Nyårsafton och tankar kring nyåret

Hej bloggen!
 
Idag är det nyårsafton och planerna är att fira hos en vän där vi ska äta middag, umgås och skåla in det nya året. Det låter supertrevligt men om jag ska vara helt ärlig hade det varit skönt att inte göra något alls också. Jag antar att jag börjar komma upp i åren nu. Det är inte lika viktigt att fira nyårsafton för mig längre och det behöver inte heller vara storslaget. 
 
Det här året har ändå varit ett bra år. Jag påbörjade en ny utbildning och det har ändå gått väldigt bra, Beyoncé kom och startade sin världsturné i Sverige, jag blev erbjuden två praktikplatser, jag gick på en dejt, och jag blev moster. Även om året också har fyllts med en del stress och ångest så har det positiva under året, helt klart övervägt det negativa. Det var längesen så många bra saker hänt mig på ett och samma år. 
 
Nu ser jag framemot 2024! Jag hoppas jag inte skjuter mig i foten nu men det känns som att framtiden är mycket ljusare nu. Om ett år tar jag examen och I cant wait tills jag börjar jobba igen, med en lön som jag förtjänar och med arbetsuppgifter som inte ger mig ångest. Jag ser också framemot att bebisgosa med systerdottern och umgås med henne. 
Jag hoppas också på att kunna dejta mer! Känns som det är ett mål jag har haft hur länge som helst nu, att försöka hitta någon, men nu mår jag bättre i mig själv, känner att jag är på en bättre plats i livet och är mer redo.
Andra grejer jag ser framemot är att börja praktisera, att spara mer pengar (studiemedlet kommer att höjas 2024, yay!), njuta och leva livet lite mer, och eventuellt, om mina förutsättningar tillåter, resa! 
 
Nu ska jag äta och göra mig i ordning! Ses nästa år!

Äntligen lite ledighet!

Hej bloggen!
 
Efter många intensiva veckor, har jag nu äntligen ledighet i två veckor. Det har varit så efterlängtat. Har känt mig så stressad, nästintill utbränd. Det har varit så mycket i skolan + att jag varit och hjälpt syrran med hus sysslor och dylikt då hennes tjej jobbar på annan ort. Så det har verkligen varit full rulle. Tanken var ju först att jag skulle sova över där men det gick ej då lilltjejen gråter på nätterna och det hade inte gått att sova. Eftersom jag går upp vid 6-7 för att hinna till skolan och dessutom är en person som har svårt att sova, så behöver jag verkligen min sömn. Men alla dagar som jag varit där har jag inte gått hem tidigare än kl 22.
Vid ett tillfälle fick vi åka in till barnakuten för att syrran misstänkte att lilltjejen inte mådde så bra. Vi åkte kommunalt med barnvagn och allt sent på kvällen, vilket var en riktig upplevelse kan jag lova hehe, men allt gick bra och det var inget fel på lilltjejen. 
 
I torsdags hade vi hursomhelst årets sista tenta och den var helt klart den svåraste vi haft hittills. Jag har klarat allt utan att behöva göra en omtenta, men denna är jag ganska säker på att jag kommer få göra om.
 
Men men nog om plugg. Imorgon är det julafton och denna gången blir det hem till syrran och systerdottern för att hjälpa med matlagning osv. Hon har fortfarande väldigt ont så hon har svårt att till exempel bära tungt, gå i trapport osv. Hon är också mån om att hålla lilltjejen frisk och vill därför inte att hon ska vistas bland en massa folk nu under virus och förkylningstider. Därför håller de sig hemma. 
 
Det ska faktiskt bli skönt att vara där. Tycker det kan vara lite ångestfyllt med julafton ibland. Orkar inte med att pappa ska dricka sig full och så ska man sitta där som ingenting. Sen har jag det dessutom lite knapert med ekonomin eftersom jag får mindre CSN nu i december. Så jag sitter gärna hemma med syrran och systerdottern i år. Men jag kommer iaf att köpa julklappar till småsyskonen. 
 
Ska bli kul att fira med lilltjejen. Detta blir hennes första julafton! <3

Så mycket tankar och känslor

Hej bloggen!
 
Nu är hon här, min älskade lilla systerdotter. Som tidigare nämnt är det verkligen surrealistiskt. Det känns fortfarande inte som att det är på riktigt. Trots att jag varit hemma hos syrran och sett henne byta blöja och amma henne så känns det fortfarande som att det inte är hennes bebis!
 
