C-uppsatsen inlämnad!

Gott folk C-uppsatsen är inlämnad! Sådan lättnad! Om jag ska vara ärlig så känner jag nu såhär i efterhand att jag inte är helt nöjd med den, to be honest så skäms jag lite över den. Men på grund av tidsbrist så har det varit svårt att verkligen göra den bra, sen har det också varit väligt svårt att samarbeta och då blir väl situationen som den blir. Aja, gjort är gjort. Jag vet att vi säkerligen kommer få behöva komplettera lite. Men men. Så länge vi blir godkända. 
 
Plugget är dock ännu inte klart inför sommaren. Nästa vecka har vi opponering på uppsatsen så ska sitta under helgen och gå igenom den uppsatsen vi ska opponera på. Fyfan är så himla skoltrött. Vill ha sommar nu! 

Kan hon låta mig vara?

Hallå bloggen!
 
Nu var det några dagar sedan jag uppdaterade här. De senaste veckorna har varit otroligt intensiva. Vi skickade in vårt första utkast och fick massor av kommenterar på saker vi bör ändra/formulera om/lägga till osv vilket har gjort att vi behövt sitta ännu mer än vad vi räknat med. Jag har ju tidigare skrivit att jag trodde att vi kunde få ett VG men nu såhär i efterhand känner jag vi säkerligen bara kommer få ett G. Men jag orkar typ inte ens bry mig längre, det här har tagit enormt på min energi och min hälsa (jag tappar massor med hår och huden är inte den bästa). Det hjälper inte heller att man arbetar med någon som skapar världens irritation hos en. Alltså jag bara räknar ner dagarna tills uppsatsen ska vara inlämnad. 5 dagar kvar, can't wait!
 
Alltså den här tjejen tar verkligen kål på mig. Jag vet att jag nämner det hela tiden i bloggen men jag behöver få ut min irritation och ilska, för jag kan inte göra det när jag är med henne. Hon gör saker medvetet för att irritera en och älskar att testa folks gränser. Hon har pratat om att hon hatar människor som är lite besserwissiga av sig, men hon kan ju själv vara så ibland?! Hon har pratat om att hon vill resa till göteborg med mig, och jag visste inte vad jag skulle säga, jag sa typ att vi får se eftersom jag inte visste om jag kommer ha pengar. Men tro mig, det kommer inte bli någon resa med henne! Hon har pratat om framtida resor som hon vill göra med mig också. Men tro mig, så fort allt detta är över så kommer jag hålla distans! Som jag sagt tidigare så är hon otroligt kontrollerande också. Typ idag så frågade hon när jag skulle tvätta imorgon, alltså vilken tid och imorse frågade hon om jag var på skolan, när hon vet att jag alltid kommer dit vid 9.30. Världens jobbigaste människa! Och hon vill ses HELA TIDEN, även de gånger då vi suttit i 10 timmar och jobbat så vill hon fortsätta göra något efter.
Alltså jag är en människa som tycker om att ibland ha lite egentid. I två månader har vi setts i typ 9 timmar nästintill varje dag. Alltså, helt otroligt egentligen att jag spenderat mer tid på skolan med någon som konstant går mig på nerverna, än vad jag gjort för mig själv hemma. Får väl komma på någon ursäkt imorgon för att inte vara med henne. 
 
Det är så himla tråkigt att det ska behöva vara såhär, men jag har inget val just nu eftersom hon är min arbetspartner. Men som sagt, jag ska verkligen put an end to this så fort allt är över. 

Paus från C-uppsatsskrivandet

Gott folk, första utkastet av C-uppsatsen är inlämnad. Igår satt vi bokstavligen från kl 10 på förmiddagen till kl 10 på kvällen och skrev på uppsatsen. Det känns jätteskönt att vi har kommit någonvart med arbetet. Det är ungefär två veckor kvar tills den ska lämnas in. Är supernervös, framförallt för bedömningen av den och opponeringen. Men jag känner att vi har tid ändå, det känns inte superstressigt med tanke på att vi har skrivit på alla delar, finslipat, lagt om och tagit bort grejer osv, vi är redan uppe i 28 sidor. Jag ska erkänna att jag periodvis har varit lite orolig över att det här arbetet inte skulle bli bra, men nu när vi har gått igenom det och verkligen varit petnoga med typ allt så känns det bättre. Man ska inte ha för höga förhoppningar men jag tror att vi kan få VG. Tycker faktiskt att uppsatsen är riktigt bra. Håller tummarna!
 
Ikväll blir det lite paus från C-uppsatsskrivandet och filmkväll! Ska bli skönt med lite ledighet faktiskt, har inte tagit något alls sedan min vän gick på introduktion på hennes jobb. Vi har jobbat på detta från morgon till kväll, vardagar som helger. Fan, vi är så duktiga. Vi förtjänar ledighet. 
 
Förresten, kanske ska ge lite update angående min vän och kursen som jag var rädd att hon skulle söka. Hon väntade med att söka kursen så guess what, hon kommer inte läsa kursen med mig. Alltså fyfan så skönt.
 
