Årsresumé

Jag har suttit och kollat igenom en massa gamla blogginlägg här på bloggen, i synnerhet blogginlägg från år 2009. Jag måste säga att året 2010 var ett mycket bättre år än år 2009. Vid den tiden hade jag mycket problem, mycket problem med Ursula och farsan, mycket i skolan osv. År 2010 har varit lugnare på något sätt, bråken och klagandet från Ursula och farsan har inte vart lika många, och inte heller lika ofta, om man jämför med år 2009. Det har också skett mycket mer roliga händelser under år 2010 om man jämför med år 2009 och mycket mer nytt. Det var ju tänkt att jag och storesyrran skulle flytta hemifrån under 2010 men det blir år 2011 istället (längtar!!!).

Här kommer i varje fall en årsresumé av året 2010:

- Jag fyllde 18 år
- Jag tog studenten och badade i Sergel Torgs fontän
- Jag började på högskolan
- Min lillebror kom till världen
- Jag fick under en kort period jobb och arbetade hårt
- Min kusin fick uppehållstillstånd
- Mina kusiner flyttade hemifrån för att plugga utanför Stockholm/Sverige
- Storesyrran och Ursula hade det största bråket någonsin, ett bråk som jag verkligen trodde skulle förstöra och påverka min relation till mina småsyskon, men allting löste sig tillslut (som tur var).
- Jag och storesyrran började leta lägenheter och gå på lägenhetsvisningar
- Jag åkte på kryssning två ggr
- Jag och några vänner åkte upp till Uppsala för att övernatta och gå på inflyttningsfest
- Jag blev mer ekonomiskt oberoende
- Jag började klubba och festa en hel del
- Jag träffade många nya människor
- Mitt hår went back to square one
- Min hud blev förstörd
- Jag träffade på förvånansvärt många läskiga människor på bussar och tåg. (Tänker främst på två speciella människor som måste vara världens läskigaste personer, ingen kan förstå hur mitt hjärta bultade när jag fick möta dem, kan fortfarande komma ihåg hur de såg ut och betedde sig, ryser av tanken)
- Jag blev klokare!
- Det skedde en terroristattack i Stockholms City
- Sverigedemokraterna kom in i riksdagen
- Vi fick den kallaste vintern. Så kallt som det har varit i år har det inte varit sedan år 1986.
- Jag medverkade i två reklamfilmer
- Jag tappade min mobil och köpte en ny
- Jag fick en Ipod
- Vi fick en ny (plasma) TV för första gången på 18 år
- Vår data fick virus 
- Jag började plugga i skolan istället för och göra det hemma
- Lillesyrran blev stor och började på dagis
- Jag började inse vilka som är mina riktiga vänner och kom allt närmare en annan vän
- Jag blev stoppad av en SL kontrollant och fick betala böter
- Jag åkte upp till Gondolen för första gången med min syster och kusin
- Jag flörtade en hel del och gick även på dejt
- Jag började äta nyttigare

Det är lite av vad som hänt under år 2010. Tror säkert att jag kan ha glömt en massa. Det här året har minst sagt varit händelserikt. Det var riktigt kul att få tänka tillbaka på året, man får en massa bilder i huvudet och en massa minnen. 2010 har faktiskt varit ett riktigt bra år, otroligt lärorikt med. Visst har jag haft mina perioder men jag tycker ändå att det goda och det roliga överväger det dåliga och tråkiga.
Snart kommer vi in på ett nytt år. Jag hoppas där med att det året blir ett bra och händelserikt år. Jag kommer återkomma med nyårslöften här i bloggen.

Hej så länge!

Glömde!

Glömde nämna två saker. Jag och min kompis gick aldrig till ungdomsmottagningen, det skulle julhandlas och fikas, tillslut blev vi så trötta att vi inte orkade. Jag fick däremot träffa hennes kille en snabbis innan jag skulle hemmåt och herremingud var smart och trevlig han var! Och så enkel att prata med. Jag är så glad för hennes skull!(lite avis också!).

Det är nu kvitt mellan mig och kompisen jag tjaffsa med. Men trots att vi nu är vänner igen kan jag inte säga att jag fortfarande gillar henne. Hon är inte densamma som hon var förr. Vår vänskap bara dalar.