Syrrans förlossning gick lyckligtvis bra och väldigt fort. Hon åkte in till förlossning vid 6 på morgonen och födde runt tjugo i/kvart i nio. Just när hon födde var jag i skolan. Min lektion skulle börja kl 9. Vid tio i nio ungefär ringer syrran via ett videosamtal på whatsapp och visar upp barnet. Jag tror nog att allt som kom ut från min mun var "omg!" med världens stora leende. Det var en galen känsla, mycket galen känsla kan jag lova. 
Väl inne i klassrummet kunde jag inte hålla glädjetårarna tillbaka. Känslorna svämmade över på en nivå som verkligen ej var kontrollerbar. Tårarna bara rann och kurskamraterna frågade mig om jag var okej och jag sa med tårfyllda ögon att allt var okej, att jag var väldigt glad då syrran precis fött. Alla i klassen blev så glada för min skull vilket var kul!
Jag skulle egentligen ha en muntlig redovisning den dagen men jag kände att jag inte hade kunnat fungera. Jag hade varit alldeles för disträ och inte kunnat koncentrera mig. Jag frågade min utbildare om det var lugnt om jag kunde få köra redovisningen dagen därpå istället och hon var snäll och sa att det var helt ok. Så jag skippade skolan den dagen och reflekterade på vägen hem om det som just hade hänt. Det kändes som jag levde i en bubbla den dagen. Allting som skedde runtomkring var det sista jag tänkte på. Det var så mycket känslor och tankar som florerade den dagen, men framförallt var jag så glad och lättad över att allt gick bra och att syrran och bebisen mådde bra. Det var verkligen en enorm lättnad då jag har varit orolig över förlossningen. Men nu kunde jag äntligen släppa den oron. 
Vi fick först veta att de ej tillät besök på förlossning pga covid och rs-virus, men sedan fick vi veta att de faktiskt tillåter besök utanför avdelningarna. Så jag, min moster och min kusin åkte tillsammans till förlossningsavdelningen där syrran födde ungefär vid 4 tiden. Vi kom dit med mat och dryck och det var väldigt uppskattat. Vi var också extra försiktiga och tvättade händerna och smörjde in de med handsprit, samt hade munskydd. Och så kom syrran och hennes partner ut där med barnet, och det var återigen en obeskrivlig känsla! 
 
Nu har jag träffat lilltjejen två gånger sedan hon föddes. Hon är supersöt!! Och det säger jag inte bara för att hon är min systerdotter, utan det menar jag verkligen. Jag tycker faktiskt hon liknar mig när jag var spädbarn. Hon är så himla liten också, man tänker ju inte på hur små bebisar faktiskt är när de är nyfödda.  Hon har båda mellannamn och efternamn men inget förnamn ännu. De ville först se hennes ansikte och sen se vad som evetnuellt skulle passa. Ska bli spännande att se vilket namn de tillslut väljer. 
 
Jag har funderat väldigt mycket på hur livet kommer se ut nu och hur min och syrrans relation kommer att bli när hon nu har en annan, mycket viktig och stor prioritering i hennes liv. Jag och syrran är och har alltid varit väldigt tajta och (nu ska jag vara väldigt real här) jag tror att detta eventuellt kan innebära att vår relation inte kanske kommer vara som den tidigare har varit. Jag hoppas givetvis inte att det blir så, däremot kan jag förstå om det blir så. Mycket kan komma att förändras nu och det ska bli intressant att se hur de kommande åren kommer bli. 
 
Imorgon och sisådär en vecka framåt ska jag bo hemma hos syrran och hjälpte till och stötta lite nu i början då hennes partner ej kommer vara i Sthlm. Så efter skolan ska jag hem och packa. Får fundera ut hur jag ska kunna plugga och så då jag har mycket nu. Har så svårt att plugga när det finns andra i min närvaro. Kanske får gå till bibblan eller nåt nångång. 
Hursomhelst kommer jag att se till att uppdatera när jag är tillbaka. Och då har jag också avklarat ett år på min utbildning och kommer att gå på ledighet i två veckor innan min praktik börjar!
Mycket nya äventyr som väntar och jag ser så mycket framemot vad 2024 har att erbjuda! <3

She's here!!! <3 <3 <3

Imorse kom hon. Min systerdotter. Jag kan fortfarande inte förstå. Det känns som att jag lever i en dröm just nu. Liksom är denna dagen på riktigt?!
 
Det har varit en omtumlande dag och jag känner att jag behöver tid att smälta allting. Det är verkligen så surrealistiskt. Jag kommer att skriva ett till inlägg här snart med mer info om dagen. 

RSS 2.0