Dricka vatten

Jag läste en artikel om vatten för några dagar sedan som min syster skickat till mig. Artikeln handlade om hur viktigt det är att dricka vatten, varför det är bra, osv. Den innehöll också ett experiment. En kvinna skulle under en månad öka sitt vattenintag och dricka 3 liter vatten om dagen (jag vet, lite mycket, men ändå intressant). Hon hade förstås rådfrågat läkare innan för att vara på den säkra sidan att denna plötsliga förändring inte skulle påverka hennes kropp negativt. 
Skillnaden på hennes hy var otrolig från den dagen hon startade till den dagen och slutade. Hon såg, utan att överdriva, 10 år yngre ut. 
Hälsointresserad som jag är (och ivrig över att få bättre hy) bestämde jag mig för att prova detta. Inte att jag skulle dricka 3 liter om dagen, men att dricka ett glas minst 3 ggr om dagen (typ en halv liter, vilket är väldigt lite, man har ju hört att man ska dricka 8 glas om dagen, men jag vill börja så) och att inte dricka något annat till maten. Jag har slutat dricka té (som egentligen är bra, men som kan torka ut huden något otroligt om man dricker för mycket, inte bra för min eksemhy med andra ord) och juice. Härdanefter ska jag bara dricka vatten i minst en månad och se vad det ger för resultat. Jag började för 5 dagar sedan och tro det eller ej men jag har redan börjat se resultat. Min torra eksemhy är inte lika torr. Jag vaknar upp med en mjuk hy och inget jävla flagnande. Mina armar är fortfarande torra och "eksemiga", men jag tycker mig ändå se en liten förbättring på de. Min teori är att det kan ta längre för armarna att bli bättre än för ansiktet. Det har ju trotsallt bara gått 5 dagar. 
 
En annan bra sak som jag märkt med vatten, det är att det gör mig hungrigare på något sätt. Med juice minns jag att jag lättare blev mätt och då undvek jag att äta. Kanske för att juice är tjockare än vatten. Men självaste vattendrickande har hjälpt till med att upprätthålla en god rutin när det gäller att äta, jag blir hungrig så ofta som jag ska äta, if that makes sense. Toppen också för mig som vill öka på vikten också! 
 
Det ska bli intressant och se hur det här utvecklar sig. Jag kommer att komma med en update 19 december för att uppdatera er alla. Jag tror att det kommer bli ännu bättre när jag äter hälsosammare också. We will see :-)
 
Annars har jag haft väldigt mycket plugg. Borde sitta och plugga nu men det är så förbaskat tråkigt det vi gör nu. Det är liksom sånt som jag inte "signed up for" att plugg. Aja, det finns värre problem här i världen.
 
Igår skulle en tjejkompis från klassen gå på en sånglektion och hon ville att jag skulle hänga med henne. Det var väldigt trevligt och kul att få höra henne sjunga. Trodde inte att hon kunde det så bra! Efter det tog vi en liten runda i gallerian och fikade. Mys! 
 
Snart är julen här! Jag har bestämt mig för att åka tillbaka till Sthlm både under jul och nyår. (Även fast jag helst inte vill, mår så bra här, är så avslappnad). Men jag behöver träffa familjen/släkten, vi har mycket att gå igenom inför bröllopet sommaren 2014! Sen kan det nog bli lite ensamt att fira nyår för sig själv. Saknar ju även mina sthlmsvänner! Men jag tänker att jag bokar en biljett tillbaka redan på nyårsdagen eller dagen efter den. Har ju en hel del plugg också som jag måste ta itu med, det är ju inte direkt så att jag har lov.
 
Dags att betala räkningar! So long!
 
 

Konstig vän + Roliga händelser nästa år!!

Nu var det ett tag sen jag skrev här. Sanningen är att jag inte har mycket tid att sitta och blogga. Tiden rinner bara iväg härborta och jag önskar verkligen att det fanns mer timmar på dygnet. 
 
 
För att uppdatera lite kan jag berätta att jag i helgen hade en vän på besök här från Sthlm. Den här vännen ville jag egentligen inte att hon skulle komma, och definitivt inte den första som skulle komma hit av alla mina vänner.  Hon hade tjatat på mig i veckor att få komma hit så jag var tillslut tvungen att bjuda hit henne. Det blir tyvärr så när man är en person som har svårt för att säga nej. 
 
