Lite förändringar till det bättre + Beyoncé till Stockholm!

Halloj bloggen!
 
Nu var det ca 2 veckor sedan jag skrev här sist så nu blir det en lång update här.
Vad har jag gjort under tiden då? Jo, det har skett en del förändringar i mitt liv. Den senaste tiden har jag mått extremt dåligt, har ibland funderat på om jag kan ha depression men samtidigt tror jag inte det eftersom depressioner varar under en längre tid. Men de senaste veckorna, sedan jag kom tillbaka från resan har jag bara mått extremt dåligt, jag har sovit fram tills på 2-3 (mycket tack vare jetlagen från resan), jag har inte velat gå ut förutom de gångerna jag behövt tvätta, kasta soporna eller handla mat men även med det har jag skjutit upp på ibland. Har till exempel inte orkat laga mat ibland, vilket har resulterat i att jag ätit väldigt lite. Jag har inte orkat ta hand om mig själv, har inte tagit hand om håret ordentligt, inte ätit bra mat, struntat i att duscha ibland. Jag trivs inte heller i denna studentstad och har inte så många vänner att umgås med. Det blir rätt ensamt.
Att jag nu läser två kurser samtidigt har inte gjort saker och ting bättre heller, har haft megaångest över det. 
 
Allt detta har lett till att jag fattade ett rätt så spontant beslut förra veckan. Jag bestämde mig för att sänka studietakten och läsa 75% istället för 100%. Jag ringde CSN och frågade om det var möjligt och vad som då skulle hände med de pengarna som jag redan fått nu i januari. Fick svaret att de skulle dra av det som jag fått för mycket av på de kommande utbetalningarna. Det kändes bra, eftersom jag omöjligtvis hade kunnat betala tillbaka allt med en gång. Så jag ändrade mina uppgifter på "mina sidor" i CSN, och sen kontaktade jag institutionen på uni och meddelade mitt avbrott. Och nu är jag här och läser 75%, dvs en kurs mindre. Min tanke är att tillgodoräkna en kurs som jag läst tidigare i stockholm, och sedan får det som jag läser nu istället vara fristående kurser. 
 
Jag kände att jag inte orkade ha det på det här sättet längre och jag kände att jag typ grävde min egna grav för varje dag som gick. Jag har en tendens att överarbeta och överprestera och jag ska klara av allt till varje pris utan några som helst problem. Men i det så glömmer jag oftast bort mig själv. Hårt arbete ska inte vara på bekostnad av hälsan. Den senaste tiden har min kropp börjat säga ifrån, min hy blev bara värre och värre ju mer stressad jag blev över studierna. Mitt hår hade ju växt som ogräs under resan, men nu har jag tappat en massa hår igen. Min kropp verkar inte ens reagera på hälsosam mat längre.
Jag har verkligen märkt att stress och att må dåligt, är mina största bovar.
Har verkligen insett (hur självklart det än må låta) att min hälsa går före allt och det är dags att ta hand om MIG nu och fokusera på att JAG ska må bättre. Ibland måste man tänka på sig själv också. 
 
I och med mitt beslut har jag verkligen kämpat med att inte se mig själv som en failure, jag kan vara väldigt hård mot mig själv ibland. Egentligen har jag ju redan en kandidatexamen pga de fristående kurserna jag tidigare läst i Stockholm, så om jag ville hade jag kunnat ta ut min examen nu, tagit mitt pick och pack och avslutat mina studier. Men vill fortsätta studera, det är en kurs framförallt som jag ser framemot att läsa, (även om den säkerligen kommer vara väldigt kämpig) som börjar i slutet på mars och som jag tror att den kan vara bra att läsa för mina framtida yrken. Men återigen, allt detta ska inte vara på bekostnad av min hälsa. 
 
Den kursen som jag läser nu gör det möjligt för mig att plugga i Stockholm. Så nu i helgen åker jag till Stockholm och jag vet inte när jag kommer att komma tillbaka till min studentstad, har inte bokat en returbiljet. Jag lär stanna där ett tag dock då det är många som fyller år och ska ha fest denna månad. Vi ska också ha en liten suprise babyshower för min kusin, ska bli så himla kul, hon vet inte om något! Att plugga i Stockholm tror jag kommer gå bra, syrran kommer vara iväg på jobb under vardagarna så då kommer jag ha möjligheten att plugga. 
Så det är så som det ser ut just nu. We'll see how it goes. 
 
Anyways, till någonting mer kul och roligt! Min älskade Queen B kommer till Stockholm i sommar! Alltså den nyheten var kanske det bästa som hänt mig sedan resan i julas. 
Det roliga är att jag, inte för så längesen, hade gått och tänkt på när hon var här sist, och att jag önskade att hon kunde komma tillbaka snart. Sen tänkte jag att det nog skulle dröja 1 eller 2 år till innan hon kom hit. Och sen så får jag höra att hon kommer!!
Det finns ingen som helst chans att jag missar självaste Queen B, det bara finns inte! Så jag gjorde allt i min väg för att ta reda på hur jag kunde få biljetter på bästa sätt och lyckades kirra biljetter på förköpet! Är så glad!! Har verkligen lärt mig (från förra gången hon kom hit) att det inte går att köpa biljett på ordinariesläppet, det är en alldeles för stor risk! Sidan slaggar och biljetterna blir slutsålda på bara några minuter. Så nej, aldrig mer! I learned my lesson!
Nu är jag några hundra lappar fattigare men äsch, gäller det Queen B så är det så värt! Hennes senaste låt är amazing också! Love her and CANT WAIT to see her!!!
 
 
 
 

RSS 2.0