen. Tänk att vi igår var på ett köpcentrum och shoppade och hon var skitglad, sen så bara vände allting när vi kom tillbaka. 
 
Aja.... 
 
Det är ju som sagt nyårsafton och tänkte jag skulle göra en liten kort resumé.
 
1. Min moster gifte sig utomlands!! Även om det var en aningen stressig dag och vi vart helt utmattade när allting var slut, så var dagen fantastiskt och full av kärlek <3 
 
2. Min moster miste en av hennes bästa vänner. Hennes död har tagit så hårt på mig. Det gör ont i hjärtat varje gång jag tänker på det som hände. Vila i frid fina M <3
 
3. Höstterminen var jobbig, troligtvis den jobbigaste terminen pluggmässigt. 
 
4. Jag började lite smått tröttna på de vänner jag har i min studentstad, och fick god kontakt med en av mina grannar och även en annan tjej som köpte en kursbok av mig. 
 
5. Jag började ta tag i att äta hälsosamt på riktigt! Jag uteslöt kött nästan helt och hållet och åt mycket mer frukt och grönt. Började även med att dricka smoothies nästintill dagligen.
 
6. Jag och två vänner övernattade på ett fantastiskt spa hotell i stockholm. Jag kände mig så fräsch och utvilad när jag kom hem!
 
7. Jag var med och organiserade nollningsaktiviteter (och även aktiviteter under terminen) för utbytesstudenterna som skulle börja på vårt universitet. Det var en rolig upplevelse och jag ångrar inte att jag var med, men tror inte jag skulle göra om det då det kräver mycket tid och engagemang. 
 
8. Jag sommarjobbade deltid på ett trafikföretag!
 
9. Ursula bad om ursäkt för det hon gjort och vi bestämde oss för att komma överens för barnens skull och glömma allt gammalt groll!
 
10. Både jag och syrran har fick se en finare sida av farsan. Han har definitvt blivit en bättre människa. 
 
11. Det var val! Och Sossarna vann, yay! SD fick tyvärr 13% och deras makt ställde till det för regeringen då de ville fälla varenda budget som inte handlade om att minska invandringen. Nu har de övriga partierna tillsammans med S kommit fram till en överenskommelse som begränsar SD makt. Tack Stefan Löfven!
 
12. Det var tyvärr en annan familjebekant till oss som dog. Otroligt tråkigt, hade svårt med studierna pga detta. 
 
Det var väl allt jag hade att säga om detta år. Tycker generellt att detta år var ganska jobbigt, om man bortser från resan då. Folk som dog, ingen snygg kille/kärlek eller romans, och en massa stress. 
 
Låt oss hoppas på ett bättre kommande år, år 2015!!

Hemma i Stockholm

Nu är jag hemma i sthlm igen. Har varit här i ungefär 5 dagar nu. I torsdas firade vi jul hos moster min, som vi alltid brukar göra, har blivit lite av en tradition. Måste säga att denna jul var väldigt lyckad. Allting kändes bara så perfekt. Alla var med, maten var out of this world amazing, och stämningen var på topp. Till min och syrrans stora förvåning avstod även pappsen ifrån att dricka alkohol. Det är någonting jag aldrig tidigare sett. Det var så skönt att se att han inte drack, först med tanke på att han var den som skulle köra hem, med småsyskonen i bilen dessutom, och vi slapp även se honom i ett berusat tillstånd. Vi var där ungefär från halv 4 fram tills halv ett på natten. Vi tittade på bröllopsvideon och gud den var så fin! Bättre än vad jag trodde! 
Tiden gick bara så fort. Vi vsar så mätta när vi kom hem, alltså jag åt så mycket! Jag tänkte att det skulle dröja lång tid innan jag fick äta så god mat igen, så jag utnyttjade situationen och åt som en gris! I år gjorde vi som så att vi bara köpte julklapp till en person. Det var en ganska bra idé då vi är så många, och jag är pank! Innan denna dag, så åt jag, syrran, pappsen, småsyskonen, Ursula och Ursulas vän middag och på restaurang. Det var första gången som vi alla umgicks. Ibland vart det lite stelt och så, men det var det ändå värt tycker jag. På något sätt så känns det bra att vi, för barnens skull, har gått vidare från allt gammalt groll och det känns skönt att Ursula har bett om ursäkt. Småsyskonen pratar alltid om deras mamma och pratar också alltid om oss till deras mamma. Känns skönt att vi alla kan umgås nu, även om det blir lite stelt. 
 