Jag har lovat mig själv att nästa år ska jag fan försöka mitt allra bästa att verkligen ta vara på livet som student. Känns som att jag har gått miste om väldigt mycket och jag vill inte titta tillbaka och ångra det. Jag ska festa, jag ska ha kul och jag ska make friends! Jag ska försöka leva lite och inte ha alltför hör press på mig själv. 
 
Ja, vad ska man säga. Ny kurs, nya möjligheter!
 
 
 
 
 
 

Goda nyheter!

Idag har det varit väldigt många goda nyheter på raken. Det behövdes verkligen i dessa deppiga, energislukande tider! För det första så vaknade jag med det glädjande beskedet att jag klarade omtentan i statistiken. Alltså den och kognitionen var helt klart det värsta jag varit med om i studieväg. Jag är så glad att det nu äntligen är över! Sedan fick jag och min vän väldigt bra feedback på vårt resultat vad gäller vår C-uppsats! Det hade jag inte förväntat mig, men det gjorde mig så otroligt glad ska ni veta, även fast det är lite grejer vi måste förtrydliga, ändra, strukturera om osv. Men vår handledare tyckte att vårt innehåll var väldigt bra, informativt, spännande och givande! Sedan lite senare på eftermiddagen fick jag en förfrågning om att arbeta i sommar på samma ställe som jag arbetade på förra sommaren! Det gjorde mig riktigt glad! Även om det var lite surt att det endast gällde typ en månad för jag behöver ju jobb under hela sommarperioden. Sedan hade jag hoppats på att få ett jobb denna sommar som går mer i linje med det jag läser, men men man kan ju inte få allt här i världen. 
 
Förra veckan var verkligen rena helvetet. Vi satt varje dag, även lördagar och söndagar och arbetade på C-uppsatsen. Vi satt från 9.30 till 6 varenda jäkla dag med kanske 45 min paus, och jag överdriver inte. Min själ var borta alltså bokstavligen. Hon som jag jobbar med vill sitta och göra allting tillsammans och då tar saker och ting längre tid också. Som grädden på moset är hon långsam. Så det blir att vi får sitta väldigt länge. Hon säger att det är bra om vi sitter och jobbar tillsammans för då kan hon fråga om det är något hon är osäker på eller så eller behöver rådfråga om. Jag känner lite att det kan man göra även fast man jobbar på olika platser. Sen så tror jag nog att det blir effektivare om man delar upp på arbetet också. Inte att man behöver göra det hela tiden, men ibland. Det är verkligen jätteintressant det vi skriver om och ämnet är något som vi gemensamt tycker är spännande, men jag hade jag kunnat spola tillbaka tiden hade jag nog hellre valt att skriva med någon annan. Det är många gånger som jag verkligen blivit sjukt irriterad på henne men försökt att samla mig.
Intressanta uppsatser i all ära men någon måtta får det vara också. 
 
Hon har iaf haft introducktionsvecka på ett nytt jobb så några lediga dagar har jag trotsallt fått. Det var som gudsgåva verkligen, för jag behövde verkligen lite ledighet. Riktigt skönt! Jag har sett till att sova ut ordentligt och verkligen njutit, även om de blivit lite plugg då och då ändå. Känner att jag har lite ny kraft och energi nu. 
 
Det känns också väldigt bra att skrivandet snart börjar närma sig sitt slut. Visst, vi behöver skriva lite mer på diskussionen och vi behöver ändra i resultate lite, vi behöver skriva en sammanfattning (det går fort) och vi behöver finslipa på uppsatsen i sin helhet (stavning, grammatik, referenser), men det är inte så himla mycket och vi har ju trotsallt lite mer än två veckor kvar tills det ska vara inlämnat. Jag tror att vi klarar det! 
 
p.s. Kom på en grej jag vill ta upp här i bloggen. Jag skrev ju att den här tjejen inte ska läsa samma kurs som mig efter sommaren. Gissa vad? Vi sitter och äter lunch när hon plötsligt säger att hon ska göra en senanmälan  till samma kurs som mig ändå!! Efter att hon tidigare sagt att den kursen verkligen inte är något för henne! Så irriterande, liksom stalker eller vadå? Jag bara tänkte: ÅH NEJ, inte en termin till med henne!!! Alltså min värld gick under inombords och jag har ältat detta i flera dagar! I veckan gick jag in på antagning.se för att se om det gick att göra en senanmälan och guess what, bredvid kursen står det "stängd för senanmälan". Alltså vilken lättnad jag fick! Jag vet dock inte om hon hunnit göra en anmälan ändå, det hade ju gått några dagar efter att hon sagt det. Men jag tänkte fråga henne imorgon och se om hon gjort det än. Någonting säger mig dock att hon inte hunnit göra det än eftersom hon varit så busy med sin introducktionsvecka på det nya jobbet. Sen vet jag inte heller exakt när de stängde anmälningarna. De kanske hade gjort det redan när hon sa det. Men vi får se. Håller tummarna!

RSS 2.0