En liten miniresa planerad :)

Godkväll kära blogg! Idag har jag bara haft en chilldag hemma. Pappsen kom med lillebrosan och lillesyrran idag så vi spenderade lite quality time med alla. Lillebrorsan känner ej igen oss och gråter varje gång pappa lämnar oss ensam med honom. Ett tecken på att vi verkligen måste träffa honom oftare, men vi försöker så gått det går att ordna upp så att vi får träffa våra bebisar :).

Nu på kvällen efter att de gick, började Miss Universe på tv. Och gissa vem som vann? Ingen mindre än Miss Angola! Blev så otroligt glad! Åh hon är så vacker också!

Jaja, nu till något helt annat. Jag har ju varit inne mycket på att jag nu vill ta en liten minipaus från plugget, jobba, resa, upptäcka världen och få lite mer erfarenheter. Nu när jag jobbar och tjänar in bra med pengar, känner jag att jag måste utnyttja detta lite. Nu har jag och en kompis planerat in en resa i december inför nyår. Jag vill inte gå in på vilket land det gäller, men det är ett ganska populärt ställe, många turister brukar vistas i landets huvudstad. Det blir min första resa utan familj, bara på egen hand med en vän och hennes vänner som jag träffat 2 gånger. Min väns vän bor där så vi behöver inte oroa oss över boende. Jag har pratat om den här vännen till mig tidigare här på bloggen (Gud vad många vän-ord det blir nu). Vi lärde känna varandra på högskolan, och jag kommer ihåg att jag skrev på bloggen att jag visste eller kände på mig redan första dagen som vi snackade, att vi skulle bli goda vänner. Och titta på oss nu! Vi ska resa tillsammans! Vi stannar i en vecka eller 10 dagar och vi planerar att boka flygbiljetter redan imorgon! Det konstiga är att jag inte är "over the top excited", men jag tror det beror på att det inte riktigt slagit mig än vad det är som jag gett mig in på. Och det tror jag inte heller det kommer att göra förrän jag är där och har landat på landets mark. Men jag hoppas verkligen att det blir kul, det sista jag vill är att bli besviken. Men jag är endå ganska så säker på att detta slår att fira nyår här hemma i Sverige. :)

Bara en massa babbel, men värdefull babbel!

Jag vet inte vad jag ska säga... har inte varit inne här på bloggen på flera veckor. Visst har det funnits stunder då man verkligen har kunnat blogga, men jag måste erkänna att jag tappat blogglusten lite. Och det är synd det för det finns en massa värdefulla saker som hänt de senaste veckorna som är värda att ta upp här. Till och börja med vill jag be om ursäkt för min skrivning ifall den är lite off, jag är ganska seg och har lite ont i huvudet just nu, har inte fått mycket sömn idag, men jag ska försöka skriva mitt bästa.

För att göra en lång historia kort så har det varit mycket jobb och mycket festande för min del. Jag har kommit närmre några arbetskollegor och det har redan hunnit bli två fester (stora och minnesbara fester) med arbetskompisarna. En fest kunde jag tyvärr inte komma på då jag fick lite förhinder (tråkigt! för det visar sig att de hade skitkul) men det kändes ändå som att man var med dom "in spirit", framförallt med tanke på hur detaljerat de berättat om kvllen. Festen som jag närvarade på var riktigt rolig, eller iallafall till en början. Sedan blev det väl kanske lite för mycket dricka för en del, och det spårade väl ur litegrann. Behöver bara nämna ett ord för att minnas den kvällen: Fyllecell!

Jag måste verkligen poängtera att jobbet och att jobba har gett mig ett helt nytt perspektiv på saker och ting. Främst har jag nu fått bättre koll på hur jag vill ha det på min arbetsplats i framtiden, hur jag praktiskt sätt vill jobba, och hur jag vill att arbetsmiljön ska vara. (Dock vet jag fortfarande inte vad jag vill jobba med).
Tänk om jag fortsatte med pluggandet? Då hade jag gått miste om en väldigt lärorik erfarenhet.
 Nu har det redan gått hälften av tiden, alltså 3 månader, om inte mer. Vi är i mitten av september och jag slutar nångång i mitten av december. Detta kommer då vara det längsta jag nånsin stannat kvar på en arbetsplats. 6 månader totalt.

