Panik!

OMG bloggen!
 
Jag vet att det var längesen jag skrev här nu och det är mycket som jag behöver uppdatera om, men jag måste först bara få berätta om något som jag precis fick reda på. 
 
Som de flesta vet är jag en person som helst inte vill vara the center of attention. Blir till exempel supernervös om jag ska hålla i en redovisning eller bara tala inför en stor grupp människor. Jag är inte den personen som har ett behov av att allt ska handla om mig. 
 
Idag när jag satt inne på rummet hörde jag hur min syrra snacka med min moster på telefon. Hörde inte allt, men det jag hörde var att de tydligen skulle "fixa saker till imorn". Att syrran skulle fixa fram någon låt som jag gillar  och att någon hade lagat mat osv. Jag tänkte direkt att, omg de planerar en fest för mig. Syrran hade sagt till mig att hon skulle ha vänner över här imorn så då förstod jag direkt att hon hade hittat på det. Hade hon och min moster dessutom planerat en fest (som inte var tillägnad mig såklart) hade jag definitivt vetat om det. En nära vän till mig hade också ringt mig i fredags och frågat ifall jag ville hänga med på ett event som hon "så gärna ville gå på". Jag sa att jag kunde hänga med. Nu i efterhand förstår jag ju att det var överraskningsfesten hon syftade på.
 
Jag gjorde en fuling och gick in på syrrans facebook. Där fick jag det bekräftat för mig att de ska ha examensfest för mig imorn. Hon hade skrivit till i princip alla mina vänner. Jag vet att det kommer komma mer människor utöver mina vänner. I vår kultur blir festerna alltid väldigt stora. 
 
Jag tycker det är fint att de vill fira mig, men jag har redan sagt till syrran att jag inte vill ha någon stor fest. Att det räcker med en middag med familjen. Hon var ju likadan när hon tog examen, hon ville ju inte heller ha en fest.
Jag har redan major panik inför det här. Ibland tror jag fan att jag lider av typ panikångest. Okej panikångest är väl kanske en överdrift men ja ni förstår, grov ångest iaf. Det kan säkert vara svårt att förstå för många, jag menar vem vill inte bli överraskad med en stor fest, tänker säkert den som läser. För mig är det snarare en mardröm. Men detta är tyvärr min verklighet. Sen hatar jag typ överraskingar också, vill gärna veta saker i förväg. Har ett stort kontrollbehov. 
 
Alltså jag har en sådan panik att jag typ inte ens kan skriva. 
 
 
Jag funderar starkt på att hitta på att jag är sjuk. Typ att jag har halsfluss och feber. Jag får lite skuldkänslor över det då jag vet att mina nära och kära lagt ner mycket tid på det här. Jag har ju vänner som inte ens bor i Sthlm och tänk om de skulle komma ch festen ställdes in. Då skulle jag verkligen få skuldkänslor.
Samtidigt kan jag inte rå för min ångest.
 
Vi får se hur det går. Wish me luck. 
 

RSS 2.0