Solförmörkelse

Tja tja bloggen!
 
Idag fick jag reda på att det tydligen var solförmörkelse? Hade ingen aning om vad det var faktiskt och har aldrig hört talas om det tidigare. Man lär sig verkligen någonting nytt varje dag!
 
Vi hade seminarium idag och blev helt totalsågade över våran idé till C-uppsatsen av vår lärare. Alltså jag pallar verkligen inte! Detta är typ 4:e gången! Vår lärare och handledare säger olika saker, så det blir så himla svårt att veta vad man får och inte får göra. Jag trodde aldrig i mitt liv att det skulle bli så jäkla jobbigt att skriva en C uppsats men det har tagit på mina krafter något enormt kan jag lova. Jag har haft sån huvudvärk hela denna vecka, och jag är inte en sån som brukar få det.
Ibland undrar jag om det inte bara hade underlättat att skriva uppsatsen själv, men sen kommer jag på mig själv att, nej, 2 hjärnor är bättre än 1. 
 
Någonting som fick mig på bättre humör efter dagens seminarium från helvetet, var att vi tittade på biljetter till USA. Vi planerar ju på att åka dit över jul och nyår! Så jäkla kul! Även fast jag redan varit där så gör dig mig inget att åka dit igen. Det är så stort där och jag vet att min resa dit kommer vara helt annorlunda den här gången eftersom varje dag i USA inte är en anann dag lik. Min resa dit var min bästa resa, och varje dag kändes som på film!
Biljetterna ligger på 4000 nu! Det är sjukt billigt för en tur och retur resa till USA. Min gissning är att det låga priset beror på att vi åker på julafton, dvs den 24:e. 
Den 27:e denna månad, när syrran fått sin lön kommer vi att boka vår resa :D Åh, så kul det kommer bli!!
 
Jaja bloggen, nu ska jag försöka ta mig till sängs. Imorgon väntar en lång dag med städ och tvätt. Min vän från sthlm kommer hit på söndag morgon, så måste verkligen städa! Vi ska ha det så trevligt, checka in på hotel och gå på spa. Så välbehövlig just nu!!
 
So long kära blog!
 
 
 

Att ha en kontrollerande vän

Halloj finaste bloggen min!
 
Det är tunga tider just nu måste jag medge. C-uppsatsen har kommit att bli mycket jobbigare och mer krävande än jag någonsin trott det skulle bli. Jag skriver ju med den tjejen som jag klickar bäst med härborta, men som även kan gå på mig på nerverna ibland (och tro mig, jag är en ganska tålmodig tjej, det krävs ganska mycket för att jag ska bli irriterad, så ni kan ju tänka er hur jobbig hon kan vara). Nu på senaste tiden har hon gått på mina nerver extremt mycket när vi suttit tillsammans för att skriva det här arbetet. Hon kan vara lite svår att jobba med. Vissa människor har lätt för att vara samarbetsvilliga och hon är inte en av de personerna. Jag känner att saker och ting tar så himla lång tid med henne. Effektiviteten är inte den bästa om man säger så och det färgar av sig och påverkar mig då jag tillslut själv blir ineffektiv i mitt sätt att arbeta. Hon har också lätt för att göra saker krångligare än vad det är, vilket gör att saker och ting tar längre tid. Missförstå mig inte, det är viktigt att vara noggrann, men när man är för petnoga så blir saker och ting bara värre, i min mening. Sen måste jag också bara poängtera hennes språkbruk. Det är svårt att säga till en människa att hen kanske ska använda sig av ett annat ordval, eller omformulera meningen. Jag försöker göra det så odömande som möjligt, för att hon inte ska ta det personligt eller känna sig offended liksom. Jag tycker personligen att mitt sätt att skriva är bättre. (Och jag vet att det kanske inte verkar som det i min blogg, men mina texter ser inte i närheten likadana ut som de jag skriver i olika skolarbeten. Här har jag en lite mer laid back approach). Men det är typ det jag oroar mig för mest faktiskt, språket i uppsatsen. Jag är väldigt pedant när det gäller språkbruk och stavning, och jag skulle skämmas ihjäl om vi lämnade in ett arbete där det fanns en massa brister i språket. 
Så wish me luck angående det.
 
