Resan

Halloj min fina blogg!
 
Nu är jag äntligen tillbaka från min resa. Eller ja, jag kom för ca 2 veckor sedan men har inte haft tiden att skriva förrän nu. Det var kanske inte den bästa tiden att resa eftersom jag hade en hög med saker som skulle göras och lämnas in veckan efter att jag kommit tillbaka. Uppsatsarbete, redovisning, opponering och tenta. Allt på en och samma vecka! Detta visste jag ju dock inte innan, eftersom vi bokade flygbiljetterna typ ett halvår innan vi skulle resa och då hade jag ingen aning om hur det skulle se ut för mig pluggmässigt. Däremot hade jag aldrig räknat med att det skulle se ut sådär. 
Jag var enormt stressad den veckan. Och som grädden på moset hade jag världens jetlag. Att jag inte tänkte på det innan jag bokade resan?! Alltså första dagen vi kom hem till Sverige så sov både jag och syrran till halv fyra på eftermiddagen och då kändes det som att klockan var typ 9 på morgonen. Men men, så blir det när man spenderar sina dagar i en stad som ligger 8 timmar bakåt i tiden. 
 
Hursomhelst, till resan då. Hade SÅ kul! Jag har ju varit i LA tidigare men man kan aldrig få nog av den! Finns så himla mycket att se och göra att jag inte ens hade hunnit se hela staden om jag vär där i 1 månad till. Alltså ååh, skulle utan tvekan kunna åka tillbaka. Syrran vart så frälst att hon redan nu planerar på att åka tillbaks hehe. 
 
Vi åt på en massa olika restauranger, shoppade massa kläder och hårprodukter, bilade till Las Vegas, promenerade till Hollywoodskylten, gick runt på Hollywood och Hollywood boulevard, Rodeo Drive, gick ut och dansa, åkte till olika stränder bland annat Santa Monica beach, åt massa onyttig mat, var på Universal studios, åkte till Beverly Hills och vi hann även med att se en kändis hehe!
Det hela var så kul! Alla möten med olika amerikaner var kul också. Det jag gillade med denna resa till skillnad från förra var att vi hann se fler delar av LA. Det som dock var skönt förra gången var att man fick vara lite mer självständig.
En annan grej som var skönt denna gången är att vi hade en egen bil, det underlättade verkligen. Det var bra att vi tog beslutet att hyra bil, att åka kommunalt hade blivit så bökigt och jobbigt.
Jag blev helt förälskad i en alkoholfri cider som de hade därborta. Helt otroligt god! Jag kunde dricka upp hela flaskan på bara några sekunder om jag ville men ansträngde mig för att spara och dricka lite åt gången.
Åker man till USA så kommer man garanterat att ha en rolig och minnesvärd upplevelse. Amerikanerna är supersociala, vissa en aning konstiga lol, men på det stora hela väldigt trevliga. Jag hade kunnat tänka mig att bo i USA om det inte vore för systemet de har därborta, exempelvis rättssystemet, utbildning, sjukvård osv. 
 
Jag fick däremot ganska svår eksem där. Antar att det blir så när man går från att äta väldigt hälsosamt till väldigt ohälsosamt. Samt från väldigt kallt väder till varmt väder.
Mitt hår växte dock vilket jag är glad över!
 
Nu är man tillbaka till kyla och snö *suck*. Och till plugget. Min motivation till plugg är på noll just nu, jag är helt totalt ointresserad av att plugga. Jag vill bara sluta nu och börja jobba istället. 
 
 
 
 

RSS 2.0