Jaja, det var allt. Godnatt!


Julafton 2010

Julen var som den alltid har varit de senaste åren, ganska misslyckad. Pappa var dock snäll och bjöd familjen på middag på en fin restaurang. Kanske inte den bästa stämningen när vi åt (jag och syrran prata försig och pappa ursula prata försig), men nog var maten god. Jag fick en ipod av storesyrran och WOW vad jag älskar den! den är så perfekt! Och verkligen high-tec! Trodde aldrig att jag skulle få något sånt.

Under veckan är jag ledig från skolan men jag har ändå en hel del skolrelaterat att göra. Också en massa andra viktiga saker att göra, fixa med CSN, banken, barnpensionen osv.

På fredag är det NYÅRSAFTON!!! Jag älskar verkligen nyår. Varje nyår känns som början på något nytt, a fresh new start, så himla befriande! Vad jag ska göra på denna älskvärda dag återstår att se, jag och mina vänner har diskuterat lite kring vad vi ska göra men inget är spikat än. Troligtvis blir det middag + utgång.

Mitt eksem har fortfarande inte blivit bättre. Mår skit dåligt pga det. Idag kunde jag inte ens besöka mina kusiner då jag kände att min hud behövde andas, få lite extra vård hemma. Precis nu var jag tvungen att kleta på en massa extra kräm för att min hud var torr som fan och nästan på gränsen till varig. Jag måste säga att Idomin salva har varit till stor hjälp. Tar bort all överflödig hud, all smuts och skyddar min hy även när jag råkliar så skyddar salvan min hy, så att jag inte kliar alltför in på djupet. Jag har varit duktig med att undvika sånt som innehåller alldeles för mycket socker, som läsk och godis. Har försökt äta så nyttigt det går. Allt sånt som är riktigt dåligt för huden. Det ända jag druckit är mängder med vatten. Té har jag också druckit, utan socker förstås men med en massa honung. Under veckan (kanske till och med imorn, är ganska busy under veckan) tänkte jag testa på något som kallas Infraröd bastu. Det är jättebra för torr hy, dem infraröda strålarna bidrar till cellförnyelse, which is exactly what I need.

Nu ska jag försöka sova. Godnatt blogg!

Terroristattack i Stockholm city

För en vecka sedan skedde något minst sagt häpnadsväckande i Stockholm. Något som kom att väcka stor oro och rädsla bland stockholmsborna, samt heta debatter kring ämnet. För första gången i Sverige skedde det ett terrordåd i Stockholms innerstad. En bil exploderade först lite längre bort vid Drottninggatan, sedan sprängde en man sig till döds mitt bland alla julhandlare, på Bryggargatan alldeles intill Drottninggatan, genom att han ska ha burit på en ryggsäck med bomber i. Det sägs att mannens mål var att springa intill till Åhlens för att låta sig sprängas på en plats där det fanns mycket folk. Men oj sån TUR människorna i city hade den dagen och sån tur att bomben avlossades för tidigt. Det var ingen som dog förutom mannen själv, därför misslyckades mannen med dådet. En ängel måste heöt allvarligt talat ha vakat över staden just vid den tidpunkten.
Man har nu lyckats identifiera mannen som Taimour Abdulwahab och tidningarna överflödar med information om mannen. Orsaken till mannens handlingar handlar just om karikatyrerna av profeten Mohammed och att det finns svenska soldater i Afghanistan.

Man tänker oftast att något likt detta aldrig ska kunna ske i Sverige men oj så fel man kan ha. Sverige borde helt klart göra sig beredda inför nya terroristattacker, man vet aldrig när dem kan dyka upp igen.
Det kändes så otäckt att gå på samma gata som allt detta skedde på när jag gick ut och julhandla med syrran igår. Kan inte fatta att detta verkligen har hänt, känns så himla overkligt, som en dröm, en mardröm. En följd utav detta har självklart varit en ökad främlingsfientlighet gentemot muslimer. En del folk har verkligen svårt för att fatta att sådana här händelser inte har med själva religionen att göra (ärligt talat, vilken religion förespråkar terroristattacker egentligen) och att man sedan ska skylla allt på Islam är helt fel, bara för att man gör det "i religionens namn". Kan lova att det har begått betydligt mer massmord av oskyldiga människor i kristendomen. Det handlar inte om religionen, det som har en betydande roll är psykologiska och sociologiska faktorer hos personen. Antingen var han galen eller så levde han ett hårt liv, mådde dåligt och blev lättmanipulerad av fundamentalistiska islamiska extremister. Folk som skyller på religionen visar bara deras brist på kunskap.