Om bara några få dagar är det också nyårsaftob. Ingenting jag ser framemot dock om jag ska vara ärlig. Det är sällan som nyårsafton faktiskt blir bra. Är bjuden på middag men problemet är att jag inte riktgt känner människorna som ska dit förutom en tjej som jag är vän med. Grejen är den att människorna känns inte riktigt som den typen av folk jag brukar hänga med. Och vi är typ 6 personer totalt, så jag vet inte. Hade varit roligare med fler pers. Jag är rädd att jag kommer att bli uttråkad. Men men, anything is better than being at home I guess.
Jag kan tänka mig att det kanske kan bli kul om vi går ut och dansar, för det är aldrig tråkigt! Men det är några i gruppen som inte är så pepp på det, så vi får se vad som händer. 
 
 
På tal om något helt annat så har jag typ tröttnat på att bo här. Asså jag klarar inte av Ursula 2 och det känns som att hennes negativa energi färgar av sig på syrran. Och då blir det dålig stämning mellan mig och syrran, tack vare henne. Iförrigår så börja hon bråka med syrran om någonting, hörde inte ordentligt, men det var någonting som Ursula 2 hade sagt till syrran som hade sårat henne. Sen bröjade de tjaffsa om annat, och hon började gnälla om att hon är trött på att huset ser ostädat ut osv. Man ba, ja men gör någonting åt det då!? Både hon och syrran jobbar, de borde komma på någon överenskommelse över städning liksom. Hon ligger ju i sängen 24/7 och gör ingenting åt det. Sen började hon säga en massa saker som gav syrran skuldkänslor, typ "jag är en förlorare, du hatar mig" bla bla bla. Allt för att syrran ska tycka synd om henne. 
Asså klarar inte av henne. Varje gång jag är trevlig och försöker ge henne en chans så gör hon något för att sabba det hela. Hon är skitbra på att manipulera, men mig lurar hon inte! Sen att hon dricker och röker gör ju saker inte bättre heller. 
Som sagt, jag har många gånger provat att vara vänlig mot henne osv, men det funkar helt enkelt inte. Sen när jag ser hur hon behandlar syrran gör det mig ännu mer arg. Syrran förtjänar så mycket bättre. Det konstiga är också att syrran aldrig ifrågasätter varför jag inte tycker om henne. Hon har aldrig frågat varför! Det enda hon gör är att bli sur på mig, men hon vill aldrig prata om det. När de är tillsammans tycker jag mig heller inte se på något sätt att syrran är lycklig. Hon är min syrra, jag vet när hon mår bra. 
 
På grund av allt detta så tror jag att jag kommer att åka hem tidigare än planerat. Det är verkligen sjukt jobbigt att bo här. Jag tittar på gamla bilder från när jag bodde här och jag ser bara inte alls frisk ut jämfört med nu.
Det är psykisk terror att bo här och vet inte hur jag ska klara av ytterligare att bo här över sommaren och även de månaderna efter examen. Det jobbiga är också att jag inte har ett eget rum utan jag sover ju i vardagsrummet vilket gör saker och ting ännu jobbigare. Väggarna är lyhörda som fan, det finns ingen som helst privacy. 
Jag tror att jag skulle må bäst av att bo i Sthlm men då helt klart själv.
Jag vill inte behöva åka tillbaka till min studentstad tidigare, har en del vänner som jag vill hinna umgås med och vill spendera tid med småsyskonen. Men jag mår allvarligt talat inte bra här. Det enda positiva som jag kan se med att bo här, det är att man inte behöver laga mat och diska varje dag. Det är verkligen det enda positiva. Jag och syrran, som tidigare nämnts i bloggen, har bättre relation när jag inte bor här. 
 