Jag har tänkt mycket på att det är viktigt att ha personer i sin närhet som lyfter upp en, och så har jag tänkt jättemycket på den här tjejen. Jag känner att det oftast är tvärtom med henne, känner mig mest ganska nere med henne, såvitt vi kanske inte pratar om kärlek eller kultur, där har vi ganska mycket gemensamt. Jag tror inte att jag vill fortsätta ha hennes som vän i framtiden. Hon kan vara väldigt kontrollerande. Men det som irriterar mig mest det är när hon gör saker medvetet för att testa mig, bara för att se hur jag reagerar eller så. Kan man inte vara med människan utan att känna att hon testar/leker med min mind? Sjukt jobbigt är det. Det värsta var att hon hade berättat för en annan tjej att jag är en av hennes bästa vänner. Och jag tänkte för mig själv, "hold up, wait a minute!". Nu ska vi inte överdriva här va. Kan säga att the feeling definitely isn't mutual. Jag har lätt för att bli vän med folk och komma överens med alla typer av människor, därför tror jag att många lätt kan känna att de klickar med mig, fastän jag kanske inte riktigt känner av samma "klick". 
 
Anyways bloggen, ska sminka av mig, göra i ordning matlåda och sova. Long day ahead of me.
 

Mini-update

Tja tja bloggen!
 
Några dagar sen jag skrev här nu. Det har varit plugg, shopping och födelsedagsfirande på schemat. Om vi börjar med plugget då. Vi håller ju på med C-uppsatsen nu och för typ den tredje gången måste vi ändra idé igen eftersom vi nu fått reda på att vår tredje idé inte går att genomföra på den korta tiden som vi har. Vi är alldeles för ambitiösa för detta lol. Vi trodde starkt på att vi kunde klara det ändå trots tidsbegränsing, men efter lite reality-check från vår lärare fick vi helt enkelt släppa idén och tänka om. Människor och beteenden är intresssanta ämnen men det är också väldigt komplicerat, det är mycket grejer som man måste tänka på, framförallt när man skriver en vetenskaplig text om sånna ämnen, det är mycket som spelar in, vare sig man skriver kvalitativt eller kvantitativt så är det många fördelar och nackdelar som spelar in på båda metoderna.
Jag kan säga såhär, att även om det har varit väldigt kämpigt och jobbigt det senaste året när det gäller plugget (syftar mest på statistiken och det naturvetenskapliga) ångrar jag inte en sekund att jag valde just denna utbildning och dessa kurser som jag läser. Man brukar säga att kunskap är makt, och det stämmer något otroligt. Har lärt mig så himla mycket som jag kan applicera på precis allt.
Jag har brainstormat som en galning men har fortfarande inte kommit på någon ny idé till C-uppsatsen. Rent generellt så är jag inte så kreativ, så detta är väldigt svårt för mig. 
 
När det gäller shopping så har jag köpt väldigt mycket relaterat till hår på senaste tiden. Nya hårprodukter, nytt hår osv. Fan det blir så dyrt, men jag känner att sånt faktiskt får kosta lite. Jag har pengar som jag sparar men det är så svårt att låta bli dem ibland. Som student räcker pengarna inte alltid till och då måste jag typ låna från mig själv.
Det är så mycket jag behöver köpa just nu. Jag behöver ny vårjacka, asså skäms typ att gå runt i den jag har nu, den är alldels för varm för vårväder. Behöver nya skor också, just nu använder jag samma som jag hade under vintern. Sen känner jag att jag behöver lite nya kläder också, nya jeans och nya tröjor. Jag åker ju dessutom på weekendresa om ca 3 veckor och behöver inhandla lite grejer inför det! Knas! Men jag har fått 250kr i presentkort från mina två vänner som jag pluggar med här.  Det vart jag inte alls beredd på, det var himla snällt av de. Sedan fick jag 200kr av två familjevänner som bor här som jag förövrigt var och hälsade på idag. Utöver det så kommer jag också få ett presentkort på 1000kr av anledningar jag inte orkar gå inte på, (its a long story och skulle ta väldigt långt tid och skriva ner allt och jag är jättetrött just nu). Så lite extra cash utöver CSN har jag ju nu.
 