Iallafall, helgen med henne blev väldigt jobbig tycker jag generellt sätt. Det enda lyckliga tiden var när vi gick ut och dansade. Blir verkligen euforisk när det kommer till dans och bra musik. Och sen är hon bra på att dansa också vilket gjorde kvällen ännu bättre.
Men sedan när man skulle umgås på dagarna kändes allting bara så ansträngt typ. Det känns som att vi är på olika nivåer. Inte för att skryta men jag känner mig mer mogen än henne. Hon är väldigt barnslig och när man hänger med henne så känns det som att man går på högstadiet igen. Allt hon gör är att snacka skit om andra, framhäva sig själv som bäst och smartast och så har hon en attityd mot andra som jag inte gillar. Hon är en sådan person som tycker att människor är falska om de är trevliga. Säger man fel saker till henne så brusar hon upp. Hon berättade att hon är en sån som inte gillar att umgås med tjejer eftersom hon tycker att tjejer är "för dramatiska". Det roliga är att hon själv är en sådan tjej som hon själv beskriver. 
 
Jag tyckte det var rätt intressant för det kändes som att hon oftast ville visa upp och skryta om hur mycket vänner hon hade och hur omtyckt hon är bland killar. Frågan är hur de här killarna verkligen ser på henne. Hon sa själv att hon är väldigt flirtig runt killar och vi vet ju alla hur killar dras som bin till sånt, men det är bara yta och inget djup. Det roliga är att hon inte har en endaste bästa vän heller. Jag var tvungen att fråga henne vilka som står henne närmast och då sa hon att hon inte har nära tjejkompisar. När det kommer till nära killkompisar så nämnde hon 1 kille som bor i Sydamerika. Hur tillförlitligt det är kan man ju undra.
Hon har många vänner, men ingen som står henne nära thats for sure. Efter den här helgen så kan jag förstå varför. Jag har därför också bestämt mig för att ta det lugnt lite med att skriva till henne och så, jag vill inte ha negativa människor i mitt liv, man ska omringa sig runt sånna som får en att må bra. 
 
Nu låter det säkert som att jag snackar skit om henne, men jag behöver verkligen få ner det här. Det är sånt som har pågått i mitt huvud sedan hon åkte, och jag måste få utlopp för det någonstans. 
 
Iallafall, på tal om något helt annat så sitter jag och drömmer mig bort om nästa år. Helt sjukt hur fort det här året har gått. 
 
Jo, i sommar ska jag vara brudtärna på min mosters bröllop! Oh, I cant wait! Jag som aldrig varit på bröllop i mitt liv förut! Jag tror verkligen det kommer bli skitkul och jag ser verkligen framemot det. Det kommer äga rum på en strand och själva festen, i ett jättefint hotell. Tills dess ska jag jobba på min hy och min vikt! Ska man ha klänning blir det mycket hud, så nu jävlar blir det mycket mat, men framförallt bra mat!
 
Sedan i mars åker jag förmodligen till Spanien! Över en helg :-) fattig student som jag är! Pengarna bara rinner som vatten, men jag ska göra mitt bästa för att spara. 
 
Sedan börjar jag ju en ny kurs och får en ny klass, cant wait!
 
Aja, nu är det plugg på g! Vi hörs kära blogg! So long :-)

Syrran på besök!

Hej bloggen!
 
I fredags var det äntligen dags att lämna in hemtentan. Det kändes som en enorm lättnad när allt var färdigt. Så mycket som jag kämpade med den!! Åt och sov dåligt pga den där j**** tentan. Riktigt energi och tidskrävande var den.
Senare på kvällen kom syster hit på besök. Jag vet att jag skrev tidigare att hon inte fick komma på ett tag, men sen kom jag på att det nog bäst vore att hon kom så fort som möjligt. Det känns som att man får mer inredningsinspiration när hon är här. Hon är riktigt duktig på sånt och jag har svårt för att ta tag i det när jag är själv. Men nu börjar iaf lägenheten bli mer hemtrevlig. Och jag har massor med idéer! Det kommer bli så fint när allt är klart!
 
Det var jätteskönt att ha henne här. Tiden gick sjukt fort! Men vi hann med rätt mycket ändå. När jag skulle säga hejdå till henne fick jag en liten klump i halsen. Jag tycker alltid att det är sorgligt att säga hejdå, även fast jag inte visar det. Vi har iaf haft det supernice, verkligen, skrattat och skämtat, kollat på serier och film tillsammans, precis som vi gjorde förr. 
 
Jag har, inom loppet av en dag, träffat på, två personer här som jag känner från sthlm. Eller känner och känner, de är iaf bekanta. Det är kul att se lite familjära ansikten här. Man känner sig mindre "ensam". 
 
Är ubertrött nu och tänkte gå och lägga mig. Imorn har jag en hel del ärenden att uträtta. 
 
So long lovely blog!

Vålmående, rawfood, hyn + syrran fyller år!!

