Back in Stocktown

Hello bloggen!
 
Nu är jag tillbaka i Stockholm. Kom hit i söndags, ett par dagar sedan. Och saknar redan min studentstad, hehe så typiskt. Som jag nämnt tidigare så är det jobbigt att bo med Ursula 2 och syrran. Men det finns inte så mycket att göra åt saken, det är bara att bita ihop. Det som är rätt skönt är att de båda jobbar, så då får man lite tid för sig själv ändå. 
På tal om jobb så söker jag febrilt just nu! Just nu lever jag på sparade pengar så jag hoppas hoppas att jag får ett snart. Jag vet att jag är sent ute men det har varit så svårt med C-uppsatsen. Nu är den äntligen klar dock och vi fick Godkänt! Självklart hade jag hoppas på VG men jag är glad att vi iallafall klara det! Kan inte fatta att det är över! Så himla nice! Nu är det jobbigaste över! :D Can't believe it!! I did it! Ett år kvar sen är jag färdigutbildad!! *exciting*!!
 
Måste berätta en grej här i bloggen. Det är nämligen så att jag fått världens urge att börja övningsköra och ta tag i körkortet. Jag känner att jag vill börja på riktigt nu! Så jag och pappsen ska övningsköra lite under sommar hade vi tänkt och snart ska vi även på handledarekurs. Hihi, det är lite nervöst men I'm looking forward to it though. :-). Har alltid haft lite rädsla för det, vet ej varför. Men nu känner jag att jag åtminstone vill pröva och se hur det går. Man brukar ju säga att practice makes perfect, så det är bara att öva och öva. Hur svårt kan det vara egentligen? Klarar man en tvåårig universitetsutbildning borde man klara detta lol. 
 
Vi får se hur det går som sagt. Annars har jag inte mycket planerat. På lördag ska jag, syrran och farsan på examensfest. Ska bli riktigt kul. Det är en familjevän till oss som tagit examen. Vi ska vara där lite tidigare och hjälpa till och så. Ska bli kul :D
 
Men men bloggen, nu ska jag ta och äta, duscha och sedan ut och handla lite. 
 
Peace!
 
 
 
 

Lisa Holm

Ingen har väl missat nyheten om 17-åriga flickan Lisa Holm som försvann i söndags? Sedan min syrra ringde och berättade detta för mig har jag suttit dag in och dag ut som klister framför datorn och följt nyhetsrapporteringarna och livesändningarna. Alla fynd som de gjort som knutits till Lisa, alla spekulationer om vad som kan ha hänt, allt. Det var längesen jag var så berörd av ett fall som denna, speciellt med tanke på att jag varken känner henne eller så. Hela Sverige verkar också vara helt berörda av fallet, till och med norska nyheter har skrivit om det.
Det gör så ont i mig att hon råkat ut för mord på ett troligtvis väldigt grymt sätt. Satt och kollade på diversa bilder på henne och kan bara inte tro på det som hänt. En helt vanlig 17-årig flicka som fått sommarjobb på ett café. Hon skulle ta sig hem från jobbet men ödet blev något annat. Får verkligen rysningar.
Igår natt när polisen meddelande att de hade hittat en kropp som med största sannolikhet va Lisa Holm rann det en tår nerför min kind. Jag kan bara inte föreställa mig vad föräldrarna går igenom just nu. Det här måste ju vara rena rama mardrömmen. Fyfan för de som har gjort detta. Måste vara riktiga psykopater. 
 
Vila i frid <3 :'( . 
 
 

Sommar

Vet inte om jag vågar säga att sommaren är här?! Men jisses vad varmt det varit de senaste dagarna!! Mer sol åt folket!
De senaste dagarna har det varit stress, stress och stress! Efter att vi skickade in C-upssatsen var det bara att bita ihop och fortsätta jobba på inför opponeringen. Till min förvåning gick det relativt bra, jag hade väntat mig värre faktiskt. Precis som alla andra fick vi revideringar som behövde fixas, men inte alls så mycket som jag trodde vi skulle få. En grupp var till och med tvungen att göra om hela uppsatsen fick jag höra. Så jäkla jobbigt!
Jag är iallafall glad över att saker och ting börjar närma sitt slut. Just nu känner jag bara att jag inte vill ha något med C-uppsatsen att göra, det har varit det mest energislukande jag någonsin gjort i hela mitt liv. Vi har suttit och jobbat på revideringarna, så det är bara småsaker kvar som referenser och kolla igenom uppsatsen en sista gång. Men helt ärligt så har min hjärna tagit semester för längesen. Fy, detta har verkligen varit jobbigt. But I did it! Snart kan jag skryta om att jag skrivit kandidatuppsats och fått godkänt i den! 
 
På tal om ingenting så har jag äntligen en soffa här hemma! Har velat ha det hur längesomhelst men inte vetat riktigt hur jag skulle transportera den hit och pallar inte betala massa pengar för att hyra n bil. Men som tur var skulle min vän köpa en soffa så jag köpte hennes och de som hon köpte hade en bil med släp så jag frågade de om de kunde hjälpa mig för en slant *desperate needs call for desperate measures* och de sa att de kunde hjälpa mig att få hit soffan! Så blev superglad! :D Har velat fram och tillbaka om jag verkligen ska köpa soffa eller ej då jag bara kommer vara kvar här i ett år till, men kände att det är lika bra, det kommer bli många Sthlm visits i höst. 
 
På tal om Sthlm, snart är det dags att åka hem igen! Har mixed feelings om det som alltid. Pallar verkligen inte bo med Ursula 2. Men vad ska man göra, I have no choice. Får försöka hitta ett jobb och sysselsätta mig. Försöker intala mig själv att två månader kommer att gå fort, men det kanske det faktiskt kommer göra ändå.
Jag har saknat mina vänner! Jag har saknat mina syskon! Jag har saknat mångfalden i Sthlm! Och jag har saknat att gå ut och festa! Ska bli skönt att återförenas med alla! Och det ska bli skönt också att få vila lite från plugg och bara vara. 
 
En irriterande grej har hänt btw! Jag hittar inte mina nycklar! Alltså jag har letat ÖVERALLT! Jag fattar inte vart de är. Jag vet dock att de är i lägenheten eftersom sist jag höll i de var här. Jag får verkligen damp har kollat under varenda vrå. Ska fortsätta leta imorgon och hoppas på att jag hittar de. Annars vet jag inte vad jag ska göra. Pray for me :-(
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0