Min hy - äntligen kan jag lägga alla kort på kartan!

Nu är syrran och fikar med en vän så nu sitter jag här hemma alldelesför mig själv, men tänkte dra ut och kolla på jackor. Vinterjacka to be exact. Vintern är ju typ här nu och snön kommer falla närsomhelst. Det är så himla kallt ute att det inte är sant. Och min hy gillar verkligen inte det! På tal om min hy (som envisas med att inte bli bättre) så har jag nu äntligen kommit fram till vilka saker som är boven i det hela och som förvärrar min eksem-torra hy:

1. Stress - När jag var hemma från jobbet i en vecka blev min hy nästintill felfri, varför? För att jag inte stressade, tog det lugnt och sov ut.
2. För lite sömn - Har märkt att huden reparerar sig bättre när jag får sova ut. Därför ska jag nu till år 2012 försöka satsa på jobb där jag får stiga upp senare.
3. Kaffedrickande - Detta märkte jag också när jag varit hemma från jobbet och undvek kaffet. Man ska inte dricka kaffe om man har torr hy.
4. Alkohol - Det är ganska obvious så tänker inte förklara mig.
5. Att inte smöra in sig ordentligt efter kontakt med vatten - Det är också obvious.

Den där veckan då min hy hade blivit nästintill felfri var inte bara för att jag inte stressade. Det var också tack vare krämerna Mildison, Elocon och Karbamid. Jag vet att jag har sagt tidigare att sådana hydrokortisonkrämer inte hjälper, men faktum är att de faktiskt gör det, iallafall kortsiktigt. Slutar man med krämerna är chansen stor att eksemen dyker upp igen, som det gjorde för mig. De här krämerna är anpassade för torr eksem-hy och jag tror egentligen inte det finns någon annan kräm som kan hantera eksem bättre än just hydrkortisonkrämer. Nu när jag provat nästan allt ifrån TCM, till Dermalogica till en massa olika oljor kan jag äntligen se vad som ger bäst resultat, fortast, effektivast (om man nu kan säga så) och billigast (fortfarande dyrt men ändå billigast om man jämför med allt annat jag provat). De här krämerna har hjälpt mig väldigt mycket även som barn så jag är glad att jag nu har återgått till de. Bara så synd att de ska vara så dyra och man måste smörja på rikligt med kräm så de tar slut väldigt fort. Men vill bara understryka och förtydliga att min hy blev nästintill perfekt. Och en annan viktig punkt är att jag åt väldigt bra under den veckan, åt avocado nästan varje dag och katrinplommon som är väldigt bra för huden. Jag är så glad att jag äntligen kan lägga alla kort på kartan och tydligt kan se vad för saker jag behöver för min hy och vilka saker jag behöver mindre av. Det gör det så mycket enklare för mig att nå mitt mål. För egentligen så har jag en relativt fin hy, det är bara när eksemen uppstår som allt förstörs.


Men nog om min hy. De senaste dagarna har jag jobbat som en tok, och vi vet ju alla vad det betyder, good money ;). Det bara två veckor kvar nu av mitt jobb sen är min resa på detta företaget över för gott! Två veckor kvar bara! Sedan får jag äntligen åka iväg på min miniresa som jag planerat med en vän! Det kommer bli så kul!

Jag har lärt mig så mycket av att jobba på detta företag, tro mig, det har gett mig väldigt många lärdomar och perspektiv på saker och ting. Men jag är glad att det snart är över för nu på senare tid har det varit väldigt jobbigt. I torsdas hade förresten företaget en julfest och chefen bjöd mig! Bemanningsanställda fick egentligen inte gå men chefen var snäll och sa att han kunde fixa satt jag kunde gå, talk about känna sig special! Men samtidigt var det många av ordinare personal som inte kunde gå så jag fick väl ersätta deras plats, då kände jag mig inte lika special haha. Det var hursomhelst väldigt trevligt och kul att se alla chefer och personal berusade haha. Tyvärr ångrade jag mig dagen därpå att jag gick, fick för lite sömn så jag var helt död på jobbet dagen efter. På tal om jobbet så har det blivit väldigt mycket drama mellan några arbetskollegor till mig och jag försöker göra mitt bästa för att inte dras med i det, eftersom det egentligen inte angår mig, men det är väldigt svårt ändå. Det är många hemligheter som har lukrats upp som gjort en och en annan förbannad. Det är verkligen läskigt hur bra folk kan spela och leka oskyldiga. De kommer till jobbet och sätter på sig en fasad men bakom stängda dörrar är de helt annorlunda. Drama drama!


Men men, nu måste jag göra mig i ordning och dra och titta på en jacka och möjligtvis vinterskor också. Förhoppningsvis hittar jag något snyggt, vill inte ha en alltför dyr jacka men den måste vara varm och snygg.
Bye lovely blog!