Aja, jag finner ingen ork att diskutera och debattera om det som hänt. Jag vill berätta lite mer om vad jag gjort de senaste dagarna. De senaste dagarna har det varit väldigt mycket plugg, nästan ovanligt mycket. Jag undrar om det är meningen att momenten ska bli svårare ju längre in i kursen man kommer. Tror nog det. För känner nu att saker och ting börjar överskrida gränsen av vad jag brukar klara av. Och som pricken öve i:et så är detta moment väldigt mycket vetenskapligt och teoretiskt. En del saker är till och med matematiskt, (I know, helt sjukt, precis det jag ville undvika!!) och innebär problem som man ska läsa genom att räkna och utvärdera utifrån statistik. Så not my thing!!! Men men, jag ska hålla ut.

På fredag är det förresten redan julafton. Det är läskigt hur fort det här året har gått. Innan året tar slut ska jag skriva en lista här på bloggen på allt som hänt under året. Det är en hel del och det kan nog vara roligt att kolla tillbaka på. Jag har btw för första gången "bråkat" eller "tjaffsat" kanske är det rätta ord med en nära vän till mig, (inte alls lika nära som mina tre bästa) men nära var vi iaf. Hon har tyvärr en tendens att vara väldigt kontrollerande ibland, saker och ting ska oftast vara på hennes villkor, hon lyckas dessutom alltid på ett osynligt sätt "nedvärdera" eller degradera oss andra och jag tror inte själv hon förstår hur jobbigt det kan vara även fast hon ger intrycket av att hon skojar. Denna gång klarade jag inte av det något mer, speciellt eftersom att jag inte alls tyckte att saker och ting var mitt fel. Orkar inte gå in på allt i detalj men ja, vi har inte pratat sen dess. Dock har jag kommit närmre en annan vän till mig som jag verkligen diggar, vi är så olika men ändå så lika. Nuförtiden pratar vi i telefon ganska ofta (jag är inte en sån som vanligtvis brukar snacka i telefon, föredrar sms, men med henne är det härligt) och det blir nästan alltid långa långa samtal. Igår hade hon någonting extra viktigt och stort att berätta för mig. Det är så att hon har under ungefär 1 månads period nu träffat en kille som är den ultimata killen för henne. De passar så bra ihop och han är en jättebra och snäll kille, vet hur man behandlar en tjej. Iaf, nu i fredags hade de sex för första gången hos honom. Tidigare var hon som mig, oskuld och unexperienced....not anymore. Hon berättade hur allting gick till i detalj och förutom att hon tyckte det gjorde lite ont så vart hon nöjd med hur saker och ting gick till. Han lyssnade på hur hon ville ha det och det kändes som att han ville visa framfötterna liksom. Blir så avis på henne. Och kände lite när hon berätta att: "åh, jag vill också!!" Men sedan kom tankarna om min kropp, eller rättare sagt om min hy som fick mig och tänka: "dröm lagom!".
Jag är iallafall glad att hon fick göra det med någon hon tycker om och framförallt med en bra kille.

Jag har under de senaste dagarna funderat över att kontakta en psykolog. Jag vet inte alls hur man går tillväga eller så, ska kolla upp det men ibland mår jag bara så jävla dåligt. Och nu har det gått så långt så att jag nästan börjar misstänka att det är något psykist, alltså inte något allvarligt eller så, men jag tror att det är bra om man kan erkänna för sig själv att man behöver hjälp, att man behöver någon man kan prata med. På tisdag ska jag och min kompis (hon som jag precis pratade om) till en ungdomsmottagning. Hon vill ha lite råd och tips om olika p-piller. Jag tänkte då att man kanske kunde ta tillfälle i akt och fråga någon där vart man kan prata med en psykolog. De borde ju kunna veta sånt.