Så skönt att få skriva ner detta. 
 
Nu ska jag titta på lite mer youtube klipp sen sova. Imorgon blir det troligtvis midda eller fika med två vänner. Lite osäkert fortfarande, det är inte spikat än, men vi får se. Ska bli skönt att komma ut lite (trots att det är SVINKALLT ute bokstavligen) har varit hemma 2 dagar i rad nu. Fick min mens idag så pallade inte gå ut, speciellt i denna kyla. 
 
Anyways, so long lovely blog!
 
 
 
 
 
 

Ny facebook-sensation

Shit, jag var verkligen så ledsen då jag skrev sist. Men sedan upptäckte jag att det fortfarande gick att göra en senanmälan till flera kurser. Så om det blir så att jag inte klarar 22,5 hp innan C-kursens start så kommer jag med största sannolikhet in på andra kurser jag sökt. Sökte rätt många också, just to be on the safe side! Det finns verkligen ingen chans att jag åker tillbaka till Stockholm och tar ett studieuppehåll där, aldrig i livet. 
 
Det fick mig på lite bättre humör när jag fick reda på att jag kunde söka andra kurser. Däremot så skulle det vara väldigt tråkigt ändå om jag inte fick fortsätta med C-kursen i vår då jag redan bestämt med två andra att vi ska skriva C-uppsats tillsammans. Så om jag tar C-kursen vid ett annat tillfälle så kommer det bli väldigt svårt att hitta någon att skriva med då de flesta säkerligen redan kommer att ha någon att skriva med när jag börjar.
Det positiva med att få börja med en helt ny kurs är dock att få börja om på nytt och skaffa nya vänner. Jag är väldigt trött på min klass, väldigt tråkig överlag. Men, om jag fick välja skulle jag ändå fortsätta med C-kursen till vår och sen börja nya kurser efter hösten, det vore drömscenariot. 
 
Vi får se hur det går, allting ligger i händerna på min senaste tenta, så vi får se. Praying to the gods!! 
 
 
På tal om något helt annat så har jag upptäckt en ny typ "facebook-sensation". Det är en ensamstående mamma som sjunger till sitt barn. Det som är så vackert med hela videon är hennes känsla när hon sjunger, asså man får sådana rysningar när man hör henne sjunga, det är nästan så att man vill gråta, för att man typ känner hennes smärta igenom sången. Det är sjukt. Så mycket känsla och så mycket kärlek. Det är så fint eftersom man också märker hennes stora kärlek till sitt barn genom sången. Det är så himla fint att se.
Jag läste lite om hennes liv och tydligen hade hon varit med om ganska mycket traumatiskt i hennes liv. Därför tror jag att hon lyckas förmedla detta genom hennes sång. Hon sjunger verkligen från hjärtat och hon har berört miljoner människor med hennes låt. På bara en dag fick hon över 10 miljoner visningar på sin video!
Jag har blivit besatt och lyssnat om och om igen på videon. Den har också inspirerat mig till att sjunga till mina framtida barn. <3

Måste jag flytta hem i vår? :'(

Ok, jag har typ världens panik. Hela dagen idag har jag legat i gråt. Även nu rinner det tårär ner min kind. 
Jag känner att jag behöver få ner det här i bloggen. Jag vet inte var jag ska börja....
 
