Julen är här!

Det är den 23:e december 2013 och imorgon är det julafton. Vi kommer att fira jul den 25:e hos min moster. Syrran sviker oss och kommer vara i Göteborg då med Ursula 2. Och farsan, Ursula 1 och barnen är bortresta. Så i princip ingen av min "primära" familj är här på julafton. Men men, det ska iallafall bli kul att se alla igen! Och prata om sommarplanerna vi har! (Återkommer mer om det senare). Men jag måste verkligen poängtera att jag tycker det är så fruktansvärt skönt att bo här! Det är verkligen något speciellt med denna stad och den har gett mig så många olika perspektiv på saker och ting. Alla är så himla chill, inte en enda människa som stressar och springer runt typ. Och sånt som jag störde mig på precis i början då jag kom hit stör jag mig inte på längre. Typ att alla cyklar, att bussarna kommer lite när de vill, att det inte finns så mycket invandrare, jag stör mig verkligen inte på det längre. Snarare ser jag det som någonting positivt nu.
Jag har tyvärr inte lyckats träffa så många vänner men jag hoppas att jag gör det på nästa kurs då vi blir lite fler och får lite mer likasinnade personer. Jag har ju trotsallt två vänner här som jag känner att jag kan vara mig själv med. De är supersnälla och varje gång vi har myskvällar tillsammans slutar det alltid med långvariga pratstunder. De är jättefina. Vi är väldigt lika men ändå väldigt olika alla tre. Jag vill hitta någon som har samma musiksmak som mig. Det kanske låter töntigt, men musik är verkligen det bästa som finns enligt mig. Jag mår så bra av det och om jag får lära känna någon som har exakt samma musiksmak som mig, då är det typ drömmen :P. 
 
 
Anyways. Imorgon åker jag som sagt hem. Kommer vara framme någongång vid 7. Hoppas alla tåg och så går som vanligt, trots att det är julafton. Egentligen trodde jag vi skulle fira jul på helgen (för det var det vi först kom överens om) men sen fick jag boka om en biljett som min moster köpte åt mig, tack gode gud (pank student).
Jag kommer försöka plugga under tiden jag är där, har massvis att läsa! Sedan vill jag självklart passa på och träffa mina vänner! Vill också försöka hinna med att fixa nytt pass. Och även shoppa lite på mellandagsrean (om plånboken tillåter). 
Nyår är fortfarande inte planerat än, men det lär ju bli som det blir vartenda jävla år för mig: överskattat!
 
Nej nu ska jag äta.
 
Tjingeling!
 
 
 

Nya hårprodukter + Nelson Mandela Död

Halloj bloggen!
 
Det är tentaperiod och min pluggmotivation har legat på noll. Kanske för att det vi gör inte är så jätteintressant just nu. Men jag längtar tills tentan är över för efter det känns det som att det kommer bli mer fokusering kring sådant som man intresserar sig för. 
 
Om en vecka är det över! Håll ut!
 
På tal om något helt annat så har jag (utöver att börja äta hälsosamt och bättre ta hand om min hy) börjat ta hand om mitt hår. Jag har slopat alla hårprodukter som innehåller kemiska ämnen och börjat använda bara sådant som är naturligt. Redan efter några dagar har jag märkt en markant skillnad. Det kliar inte längre i hårbotten och jag tittar inte längre så mycket hår som ja gjorde förut. Mitt hår känns otroligt mjukt och återfuktat och det ser också glansigt och hälsosammare ut. Jag tror att det var vissa ämnen i min moisturizer som orsakade att mitt hår alltid var hårt och torrt, och som resulterande i ett irriterat hårbotten och håravfall. Jag har gjort mega research på youtube och nu hittat ett märke som verkligen är bäst. Jag köpte en produkt via nätet (för att vi självklart inte har produkterna i Sverige - suck) och det kändes så bra när jag testade den för första gången. Verkligen en staple product! Det påminner mig lite om när jag var yngre, och först började med min hårresa till hälsosammare hår, då hittade jag också ett märke (HT) som var helt naturligt och gjorde under för mitt hår. Men ju kändare märket blev, desto dyrare blev produkterna, och en del produkter i serien började även bli mindre naturliga. Så jag slutade beställa från de. Nu har jag hittat dessa och de är otroliga, so far so good! De i USA är verkligen lyckligt lottade när det kommer till sånt här och det är så fruktansvärt billigt där. Så kanske är det inte så konstigt att många svarta har fint hår i USA.
I min resa till hälsosammare hår har jag också bestämt mig för att inte permanenta håret längre. Jag tror att det var ungefär 2 år sen jag gjorde det sist. Det är inte värt det, vill jag ha rakt så är det bara att föna och platta (samtidigt som man tar hand om det ordentligt såklart). Det är egentligen sjukt att vi kan låta håret genomgå en sådan process. Man tänker inte på hur farligt det är om man inte har en egentlig kunskap om det. En familjevän till oss studerar kemi, och en dag hade de lektion om de ämnena som finns i en relaxer. När hon då berättade för hennes vänner att svarta brukar använda relaxers, som innehåller de här ämnena, för att få håret att bli rakt blev de alldeles till sig och ba: WHAT!. Det är verkligen sjukt och det är inte bra någonstans. Det är jättefarliga ämnen. Och att man dessutom gör det rutinmässigt är ju ännu mer hemskt. Om man bara visste allt detta förut. Om man bara kunde spola tillbaka tiden, göra om och göra rätt. 
 
Anyways, nog om hairtalk. Om 3 veckor åker jag också tillbaka till estocolmo! Det ska bli trevligt att träffa alla vänner igen och syrran. Ursula 2, not so much, men jag stannar trotsallt bara i en vecka. Det är dyrt att vara i sthlm också, så jag har nog inte råd att vara där så mycket längre än så. 
 
Kan vara värt att nämna också att Nelson Mandela dog iförrigår (5:e december). Tråkiga nyheter. Ännu en viktig själ som lämnat vår värld. Han har gjort otroligt mycket för rättvisa och han offrade mycket för mänskliga rättigheter som borde vara självklara. Tänk att apartheid fortfarande fanns kvar i början på 90-talet. Helt sinnes. Utan hade det säkert inte upphävats. En modig och stark människa som krigade för mänskliga rättigheter på ett fredsligt sätt. 
 
Och med de orden säger jag, So long!
 
P.S Glömde att jag hade en vän på besök här från sthlm förra helgen. Det var otroligt kul och vi hade inte en enda tråkig stund. Vi kom varandra närmare tror jag under hennes vistelse här. (En enorm skillnad från tjejen som besökt mig först). Det blev sushi, bio, shopping, thai mat, nagelmålande och långa talks som alltid. Otroligt nice! Och det kommer fler ;)

RSS 2.0