Min hy är fortfarande riktigt problematisk. Jag har slutat ta den kinesiska medicinen i en vecka nu, bara för att den är SJUKT äcklig, och lämnar av en äcklig andedräkt. Jag tog den bara i två veckor men såg inga resultat. Doktorn sa att jag skulle vänta ca 1-2 månader då mitt besvär inte är något som går över så fort. Men jag kan inte dricka det. Och det är inte bara smaken som gör att jag vill hålla mig borta, det är även själva proceduren att förbereda den. Det tar kanske 1 timme sammanlagt, om inte mer att förbereda medicinen enligt anvisningarna och detta ska man göra varje dag, varje kväll. Jag vet inte,.. jag kommer att återgå till det men just nu känner jag bara att jag behöver en paus.
Kollade förresten min kräm insamling idag och insåg att jag inte har någon mjukgörande kräm (och det är as viktigt nu på vintern). Så imorgon efter skolan ska jag nog bege mig till apoteket och se om jag kan hitta något.

Tänkte ta och lägga mig nu, imorgon väntar en lång och stenhård pluggdag. Har suttit och skrivit det här inlägget i nästan en timme nu. Finns mycket mer att berätta men jag säger stopp här.
Godnatt kära blogg!


Tentan + att leva utan mobil

Okej det är nu bekräftat. Mobiler är mina fiender. Antingen blir de bortappade, stulna eller innehar någon form av skada. Så irri! Så igår pkte jag ända till heron city alldeles själv för att köpa enny mobil på MediaMarkt. Det stället har ju tekniska prylar till sjukt bra priser, I just had to go there! Nu återstår bara att skaffa simkort.

I onsdags så hade jag ju som sagt min tenta. Den var mycket svårare än det första kan jag lova. Och trots att vi hade 3 timmar på oss att skriva den, stressade jag som in i bomben mot slutet. Kände mig ganska osäker på de flesta frågorna så jag vet inte alls hur det gick. Det var 2 essäfrågor och och ca 8 kortfrågor. Jag hoppas verkligen, ber och bönar att jag klarar tentan. Det skulle vara förjävligt om man fick veta att man kuggade och måste göra omtenta. Har inte tid med det! Snälla snälla SNÄLLA låt mig klara tentan!

Idag är det fredag och jag har en ganska fullspäckad dag faktiskt. Jag ska först möta två av mina närmsta vänner, vad vi ska göra återstår att se men tror det blir fika. Sedan på kvällen ska jag med några och antingen bowla eller gå på bio. Vi får se hur det blir. Allting är så jävla jobbigt utan lur, kan inte ringa någon eller något. Speciellt jobbigt är när man ska möta upp någon och man inte kan ringa eller messa vart man är. IRRI!

Aja, nu måste jag verkligen börja duscha och så. Vi hörs sen bloggen.

Vintertider = jobbiga tider

Känns som att varje inlägg jag skrivit har börjat så här men nu menar jag verkligen det: det är MYCKET som hänt sedan jah sist skrev! Och jag som brukar tycka att mitt liv inte är särskilt händelserikt. Men bloggen har fått mig att inse det motsatta.

Det har varit majorbråk i familjen främst då mellan storesyrran och Ursula. Kort sgt, skrev storesyrran ett brev till en kvinna från socialtjänsten som Ursula haft kontakt med, där hon hade kritiserat Ursula för hur hon tar hand om lillesyrran. Ursula blev bokstavligt talat, FÖRBANNAD! Hon var så himlans arg att det till och med syndes på henne när hon var tyst och inte sa något. Man bara såg hur hon kokade. Jag kan förstå att man som mamma blir upprörd när någon annan kritiserar en för hur man uppfostrar sitt barn, men Ursula's reaktion var verkligen till överdrift. Dessutom så sa ju bara storesyrran sanningen (lillesyrran har mycket dåliga sovtider, dåliga kläder till exempel nu har hon inte tillräckligt med vinterkläder, hon får dålig mat osv). Hursomhelst, hon vägrade prata med oss i en hel vecka efter att hon fick reda på brevet, och berättade för pappsen att hon ville att storesyrran skulle flytta, att hon inte fick bo kvar längre. Hon diskade inte våra saker utan bara hennes (vi diskade dock hennes grejjer), och hon beslagtog vår laptop. Personligen tycker jag att det var barnsligt av henne att bete sig på det sättet. Kunde hon inte prata med oss istället som en vuxen människa. Även när storesyrran försökte prata med henne och bad om ursäkt, var hon bara knäpptyst och låtsades som att hon inte hörde oss. Men efter ca 2 veckor hade vi ett familjemöte och då kunde vi alla prata ut och be varandra om förlåtelse. Nu är allt bra igen men jag tror fortfarande att Ursula bär på lite förakt mot storesyrran. Storesyrran gör säkert det med, men vem skulle inte det egentligen? Ursula är en dålig mamma och hon har fått mig att inse hur jag ska och inte ska behandla mina barn när jag blir äldre.

