Tentavecka! Kill me!

Då var det tentavecka igen då! Asså jag har aldrig haft så mycket tentaångest som jag har nu, jag lovar och svär! Alla de tentorna jag haft innan som jag varit nervös över, de tentorna har inte var NÅGOT jämfört med det jag går igenom just nu. Statistik, variabler, mätningar, experiment, uträkningar, formler = vill ba dö! Det här är nog första gången jag känner att jag enkelt skulle kunna kugga. 
Det jag har svårast med är självste matteuträkningarna. Jag hatar matte! Det finns en anledning till varför jag valde ett mer samhällsrelaterat ämne liksom. Det värsta är att det nog inte kommer att vara över efter tentan, det kommer på C-kursen också. Suck!!! 
 
Aja, det är väl bara att bita ihop och hoppas på det bästa. :-( Pray for me!
 
Efter tentan på fredag åker jag nästan direkt till sthlm över helgen. Det blir födelsedagsmiddagar och fest! Det enda jag faktiskt ser framemot just nu!

Lite tankar

Det finns en tjej i min klass som har en blogg. Brukar gå in och läsa där lite då och då, tycker om hennes blogg, framförallt för att den är personlig. Jag har liksom fått en helt annan bild av henne genom att läsa hennes blogg. Jag umgås inte med henne, men det är rätt intressant att gå in dit och läsa ändå.
För några dagar sedan skrev hon ett inlägg där jag kände igen mig själv väldigt mycket i det hon skrev. Inlägget var rätt filosofiskt. Hon pratade om vem hon egentligen var, vad hon egentligen ville göra med hennes liv, hennes osäkerhet kring vissa saker, hennes svagheter och hennes starka sidor. Hon skrev även att hon hade tröttnat på den här studentstaden och även lite om att hon saknar hennes familj och vänner när hon är här. 
 
Jag känner ibland lite samma sak. Don't get me wrong, denna stad är väldigt mysig. Men jag tror inte att det är en stad för mig. Det är alldeles för lite folk i staden. Inte så multikulturellt, och rätt så ensamt om man jämför med Sthlm. Jag trivs bäst i miljöer där det är folk runt omkring mig hela tiden. Lite sällskapssjuk är jag väl. 
Att flytta hemifrån har fått mig att inse hur mycket jag älskar min familj och mina vänner. Det sägs ju att man aldrig vet vad man har förrän man förlorar det, och det stämmer så bra. Jag trodde att jag skulle må så jävla bra över att bo helt själv i en annan stad, men det visa sig att det inte blev riktigt som jag hade tänkt. Jag har på senaste tid kommit fram till att Sthlm är mitt hem, där vill jag leva och bo! Tittar man på resultaten från valet så visar det också sig att Sthlm är ett av de mest toleranta städerna i Sverige. Jag vill bo i en tolerant kommun där svenskar och invandrare umgås med varandra utan att de får blickar till exempel. Här känns det som att integrationen inte riktigt är på sin plats. Men men, det var bara en sidenote. 
 
Många säger dessutom att Sthlm:are är dryga, men jag tror bara att det är en schablonbild av hur Sthlm:are egentligen är. När jag jobbade i Sthlm i somras fick jag träffa många som inte ursprungligen är från Sthlm, men som kommit hit för att plugga/arbeta, och jag fick höra från flera av de att de kom hit med en fördom om Sthlmare som sedan visade sig vara falsk. Dvs. att Sthlmare faktiskt är väldigt trevliga när man pratar med de. Reserverade absolut, men inte dryga. Om jag ska vara helt ärlig så har jag nog träffat på fler bitchiga tjejer här än i Sthlm.
Givetvis finns det negativa sidor med sthlm också men jag tror att det positiva överväger det negativa. 
Eller också så kanske det bara helt enkelt är så att jag valde fel studentstad. Ingen vet om det hade varit detsamma om jag valde typ Lund eller Göteborg, det är ju å en sidan också storstäder, så där hade jag kanske också trivts. 
 
Hursomhelst, hon pratade också om att en del av henne bara skulle vilja göra något galet, bara för att utmana sig själv lite. Hon har alltid varit en ordentlig tjej som skött studierna osv. Men en del av henne vill bara typ ta ett studieuppehåll, se världen, och resa. Jag har själv tänkt i de banorna, iallafall att köra en utbytestermin, men jag är nog för feg för att faktiskt göra det. Har länge stått och övervägt om jag ska göra det eller inte. Men vi får se. 
 
Nu ska jag fortsätta med att tvätta!

Valet 2014!

Idag gjorde jag min plikt till samhället och röstade! Detta år var det tyvärr inte lika självklart vad jag skulle rösta på, som förra gången det var val. Jag har suttit och velat som fan mellan Sossarna, Miljöpartiet och FI. I år röstade jag faktiskt lite taktiskt, men skulle inte säga att det är helt taktiskt heller då det finns mycket i det partiet som jag håller med om och stödjer. Jag röstade på FI bland annat för att jag tycker att det behövs mer jämställdhet i Sverige, men också för att jag läst väldigt mycket att man som rödgrön gynnar den rödgröna regeringen om man röstar på FI. (Om några rödgröna gör det, dvs, givetvis inte alla). Om de kommer in i riksdagen (vilket är högst troligt om man tittar på de opinionsundersökningar som finns ute nu), så förlorar SD sin vågmästarroll och den rödgröna regeringen får egen majoritet.
 