Skitföretag

Wow, jag vet inte vart jag ska börja, mycket har hänt sist jag skrev. Tre personer från jobbet fick sparken (en av dem var killen som jag tycker om :(), helt utan anledning, eller deras anledningen (som jag ser som en ursäkt) var att de inte var produktiva. De här människorna jobbade på jättebra och skötte verkligen sitt jobb, visst de pratade mycket och var väldigt sociala, men tro mig, det finns många på jobbet som pratar högt och flamsar och som inte sköter sitt jobb alls. Beskedet kom som en chock för oss alla och jag kunde inte tro mina ögon när jag fick ett sms om det. Tyvärr var jag sjuk dagen som detta inträffade men jag fick höra att många i personalen gjorde uppror och prosterade. Just också sättet som de blev avskedade på kändes så förnedrande och jag känner verkligen att saker och ting kunde skötts på ett bättre sätt. Ingen förvarning fick de heller. Nej usch, jag börja ogilla det här företaget mer och mer för varje dag som går.De behandlar alla anställda som skit, speciellt alla unga då de tror att vi är unga och dumma, att vi inte fattar någonting, att vi inte är lika mycket värda och att de kan styra och ställa över oss hur mycket de vill. "Nej ni får inte ha passerkort" "Nej ni får bara ta en (medans alla andra får ta två)" "Nej ni får inte komma på julfesten för ni är bemanning". Alla dessa restriktioner och särbehandlingar. Det spelar ingen roll om du är 20 år äldre än mig, precis som du är jag också anställd på företaget, och ska därför också bli behandlad som en anställd, inte som ett barn eller som en typ terrorist. Jag trodde att dagisperioden var över men herregud så fel jag hade, den möts jag även av på min arbetsplats. Alla snackar skit om alla bakom deras ryggar, för att inte själv verka som boven i det hela. Jag är inte den som vill dras med i sådant. Det som skrämmer mig mest med det här företaget är att utåtsätt så verkar allting helt perfekt, frid och fröjd, men bakom stänga dörrar förissigår dagislek, maktmissbruk, förvirring, ovisshet och i viss mån diskriminering. De verkar helt perfekta och säkra när det kommer dit inspektörer, men inspektörerna får aldrig se verkligheten. Allting känns så himla falskt.

I samband med mina arbetskollegors avslutande, har det varit ännu tråkigare på jobbet också, ibland äter jag även ensam. Känns ju som att fler och fler slutar, till och med chefen skall sluta då han blivit erbjuden annat jobb. Känns ju som att ingen egentligen tycker om att arbeta där. Arbetsmiljön är hur dålig som helst, så fort man kommer in känner man av deppen.

Just nu vill jag bara sluta. Jag orkar inte vara kvar. De har märkt att jag är duktig och att jag verkligen är en tillgång till deras arbete, men som en liten "in your face, ni får klara er själva-type of thing" så kommer jag sluta. De måste inse att, vill de ha bra och duktiga medarbetare kvar, så får de också vara trevliga mot oss, inte utnyttja oss eller behandla oss som skit. Det skapar en otroligt dålig stämning. Om inte jag går kommer de troligen inte fatta. Så i januari blir dem en tillgång fattigare vilket är rätt åt dem.
I torsdas sa en kvinna som jobbar till vänster om mig att jag absolut måste vara kvar efter nyår, att jag absolut inte får sluta och att jag absolut måste prata med min personalansvariga om det så fort som möjligt. Ehm, tror du ja? Aldrig i livet tänkte jag och skrattade för mig själv haha.

Nu kanske det låter som att precis alla anställda på företaget är såhär, och så är det givetvis inte. Det finns en hel del som är supersnälla och gör sitt bästa för att vi ska känna oss välkomna och "en av dem". Men vissa är precis det motsatta och det tolerar inte jag. Det är enkelt att säga att man inte ska bry sig om det, men det är väldigt svårt att undvika kan jag lova och för mig känns det väldigt orättvist.  


Men men, nog om det, blir bara arg och deppig när jag pratar om det. Igår var jag och en annan arbetskollega bjuden hem till killen jag tycker om. Det var superkul, vi pratade, lyssnade på musik och dansade, drack och pratade ännu mer. Hans kompisar kom och en av de hade ett DJ system med sig så musiken var ju verkligen on point. Vi blev rätt lulliga senare mot kvällen, (vi hade inte ätit ordentligt heller) så vi fick ligga och vila i hans säng som var superskön! Vi var uppe hela kvällen och snackade. Det tog ungefär 5 timmar att komma hem sen, bara för att han bor så långt och att nattbussarna går himla sällan från där han bor och vi missade det sista tåget. Aja, det var iallafall himla trevlans och jag kände att jag kom närmre dem. Tyvärr är jag fortfarande så att jag inte kan prata med honom normalt bara för att jag gillar honom, men jag är ganska bra på att dölja min nervositet och jag blev också mindre nervös när min arbetskollega var med. Varje gång jag träffar honom blir jag bara mer och mer övertygad om att denna kille har ett hjärta av guld. Han är så rolig, snäll, omtänksam, han kan anpassa sig till alla sorts människor, han är enkel att umgås med och han bryr sig verkligen om andra.

Nu ska jag försöka göra i ordning lite mat till mig själv och sedan sova, har inte fått mycket sömn på sistonde, behöver sova ut. Det finns mer att berätta men känner inte riktigt att jag orkar, men det här företaget, det känner jag ändå var viktigast att ta upp. Men men, until next time lovely blog!


RSS 2.0