Vi kan diskutera lite om mina arbetskollegor då. Givetvis är ju alla snälla men som det alltid är i sociala sammanhang så finns det alltid några som man klickar bättre med än andra (man kan inte vara bästa vän med alla, något jag måste lära mig!). Jag har ju pratat tidigare om den här killen som jag klickar väldigt bra med på jobbet och det gör vi fortfarande. Jag diggar honom verkligen, vi har samma humor, samma musik och han är sjukt rolig som person. Vem vet, kanske har jag kirrat en killkompis for once? Haha nej nu låter det som att vi är värsta nära, men det e vi ju inte, det är fortfarande "lära känna stadiet" med typ alla på jobbet, det har ju trotsallt bara gått 3 månader. Det finns även en annan tjej som jag umgås rätt mycket med. Hon är väldigt olik mig både till utseendet och till sättet, men ändå är det någonting som gör att vi klickar skitbra. Tror att det är att vi tänker ganska lika, vi har samma åsikter och även samma humor. Sen finns det ju några andra också men dessa två känner jag att jag klickar bäst med och om det skulle vara så att jag fortfarande har kontakt med folk från jobbet efter att jag slutat (vilket jag tvekar på) så kommer det nog bli de två.

Tjejen jag pratade om tidigare som ville skapa drama mellan mig, hon och den där killen genom att secretely "tävla" med mig om honom. Kan inte uttrycka i ord hur töntigt det är, men ja ni förstår. Nu har hon totalförändrats och är jättesnäll mot mig och frågar mig saker hela tiden. Hon kände väl att det inte var lönt att leka bitchig och tävla längre. Skönt!

Det har i helhet blivit tråkigare nu på jobbet då många har slutat för att plugga. En del är också på semester. Och en del är sjuka. Det har dock börjat lite nya men återigen sånna som jag inte klickar med. Jaja, vi får se.


Det har på senaste tiden varit väldigt mycket snack om mångkultur och invandring och det känns som att Sverige mer och mer börjar efterlikna USA i sitt tänkande när det kommer till integrationspolitik. Jag vet inte om det beror på att fler terroristbrott sker nu eller bara att det visas en överrepresentation av invandrare på Efterlyst, I dont know. Det känns som att vi fokuserar på fel saker för att förhindra kriminaliteten och vi går inte till botten med att ta reda på kärnan till alla dessa utlopp, nej nej här tror vi att lite poliser och handklovar kommer lösa problemen! Allting känns bara mer främlingsfientligt och spänt just nu. Jag börjar ju nästan tappa hoppet för vår värld. Så mycket hat det finns.

På tal om något helt annat, så har min hy förvärrats IGEN! Jag börjar nästan misstänka att jag har någon inneboende infektion som utlöser mina hemska eksem märken. Jag har ett stort jävla sår på handen, hela min hy ser alldeles torr och matt ut, jag har sår lite över allt på kroppen och de kliar som fan! Huden stramar i knävecken och vid armarna. Jag har provat en produkt för min hy som kallas Dermalogica. Dessa produkter är GUDS GÅVA till mig helt seriöst. Ingen kräm, och då menar jag verkligen, (inte ens de jag fått preskriberat av läkare) ingen kräm har hanterat min svåra eksemhy så bra som Dermalogica. Bara en liten klick från krämen som jag smörjer i ansiktet och huden håller sig mjuk, len och kliar inte på en hel dag. Dessutom ger den huden lyster och jag känner hur huden tackar mig efter att jag applicerar lite. Nu till nackdelen - det kostar skjortan!!!! As dyrt, men jag har börjat fundera och känner att min hy är det enda som är värt att spendera mycket pengar på. Jag har problemhy och den behöver verkligen special treatment. Ska det kosta mycket för att jag ska kunna leva normalt utan att riva sönder och totalförstöra min hy så att det tillslut inte ens ser ut som hud längre, så är jag villig att betala. Dermalogica produkter är även väldigt dryga, de håller länge och man behöver inte mycket för att det ska ge en effekt eller värka. A little goes a long way, med andra ord. Ikväll hade jag tänkt beställa lite på Ebay eftersom det är lite billigare där. Men jag vill fortfarande ta reda på ifall jag lider av någonting som jag inte vet om? För sådana här utlopp har jag inte fått förr. Så jag har bestämt att jag även ska boka tid hos en hudspecialist. Jag är i regel väldigt dålig på att gå boka tid hos läkare och gå till vårdcentraler for checkups. Men nu får det vara ett slut på detta, blir det under arbetstid så får det bli under arbetstid, jag måste börja bry mig om min hälsa och ta det i första hand. Konsultationen är gratis vilket känns superbra då man inte har något att förlora på att gå dit.

Aja, det är fredag idag och jag tänker inte gå ut eller göra något. I'm too tired! Man uppskattar fritid och sömn så mycket mer när man jobbar. Åååh va jag ska sova ut! :D Jag har gått ut varje fredag nästan, nu känner jag att jag behöver en chillkväll för mig själv. Syrran är på en intressant föreläsning i skanstull och jag skulle hängt med men är för trött så det får bli nästa vecka.


RSS 2.0