Jag tycker det är synd att de som kan rösta inte gör det. Det klagas på att man vet för lite om partierna eller att det inte finns ett parti som passar en bäst. Men det finns ju så många partier, något borde man ju ändå hitta som faller en i smaken? Åtminstone litegrann. Jag tänker på alla de länder där folk skulle vara så tacksamma om de fick rösta, och här i Sverige har vi folk som bara kastar bort den möjligheten och tror att det inte gör någon skillnad om de röstar. Men guess what, it does! Politik handlar i grund och botten om oss själva, om hur vi vill kunna leva våra liv och hur vi vill forma det, om våra rättigheter i offentliga rum, men också om vilket samhälle vi ville ha och leva i. Hur kan man kasta bort en sådan möjlighet att påverka och förändra? 
 
 
Det här valet kommer minst sagt vara spännande, speciellt eftersom det lutar åt ett regeringsskifte men också framförallt för att FI lär komma in i riksdagen och få mer inflytande. Det är tamejfan historiskt! 
 
Hoppas verkligen att man vaknar upp till en rödgrön seger på måndag! Jag kommer sitta hela kvällen/natten och kolla valvakan trots föreläsning dagen därpå. Cant wait!!
 
 

Man lär sig mycket nytt när man bor själv

Sist skrev jag ju om den pinsamma incidenten som hände när jag fick hjälp med översvämningen i min toalett. Jag berättade om hela händelsen för min vän och hon sa typ att man måste rengöra duschhålet minst en gång per år. Inte något jag visste om eller direkt tänkte på. Kalla mig dum, bortskämd, vad som helst, men jag har aldrig behövt göra det. När jag bodde med Ursula och farsan så hade vi ingen dusch utan bara ett badkar. Och hos syrran så behövde jag aldrig göra det, och där bodde jag i 2 och ett halv år.
Min vän sa att hon brukar låta hennes pappa göra det, för hon tycker precis som mig att det är äckligt haha. Det är verkligen sjukt vidrigt, nästan som att rengöra någon annans smutsiga toalett typ. 
Iallafall, back to the point. Utöver denna incident så har jag, i några dagar nu, haft en massa is och frost i min frys. Jag har dock inte riktigt tagit tag i det förrän idag. Efter lite googlesökning visar det sig att även avfrostning av kyl och frys även det måste göras 1-2 ggr per år! Se där vad man lär sig för nya grejer alltså. När man bor på själv för första gången tar man sånna saker för givet. 

Världens pinsammaste grej

Världens pinsammaste grej hände precis. Måste ventilera och skriva ner detta i bloggen. 
 
Jo, det hela börjar med att jag står i köket och diskar. När jag är klar med disken så öppnar jag dörren till toaletten och vad ser jag? Jo hela golvet är översvämmat och självaste locket till duschhålet bara ligger och flyter i vattnet! Jag får panik och ba vafan ska jag göra nu liksom! Så jag bestämmer mig för att ringa jouren till min bovärd. De säger att de ska skicka iväg någon som kan fixa det. 2 timmar senare kommer det en man, ganska snygg om jag får säga det själv (lol), och knackar på. Han går in till toaletten och tar fram alla verktyg. Det kommer upp en massa vatten ur duschhålet medans han håller på samtidigt som det ligger EN MASSA smuts och hårstrån ur hålet. Det såg hemskt äckligt ut och jag skämdes som fan! Det var så äckligt, går inte ens att förklara i ord. Det komiska var ändå att han tog det hela med en klackspark. Jag hade aldrig kunnat röra någon annans duschhål (som dessutom är så smutsigt) utan att ens lyfta ögonbrynet. Men det är ju hans jobb så jag antar väl att han är van. Vid ett tillfälle brast han dock ut: "Här var det lite skräp..". Och jag ville bara gå under jorden! Det gjorde inte det hela enklare heller att han var supersnäll och typ ursäkta sig för att han kom sent, önskade mig en fortsatt trevlig kväll och så. Nä fy, det var så jäkla pinsamt. Får jag ett liknande problem igen så tar jag nog hand om det själv och besparar mig pinsamheten. Nu vet jag iallafall hur man ska göra. 
 
 
Aja, på tal om något helt annat. Har varit i Sthlm i veckan för att vara med på begravningen till min mosters vän som gått bort. Tårarna bara rann när vi var där. Det gör så ont i mig varenda gång jag tänker på hur hon dog. Sån jäkla tragisk händelse att det inte går att förstå att det faktiskt har skett. Hela tiden spelades det i mitt huvud sista gången jag fick chansen att träffa henne. Om jag bara visste då, vad jag vet nu. :-/ Livet är så orättvist ibland. Jag och min moster har talat om att gå till ett medium igen. Tror att det skulle hjälpa henne ganska mycket med just hennes sorg över det hela. Varje gång man går därifrån så känner man sig så lättad. Vi får se om det blir av snart. 
 
Föreläsningarna har dragit igång och jag säger bara såhär: Jag kommer dö denna delkurs! Jättemycket matematik och alla som känner mig vet att jag hatar matte! Jag trodde att jag aldrig mer skulle behöva plugga matte igen men oj så fel jag hade. Psykologi kan vara väldigt naturvetenskapligt ibland och det är väl den delen av psykologin som jag inte gillar. Får jag ett godkänt på denna delkurs blir jag mer än bara glad. 
Jag tycker dock om min klass ganska mycket. Vi har en del bekanta ansikten men också många nya. Det jag gillar är att vi är färre nu. Det känns som att man på det sättet möjligen kan komma varandra närmre. Vi får se hur det går!
 
Nu blir det lite Youtube-klipp innan läggdags. 

RSS 2.0