Okej så, vi hade tenta idag. Det var en sån tenta som jag känner att jag antingen kommer få underkänt på eller klara, fast då precis på gränsen. Vad jag dock inte visste innan jag skrev tentan imorse, det var att den tentan skulle avgöra min närmsta framtid! Tydligen är det så att jag är villkorligt antagen till C kursen. För att få en plats på C kursen måste jag jag klara av 3 delkurser av 4 (22,5 hp) i den kursen jag går nu (B kurs), innan C kursen startar. Omtentamen för tentan jag hade idag äger alltså rum efter att C kursen startar, vilket betyder att om jag inte klarar den (samt tentan jag ska ha nästa lördag) då blir det studieuppehåll och Stockholm i en termin. 
Asså, jag blev så jävla ledsen. Den här terminen har varit så jobbig för mig. Ribban har höjts, det är verkligen en anstränging att bara få ett G, samtidigt som det har varit så många i min närhet som dött. Det har varit väldigt svårt för mig att fokusera på studierna. Hela dagen har jag legat i sängen gråtit skiten ur mig själv. Jag har stängt av mobilen och inte velat ha någon som helst kontakt med någon.
Jag har tänkt på lägenheten, hur jag ska göra med den, vad jag ska göra i Stockholm, om jag ska jobba. Det är så mycket tankar. 
 
Det allra sista jag vill just nu är att ta ett studieuppehåll. Det skulle kännas som världens misslyckande. Jag vill bara fortsätta med studierna. 
 
Jag har inte berättat det här för syrran än, jag skäms typ. Jag skulle nog inte kunna få fram orden, skulle ha världens klump i halsen, samt gråta floder. 
 
Fan, jävla skit. När jag trodde att saker inte kunde bli värre så blir det det.. 
 
Jag får tentaresultatet ungefär vid jul så det är då jag får veta med säkerhet.
Jag måste ju också klara den här tentan som jag har nästa lördag, men nu i vetskap om min framtid, ska jag plugga järnet. Det brukar gå bättre för mig på omtentor. 
 
Vi får se. Jag ber till Gud, verkligen ber ber ber, att jag får godkänt. Snälla läraren min, låt mig få godkänt :-(..

December

Jisses vad tiden går fort. Om ca 3 veckor får jag komma hem och krama om vänner och familj igen. Som jag längtat!
Men innan dess är det massor med plugg på schemat. Och det värsta är att jag inte ens kommer kunna slappna av i Sthlm då jag även då kommer ha plugg att gå igenom. Shit, asså, ingen ledig stund whatsoever. Jag klarade inte min förra tenta heller. Hatar mitt liv just nu. Och så har jag typ inga pengar, måste leva sjukt fattigt den här månaden. 
Aja, det är väl bara att bita ihop I guess. 
 
Min granne har flyttat nu. Känns rätt skönt faktiskt. Det var väldigt jobbigt att stöta på henne hela tiden när man kom hem från stan/universitet eller när hon kom och knackade på helt på måfå. Hon är snäll och vi har mycket gemensamt, men hon pratar otroligt mycket, det går liksom inte att få något stopp på henne ibland, det blir lite jobbigt efter ett tag. Hon bor iallafall fortfarande kvar i området. 
 
Idag ringde syrran och berättade att hon hade fått blodpropp? Inte alls kul. Läkarna sa dock att hennes inte var allvarlig, men att hon skulle komma tillbaka om smärtan inte lagt sig. Det värsta som någonting kan hända är om syrran skulle blir allvarligt sjuk. Jag skulle seriöst inte klara av det. Seriöst. Skulle gått under. 
 
Farsan svarar varken på telefon eller på sms. Det är jätteunderligt eftersom han är en sådan som alltid svarar på telefon, till och med de gånger då han är upptagen. Syrran har försökt nå honom under en veckas tid nu utan att lyckas. Man börjar ju bli lite orolig. 
 
Jag ska skicka iväg ett mail till pappsen och se om han svarar. Gör han inte det så är det väldigt väldigt underligt. Då får man kanske be moster åka dit och kolla om allt är ok. 
 
Jaja, dags att gå och lägga sig. Imorgon står semanireplugg på schemat. 

RSS 2.0