Jag skrev ju ett tag sen att min hud är lider av eksem. Och fortfarande har jag samma problem, det kliar som bara den och huden är helt förstörd. För en vecka sen bestämde jag att jag behövde ta itu med problemet och denna gång skulle det inte vara på vårdcentralen. Nej, jag gick (som jag nämnde tidigare i bloggen) till en kinesisk doktor för den här TCM behandlingen. Han frågade om mina besvär, fick kolla på eksemen och gav mig örtmedicin som jag ska äta i 2 månader nu. Jag kommer bli förbannad om detta inte funkar, för jag betalade ca 3400kr för detta. Detta är mycket pengar för en fattigstudent som mig. Jag brukar tänka att; tänk om jag är allergisk mot örterna? Det finns väl inget som intygar att man inte kan vara allergisk mot det. Så ja vi får se. Hittils har jag däremot inte märkt av några förändringar i huden. Innan jag betalade fick jag skriva på ett kontrakt där det står att behandlingen inte kan intyga att det kommer funka för just alla patienter. Så detta är lite som lotteri, eller som en investering. Antingen så vinner jag på det eller så förlorar. Vi får se som sagt.

Jag och syrran har bestämt att vi nu ska flytta hemifrån. Vi tål inte att leva här och syrran har insett att det inte är lika enkelt att bo här med Ursula och farsan som hon först trodde när hon var uppe i norr. Jag vet att jag sagt att jag vill bo själv och inte med henne, men jag har krigat som en idiot för en lägenhet och alla vet vi hur svårt det är att få en lägenhet i Stockholm, speciellt när man precis börjat stå i bostadskön. Syrran har däremot stått sen flera år tillbaka så hon ligger bra till kömässigt. Så jag har bestämt att flyttar hon, så flyttar jag med! Däremot tänker jag fortsätta söka studentbostad när jag bor hos henne. Tänker inte ge upp på det. Hon har iallafall fått ett skitbra bostadserbjudande som ligger nära hennes jobb och nära vårt hem och våra släktingars hem. Den är modern, lite liten, men ligger i ett tryggt område. Så vi håller verkligen tummarna för att vi får lägenheten, det skulle vara så perfekt! Vi ligger på andra plats just nu så det är inte helt säkert att vi får den. Lets hope!!!

Denna vecka har absolut inte varit min vecka, man kan säga att jag haft en riktig helvetsvecka. För det första så började veckan med världens kyla, det sas på nyheterna att stockholm aldrig tidigare varit så kall som nu. Jag måste sätta på flera lager av kläder för att jag ska klara av kylan och jag går inte ut utan mössa. För det andra så har mitt eksem förvärrats. För det tredje så har det varit mycket plugg och no social life i och med tentan som är om 4 dagar!!! För det fjärde så GLÖMDE jag att anmäla mig till tentan så min plats är inte garanterad, I know så dum och glömsk jag är :(. Jag måste göra tentan! Men chansen är ändå rätt så stor att jag kan göra tentan ändå pratade med en huvudansvarig i skolan, och han sa det. För det femte så BLEV MIN MOBIL SNODD! :@ Mobiler verkar inte gilla mig alltså, för antingen ska dem försvinna, bli bortappade eller bli snodda, få någon skada och inte fungera ordentligt. Vet inte hur många gånger jag behövt köpa ny mobil under tiden jag drivit denna blogg. Så irri! Nu måste jag köpa en ny mobil under helgen. Känner mig handikappad utan en mobil.

Tror jag har covered det viktigaste nu. En annan viktig punkt är ju det om min nykomna kusin från hemlandet. Men det tror jag att jag tar i ett annat inlägg.

God kväll kära blogg!

RSS 2.0