Att må dåligt + Årsresumé

Hej bloggen!
 
Nu var det ett väldigt långt tag sen jag skrev här. Sanningen är den att jag mått väldigt dåligt på sistone. Helt ärligt tror jag inte att jag någonsin mått såhär dåligt. På utsidan ser det ut som jag är perfectly fine, men inombords gråter jag. Jag känner att jag har tappat mig själv, jag är inte den jag brukade vara. Den där självsäkerheten som jag hade förut finns inte kvar. Jag har varit likgiltig till det mesta, och sällan är jag på ett bra humör. Har bråkat en hel del med syrran också men det kanske vi kan ta i ett annat inlägg. 
 
Väldigt lite har verkligen gått som jag har velat de senaste månaderna. Jag har kämpat som en galning i nästintill ett halv år nu med att få jobb. Innan jag tog examen trodde jag aldrig att det skulle vara såhär svårt för mig att få ett jobb, har aldrig haft problem med det tidigare. Men det har visat sig vara svårare för mig än vad jag trodde. Framförallt att få en tillsvidareanställning inom mitt studieområde. Det är väldigt många som tar examen och väldigt mycket konkurrens, har en examen som för vissa arbetsgivare kan vara lite luddig och utöver det så har jag märkt att arbetsgivare prioriterar de som har mer erfarenhet.
 
Jag hade ett ströjobb på ca 3 månader under sommaren men det var inget som var relaterat till min utbildning utan bara ett arbete som jag behövde för att få in pengar. Jag var desperat. Jag hade så lite pengar att jag till och med gick till socialtjänsten för att få hjälp. Men jag hann få tjänsten bara några dagar efter att jag ansökt om försörjningsstöd, så den hjälpen var då inte längre aktuell.
 
Jag har aldrig i mitt liv haft det så dåligt rent ekonomiskt, så det var verkligen tur att jag fick det där jobbet. Efter 3 månader valde jag däremot att säga upp mig, främst för att jag var tvungen att vakna kl 4 på morgonen varje dag vilken påverkade min hälsa negativt, sen fick vi jobba väldigt mycket övertid. Det var nästan på gränsen till vad som faktiskt är lagligt, så många timmar som vi jobbade. Det var också ett fysiskt arbete, och väldigt monotomt. Jag klarade tillslut inte av det, eksemen blossade upp och kroppen sa ifrån. Däremot var det riktigt bra betalt, typ det enda som fick mig att stanna kvar. 
 
Nu har jag luckor i CV:et och vet inte hur jag ska tackla det. Jag går på ett arbetsmarknadsprogram via arbetsförmedlingen för att få lite tips och hjälp i mitt jobbsökande, samtidigt som jag får chansen att komma ut och träffa nya människor. 
 
För några veckor uppstod dock ett annat problem. Syrran har sagt att jag måste betala hyra om jag ska bo kvar, då hon behöver betala mer pengar än vad hon räknat med för hennes lägenhet. Frågan var ju då hur jag skulle betala hyra när jag inte ens har ett jobb? Syrran föreslog att jag skulle flytta hem igen med farsan men over my dead body säger jag bara, inte en chans att jag flyttar tillbaka dit. 
Så den enda utvägen/lösningen som jag kunde komma på var att plugga igen. Missförstå mig inte, detta är inte något jag egentligen vill, jag vill börja jobba på riktigt, men det är den enda lösningen. Pluggar jag så kommer jag kunna bo kvar och samtidigt kunna betala hyra med CSN-lånet. Dessutom ser det kanske bra ut i CV:et att man faktiskt gör något och att man inte är helt sysslolös. Min tanke är att fortsätta söka jobb under tiden jag studerar och skulle det vara så att jag får en anställning så är det ju bara att göra ett studieavbrott.
Det är min plan just nu. Det kommer dock bli tajt ekonomiskt eftersom syrrans hyra är ganska hög, men jag får försöka make it work. Eventuellt hitta en roomie. 
 
Jag tänkte avsluta med att summera ihop lite saker som jag gjort och varit med om år 2016:
 
*Jag reste till USA för andra gången och firade nyår där!
*Jag tog examen i början på juni
*Jag flyttade från min studentstad tillbaka till Estocolmo (storstädningen och flytten var bland det värsta jag varit med om)
*Familjen ordnade en stor överraskningsfest till mig för att fira att jag tagit examen!
*Syrran fick en ny flickvän
*Syrran fyllde 30
*Min kusin fick en liten dotter och jag blev gudmor!
*Jag började successivt dricka igen (men inte alls mycket utan vid speciella tillfällen och ibland vid utgång)
*Jag mådde väldigt, väldigt dåligt under sommaren och hösten
*Mitt hår började växa ordentligt (kommer att återkomma till detta)
*Jag gick på Tinderdejt :P - blev inte så lyckat men det var kul ändå
*En vän till mig från min studentstad kom och besökte mig här i Sthlm
 
Om man bortser från att jag tagit examen och åkt till USA, så har detta året inte varit så speciellt händelserikt egentligen.
Får hoppas att 2017 blir ett bättre år för mig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0