Livets dilemma!

Hej bloggen!
 
I am officially BACK in Stocktown! And I'm here to stay!
 
Vilka händelserika veckor det har varit sedan jag skrev sist. Jag kanske ska börja med att säga att jag klarade tentan! Tur det, för annars hade jag behövt vänta länge på att ta ut en examen. Jag ansökte om ett examensintyg för några dagar sedan så förhoppningsvis kommer det med posten snart. 
 
Dagarna efter tentan var intensiva. Det var examensfest och sedan dagen efter det, pang-på flyttstädning och packning. Ingen vila här inte!
 
Flyttstädningen var så himla jobbig. Det tog mycket längre tid att städa än vad jag hade räknat med. Det tog verkligen på krafterna att städa dag in och dag ut under flera dagar. Spisen och ugnen var nog det som tog mest tid, alla skåpen också. Men men, tillslut blev allting klart.
 
De sista dagarna innan jag flyttade var verkligen riktigt jobbiga, inte nog med flytten men till råga på det fick jag också en stalker. Haha! Alltså mitt liv är som en film ibland. Orka inte gå in på detaljer, för det kommer bara bli så mycket text, men kort och gott så var det en man som var på mig hela tiden trots att jag sa flera gånger att jag inte var intresserad. En dag kom han till och med och knacka på min dörr. Då vart jag lite rädd. Det var verkligen tur att det bara var några dagar tills dess att jag skulle flytta ut. Vet inte hur jag hade pallat annars. 
 
Dagen innan jag skulle åka tillbaka till Sthlm körde jag en sista fika med de som jag kommit allra närmst. Det kändes så himla surrealistiskt och säga hejdå. Jag tror att jag kommer ha fortsatt kontakt med en tjej iallafall. Fortfarande känns det som att jag kommer åka tillbaka efter sommaren. Jag kan inte fatta att det är över. Nu börjar verkligen ett nytt kapitel i mitt liv. 
 
 
Anyways, det var en liten update kring vad jag gjort de senaste dagarna. Var på världens häftigaste bröllop också men det kan vi ta någon annan gång. 
 
Jag är verkligen superpank just nu. Alltså jag har flera gånger funderat på att söka socialbidrag. Det är inte direkt något jag vill stoltsera med, då jag verkligen vill ha ett jobb och inte leva på bidrag. Så de senaste dagarna har jag sökt en massa jobb och varit med om värsta dilemmat!!! Get ready för detta kommer ta ett tag att förklara!
 
I onsdags var jag på en på en arbetsintervju till en tjänst som jag verkligen, verkligen, verkligen vill ha! Vi kan kalla den tjänsten för Tjänst 1.
Dagen därpå, på torsdagen, ringde en rekryterare upp mig, från en annan tjänst som jag hade sökt och ville att jag skulle komma på intervju samma dag som hon ringde. Vi kan kalla den tjänsten för Tjänst 2.
Jag gick då självklart på den intervjun också, däremot var jag (och är fortfarande) mer pepp på Tjänst 1 då den är mer kvalificerad, det är bättre betalt och ligger inte alls lika långt från där jag bor som Tjänst 2. Tjänst 2 är också bara en tillfällig tjänst under sommaren, medan Tjänst 1 löper fram tills årsskiftet med chans till förlängning. 
 
Intervjun för Tjänst 2 gick bra och hon sa redan på plats att hon tyckte att jag passade för tjänsten med tanke på mina erfarenheter och att hon skulle presentera mig vidare för kundens chef, och med honom skulle jag ha en telefonintervju dagen därpå. Härligt tänkte jag! Under intervjun säger hon att om det blir aktuellt med en anställning så kommer en introduktionsutbildning äga rum redan på måndag som man måste vara med på. Okej tänker jag!
 
Bara någon timme efter att jag varit på intervjun för Tjänst 2, så ringer rekryteraren för Tjänst 1 upp mig och säger att jag gått vidare i rekryteringsprocessen. Så jäkla glad jag blev! Sedan säger hon att jag kommer ha en intervju med avledningschefen på måndag kl 10.
Och jag bara, shit?! Vafan ska jag göra nu? Introduktionsutbildningen är ju på måndag.
 
Fredag morgon (idag alltså) har jag den där telefonintervjun med företagets chef och han säger då att det låter bra och att jag får komma på introduktionsutbildningen på måndag som börjar kl 9. 
 
Rådfrågade både vänner och familj om hur jag skulle göra, frågade också på Arbetsförmedlingen och både de och min pappa tyckte det skulle vara bäst att bara säga sanningen, dvs att jag ska på intervju kl 10 på måndag och fråga om det går att ha utbildningen senare under dagen, alternativt en annan dag. 
 
Så jag gjorde det, först frågade jag rekryteraren på bemanningsföretaget och hon sa nej, men när jag frågade chefen på företaget sa han att det var okej. Så då kom vi fram till att jag kunde ha introduktionen senare under dagen, men då ville hon att jag skulle komma kl 8 (innan intervjun för Tjänst 2), för att hon vill se ett ansiktet på mig och de andra som ska börja och hon ville introducera sig själv osv, då hon inte skulle vara kvar på eftermiddagen. Men min gissning är att hon vill att jag ska komma för att skriva på kontraktet, innan jag går till intervjun, för då går det inte att ångra mig sen.  
 
Ibland känner jag bara att jag vill skita i Tjänst 2, men det är så svårt nu när man fått jobbet! Man vill ju inte direkt tacka nej. Samtidigt så behöver jag ju pengarna och det vore ju en riktig förlust om det skulle visa sig att jag inte får Tjänst 1. Men Tjänst 1 är viktigare än Tjänst 2. Men jag vet inte heller exakt när Tjänst 1 börjar, och därför vågar jag inte skriva på något hos Tjänst 2. What to do?
 
Ska prata med syrran när hon kommer hem. 
 
 
 
 
 

RSS 2.0