Det är hemtentaperiod och jag har suttit sen i måndags och skrivit febrilt på min hemtenta. Asså denna delkurs måste vara den tråkigaste, iallafall vissa moment i den. I början kom jag igång ganska bra och allting bara flöt på, men idag gick det väldigt segt. Det blir fortsättning imorgon bitti i skolan.
Jag ser verkligen framemot nästa termin, eller nästa år kanske man ska säga?! Det är ju drygt 2 månader kvar till nyår! Detta måste varit det snabbaste året någonsin, no joke. Förra nyårsafton kändes som den ägt rum för någon månad sen typ. Helt sjukt. JAg ser framemot att börja på huvudområdet i mitt program som verkar mer intressant, att börja i en ny kurs och skaffa fler vänner och komma in i mitt nya liv bättre. Det känns som att tiden som varit hittils bara har varit en försmak till det som komma skall. Att saker och ting inte riktigt har börjat än... 
 
Jag har varit på spökvandring under Halloween och det var faktiskt roligare än vad jag trodde det skulle bli. Lärde känna en till person också och det kändes nice. Hon bjöd mig även på hennes födelsedagsfest som jag funderar att gå på. Kan ju vara bra att lära känna fler! Har varit rätt osocial, men jag ska bli bättre på det, I promise!
 
Måste bara tala om hur bra min kropp mår av att vara här i den här staden. Det finns ett lugn här som inte finns i Stockholm. Jag känner mig mindre stressad. Visst har jag skolångest då och då, men jag mår i jämförelse med hur jag hade det i Stockholm, mycket bättre här!
 
Det är så varmt och skönt i min lägenhet också jag verkligen älskar det!!! Detta hade vi seriösa problem med i Stockholm, det var alltid så fruktansvärt kallt i lägenheten på höstrarma och vintrarna. Jag hatade det! Även när vi satt med filtar kunde vi frysa! 
 
Vad jag också gillar med att vara här är att jag har fått in lite mer fasta rutiner i vardagen. Även om jag inte har skola varje dag så finns det alltid något som måste göras (diskas, tvättas, handla mat, städa, träffa klasskompisar). Alltid något på schemat vilket gör att jag rör på mig mycket mer, (i synnerhet i en stad där man får gå mycket om man inte har cykel eller bil). Vi alla vet att vi mår bra av motion så det är verkligen något som jag tror bidragit till att jag mår bättre här. 
 
Min hy har även blivit hundra gånger finare härborta. Det är otroligt! Som ett mirakel. Jag har ju alltid haft problem med min hy men här tror jag att jag enklare kan få bukt på problemen. Jag har börjat äta bättre också, massa grönsaker och mer raw food, inte mat som innehåller en massa medel och ämnen, vilket jag tror också har bidragit väldigt mycket. Har gjort en hel del research om detta med mat, och det ska tydligen vara riktigt bra för personer med eksem att köra på en eller två månader, med endast rawfood och nyttig mat. Först hamnade jag i en liten setback (vilket är vanligt, då kroppen inte är van vid att man helt plötsligt äter bra, och alla bakterier man har i kroppen sätter sig på huden) och mitt eksem förvärrades. Det var hemskt! Det var jättestramt i huden, kliade som fan till och med så att det kom var, och blödde. Jag mådde så dåligt att jag bara kände, fuck denna rawfood metod. Men jag hade läst om att det var vanligt att det kunde bli så för de som har eksem, och att det var ett gott tecken, och att jag skulle hålla ut, så det gjorde jag! Och titta på min hy nu! Det här har verkligen inspirerat mig till att i fortsättning äta bättre och inkludera mer grönsaker och frukter i min diet. Jag har alltid velat äta bättre men det har varit svårt när man bodde hos syrran eftersom det var hon som skulle bestämma vad vi skulle köpa för mat och äta. Jag hade inte den bästa ekonomin heller att själv finansiera för detta. Dessutom hade jag ingen aning om rawfood-metoden förrän jag researcha om den. Det räcker liksom inte med att äta grönsaker utan det ska vara raw, dvs i sin råaste form, ekologiskt och utan några som helst konserveringsmedel. 
Jag lovar att inte en endaste hudkräm hade kunnat göra det rawfood metoden har gjort för min hy. Ett plus är att det också bidragit till friskare hår, som jag också har haft problem med. Men nu växer håret så att det knakar ;) Jag har fortfarande lite problemområden (både i hyn och i håret) lite här och var, men det är ju sådant som tar tid att återställa. Det fixar sig inte över en natt liksom. Jag ger mitt hår 3 år, förhoppningsvis har jag nått min hårlängd då :)
 
För att prata om något helt annat så fyller syrran år idag! 27, det är sinnessjukt. För mig känns hon som typ 21. Det skrämmer mig lite att tiden går så fort och att vi blir vuxna. Forever young, I want to be forever young! Nejmen skämt åsido. Syrran kommer hit på fredag, det ska bli så kul! Ser riktigt framemot det. Då är hemtentan inskickad och klar också. I veckan gäller det därför att försöka tänka fram en schysst present åt syrran, städa, tvätta och göra klart hemtentan förstås. 
 
Nu ska jag sova, upp tidigt imorn! So long lovely blog!

RSS 2.0