Rekryteringsträff

Halloj bloggen!
 
Nu är jag tillbaka i min studentstad, kom egentligen tillbaka för en vecka sedan. Men fick ett väldigt roligt och oväntat mail som gjorde att jag fick åka tillbaka till sthlm under veckan. Mailet kom nämligen från ett jobb som jag hade sökt! Och egentligen inget jobb som helst, det är ett rätt så kvalificerat arbete inom en myndighet. Jag vart genast glad men riktigt nervös också! Det som lugnade mina nerver var dock att det endast var en rekryteringsträff, men jag var ändå väldigt nervös när jag väl var på plats. De flesta såg ut att vara äldre, och det såg också ut som att de hade mer erfarenhet än mig. Så det är bara att föreställa nervositeten jag gick och bar på när jag var där. Tyvärr så känner jag att nervositeten tog över alldeles för mycket att jag klantade mig och gjorde en massa fel. Därför är jag ganska så säker på att jag inte kommer bli uppringd för en intervju. Men om jag blir det kommer jag bli väldigt förvånad kan jag lova. 
Under dagarna har jag också velat fram och tillbaka och undrat ifall jag verkligen skulle kunna arbeta med det här. Vad man har hört och läst ska jobbet tydligen vara oerhört stressigt, alltså till den mån att folk sjukskriver sig och blir utbrända. Jobbet är också väldigt komplext, man behöver verkligen använda hjärnan. De två kombinationerna vet jag inte om jag skulle klara av, framförallt stressen och tidspressen. Det är så svårt för att man vill ju inte tacka nej till något man inte ens provat, sen är det också en otroligt bra erfarenhet och merit, och lönen ska vi inte ens snacka om! Blev riktigt glad när jag fick höra vad den låg på. Men samtidigt, vågar man inte ta risken, tänk om jag kommer må skitdåligt, tänk om man vill sluta bara efter någon månad. Det är så svårt. :/ Vi får se vad som händer, det är ju inte ens säkert att man får jobbet. 
 
Jag har iaf haft det trevligt i sthlm. Jag har kunnat ta det lungt och vilat ut, vilket min kropp verkligen behövde. Jag mår mycket bättre nu än tidigare. Stress är som sagt boven för mig, och ibland behöver jag lite timeout. De senaste månaderna har verkligen varit intensiva. Det var skönt att också få göra något annat i vardagen (även fast jag pluggade där också) så vare skön med lite miljöombyte. Och trevligt att träffa vännerna igen! Min bday var helt ok, inget märkvärdigt. Åt middag på en restaurang på söder med några vänner och sedan gick vi vidare till en bar. Helt okej kväll!
 
På tal om något helt annat så måste jag också bara flika in med att säga att jag nu börjar misstänka att det är något i miljön i min lägenhet som framkallar mina eksem. Under de här veckorna som jag varit hemma i Sthlm så har både min hy och mitt hår mått bättre. Det har pratats en del bland studender att det finns mögel i lägenheterna, och det är ju a big no no för människor med eksem. Jag har också märkt att det är väldigt torrt här också, vilket heller inte är bra för de som har eksem. Min hy såg mycket bättre ut innan jag flyttade hit och mitt hår var mycket längre och hälsosammare, så någonting här är det ju. Vad exakt kommer jag nog aldrig att få svar på, men det går ju alltid att spekulera. 
 
Nu ska jag försöka sova! So long lovely blog!
 

Lite Sthlms update + Imorgon fyller jag år

Halloj bloggen!
 
Nu har jag varit här i Sthlm i ca 3 veckor. Det har varit väldigt skönt på det sättet att det känns som att jag kunnat varva ner mycket mer nu. Är inte alls lika stressad. Däremot har jag familj och vänner som tror att jag är här på semester så man får vara lite bestämd när det gäller att ses. Till vissa har jag inte ens nämnt att jag är här. I know, fy skäms på mig! Men det är för att jag behöver all den tiden jag kan få för att plugga. Att plugga här har gått bra, jag brukar åka till ett bibliotek i närheten för att plugga. Älskar att plugga där. Får in ett bra flow och koncentrationen är på högsta hugg när jag sitter där. Hemma blir det lätt att man distraheras av facebook och liknande. 
 
Hade dock glömt bort hur kallt det är i den här lägenheten. Och syrran vill inte sätta på värmefläkten för att det drar för mycket el -_- man ba snälla, jag dör av kyla! När jag flyttar tillbaka och får jobb kommer jag stå för den kostnaden kan jag lova, för det är omänskligt kallt. Jag sover med tre täcken plus en tjocktröja på nätterna!
Sen är det lite jobbigt också att man inte får bestämma själv vilken mat som ska handlas, men men, det är sånt man får ta när man bor hos någon i guess. Jag och syrran bråkar ofta (det är alltid hon som börjar och provocerar), det är jobbigt!!
En annan sak som är jobbigt är det här med sömn. Eftersom jag är en sådan som vaknar av ljud så är det skitsvårt att få en ordentlig sömn när syrran för oväsen på morgonen innan hon drar till jobbet, eller när hon sitter och kollar på youtube på morgonen. Jag kan liksom inte sova!! Sjukt jobbigt. Det är ju också väldigt lyhört här och jag sover på soffan, så jag hör i princip allt. 
En annan grej är att det är väldigt dyrt i Sthlm. Under min tid här har jag försökt leva så snålt som det bara går, men ändå har pengarna runnit som bara den. Men det kanske också ha och göra med alla fester och så som varit, blir ju dyrt då. Så just nu är jag väldigt fattig. 
 
Jag har ju hunnit gå på födelsedagsfest och haft babyshower för min kusin hittils. Det var riktigt kul på båda festerna och jag är glad över att jag inte missade det. Det gör verkligen mycket att ha vänner och familj runt omkring sig, jag är så redo att flytta tillbaka. Jag hoppas bara att jag lyckas få ett jobb i sommar! Jag varvar plugg med jobbsökning och jag hoppas verkligen jag får napp i år då jag inte fick det förra året. 
 
Jag har också hunnit övningsköra med pappsen. Det var faktiskt mycket roligare än vad jag hade räknat med! Jag var också förvånat över hur bra det gick med tanke på att det var allra första gången jag körde. Jag har fortfarande svårigheter i att starta bilen på ett smidigt sätt, men practice makes perfect så det är bara att öva och öva. Synd bara att det inte blir någon övning hemma i min studentstad, men jag får ta igen det när jag flyttar tillbaka. 
 
Imorgon fyller jag också år! Jag är inte en sådan som måste göra något storslaget på min födelsedag, jag har inte ens hunnit reflektera över att jag fyller år typ. Sådan skillnad från när man var yngre. Då planeraders det månader innan!
Min vän här i Sthlm lyckades övertala mig om att fira här i Sthlm med henne och en annan tjej. Så jag har bokat ett bord på en restaurang så vi kan gå ut och äta tillsammans. Som en helt vanlig middag med tjejerna helt enkelt. Ska bli skönt, det är så jag föredrar det faktiskt. Har inte träffat de på flera månader så det ska bli trevligt att se de.
Tänk att jag blir 24 år. Snälla tiden, sakta ner!! I'm not ready to grow up yet.
Nu ska jag gå och äta och sen kolla lite youtube. 
 
So long!

RSS 2.0