Till min födelsedag åt vi middag på en restaurang som är nyöppnad här. Det var supermysigt, en aning dyrt men riktigt gott iallafall. Jag var dock tvungen att påminna de att det var min födelsedag och att vi borde göra något. Jag är lite av ett kontrollfreak och jag kände att jag behövde ha planer spikade. Jag behöver inte ha värsta festen, men jag vägrar att sitta hemma på min födelsedag och göra ingenting, någonting kul men ändå simpelt vill jag ju göra, och jag kände lite att, om jag inte hade sagt något så hade det kanske lett till en kväll hemma framför TV:n/datorn. Till nästa år vill jag nog helst köra på en resa, om jag inte hittar någon skön människa att gå ut och dansa med. 
Alltså, tänk att jag var tvungen att påminna de. Jag kände lite att de visade hur mycket de egentligen bryr sig, om mig, eller om oss, som vänner. Det var en måndag som jag sa detta och min födelsedag var på torsdagen. Man såg på deras reaktioner att det inte alls var något de tänkt på eller så. Det är inte det att de inte hade planerat något åt mig (det skiter jag fullständigt i, sånt ska ju födelsedagsbarnet ta tag i själv), men just reaktionerna de gav kändes lite tråkig. Ibland så kan jag typ känna att vi tre hänger bara för att vi måste typ. Alltså, givetvis klickar vi ju när vi sitter tillsammans och bara pratar i timmar men självaste vänskapen känns inte 100 procentigt genuin ändå. Jag har haft ganska otur på vänskaps och kärleksfronten sen jag flyttat hit. Men jag börjar ju en ny kurs till hösten och då hoppas jag på att träffa fler människor. 
 
 

När födelsedagar inte längre är kul

Statistiktentorna är över och det känns så jävla skönt. Även om jag känner att jag nog troligtvis kommer få göra om de, åtminstone en av de. Det gick inte bra. Ångesten, samt att jag bara känt mig allmänt deppig tror jag bidrog till att jag presterade sämre än vad jag faktiskt hade kunnat. 
 
Hela dagen idag har jag typ inte gjort ett skit. Jag hade planerat in en massa saker att göra men hade ingen vidare lust att göra något. Jag skäms nästan för att säga detta men jag sov fram tills kl tolv, var uppe i ca 3 timmar och sedan sov igen fram till kl 19. Jag vet inte om det beror på att jag bara känner mig allmänt dålig eller om det beror på att jag inte fått sova ut ordentligt de senaste veckorna. Jag väljer att tro på det sistnämnda. 
 
Hurshomhelst så är det nu fokus på C-uppsatsen som gäller. Vi hade en idé i början, men nu när vår handledare pratat med andra i institutionen så verkar det som att det inte kommer att gå att genomföra den. Eller det går att genomföra den men det kommer bli en ganska tuff utmaning och det är ganska mycket hinder som kan tänkas uppkomma om vi väljer det. Så vi bestämde oss för att tänka om och komma på en ny idé istället. Lite surt då vår första idé hade varit riktigt kul och intressant att genomföra, men men what to do. 
 
På tal om något helt annat så fyller jag år nästa vecka. Jag har typ inte ens hunnit reflektera över det då statistiken tagit upp all min energi och tid. Jag läste en blogg för inte så längesen där en tjej sa att hon hade ångest inför födelsedagar och att hon ofta brukar resa bort då hon fyller. Och jag förstår henne precis, jag hatar det. Jag hatar att stå i centrum. Nu när man också blivit lite äldre så har man inte lika stort behov av att fira. En simpel middag med vänner eller en enkel utgång, fine, men typ storslagna fester har jag inte längre behov av.
Tänk att jag blir hela 23 år. Det är ju egentligen väldigt ungt men av någon konstig anledning känner jag mig äldre. Det kanske beror på att jag är väldigt mogen för min ålder, men också för att jag känner att jag gjort och upplevt ganska mycket i liv redan och varit med om ganska mycket. Aja, det är skönt att man inte har åldersnoja än iallafall. 
 
Åh, har så mycket saker jag måste göra. Stress, stress, stress! Detta är vad jag vill hinna med innan jag åker på min weekend resa i april:
 
- Skaffa nytt leg (min nuvarande går ut om typ 3 dagar, perfekt tajming va?)
- Växla pengar till euro
- Handla lite inför resan
- Formatera om datorn 
- Skicka in en egenvårdsbegäran och besöka läkare 
- Lägga in vinterjackan på kemtvätt
- Gå till skatteverket och anmäla att det är någon som är skriven på min adress  
 
Detta i kombination med hushållsysslor och plugg. Fy, kommer dö. Wish me luck! 
 
 
 
 
 

RSS 2.0