Lite om jobbet! :)

Hej bloggen! Har inte kikat in här på 4 dagar ser jag. You know why? För att jag har jobbat som en dåre. Jag har ingen fritid. Jag spenderar mer tid på mitt jobb än hemma. 

Men jag klagar faktiskt inte. Ibland kan det bli lite tråkigt och en del stunder under dagen kan vara riktigt stressiga och påfrestande. Men som helhet tycker jag att arbetet är helt okej. Mycket mycket bättre än att sitta hemma också. Det glädjer mig även att jag tjänar pengar nu. :) 

I början tyckte jag inte alls om arbetsuppgifterna och allting gick åt helvete . Det är för att jag kände mig så ny och dålig. Jag var så förvirrad i början och blev sur på mig själv. Men så är det alltid med mig, jag ska liksom kunna allt direkt, annars går det utför. Nu har jag hunnit jobba i hela 5 dagar och jag måste säga att allting känns mycket mycket bättre nu. Jag känner att jag har mer koll och jag känner att jag kan vara mer självgående nu, utan att behöva fråga. Det är väldigt mycket som man måste hålla reda på, det kommer alltid upp nya saker så även de som har jobbat där i flera månader kan vara osäkra ibland. Men allt som allt, gillar jag faktiskt mitt jobb. 8 timmar är väldigt länge, trots detta känns det alltid som att man är där i kanske 5 timmar eller mindre. Det vi håller på med är verkligen tidsfördriv, så tiden går så fasansfullt snabbt när man väl är där. Idag hann jag även lära känna en arbetskamrat på ett lite mer djupare plan. Alla som jobbar på företaget är verkligen jättetrevliga, men ibland så räcker det inte till med att bara vara trevlig, man måste ju klicka också, och det gjorde jag med denna tjej. Vi pratade om så mycket under rasterna och under tiden vi jobbade, som till exempel vart vi jobbat, vad vi gör på fritiden, vart vi brukar gå ut, våra löner, plugg och studier, kultur, resor, vänner, familj osv. Nästa vecka är hon borta hela veckan, tråkigt :(.

Jag tycker det är väldigt lustigt dock att jag inte blir trött på jobbet. Jag är alltid helt död på vägen dit (vaknar ju vid kl 5), men när jag väl är där och sätter igång så blir jag typ pigg. Och tröttheten kickar inte tillbaka när man kommer hem heller. Så skumt! Från att ha sovit 12 timmar i streck och bara varit hemma hela dagarna, till att nu sova 5 timmar och jobba 8 timmar per dag. Jag är förvånad över hur bra min kropp hanterar det här. Man har ju hört att kroppen gillar rutiner, och kanske ligger det något i det.

Imorn är det sista arbetsdagen på veckan, fredag, yay! Förhoppningsvis blir det utgång på kvällen. :) Bye blogg!

Anställd!!!!!!

Sist jag skrev berättade jag ju om mina två arbetsintervjuer som jag hade inbokade. Jag fick jobbet!! :D På den första arbetsintervjun som jag gick på också! Allting gick så fort, jag kände inte riktigt att jag fick ut allt som jag ville ha sagt men det verkade som att hon gillade mig ändå. Sedan tror jag också att de var i ett ganska desperat behov av folk som kunde jobba, så det var kanske därför allt gick så snabbt och enkelt.

Första arbetsdagen kom och jag vart ivrig som fan! (Inte lika ivrig över att jag skulle börja tiidigt tiidigt på morgonen men men). Möter min arbetskollega på arbetsplatsen och vi sitter och väntar på att någon ska ta emot oss. Vi väntar och väntar och ingen kommer. Tillslut bestämmer vi oss för att gå in och leta efter någon och hittar sedan den vi söker. Lite dåligt tycker jag att det inte var så mycket koll i början på att vi skulle komma, men men. Vi fick oss en liten introduktion och sedan satte vi igång och jobbade. Arbetsuppgifterna var relativt enkla så det kändes bra, men de var också väldigt monotoma och tråkiga, men jag måste ändå medge att tiden gick rätt fort. Alla som jobbade där var dessutom jättetrevliga och sociala så det kändes inte jobbigt att lära känna några. Dessutom träffade jag på en tjej som gick på samma gymnasium som jag och vi hann snacka lite under lunchrasten.

Det finns både för- och nackdelar med det här jobbet. Fördelarna är att arbetsuppgifterna är relativt enkla, det är inte så fysiskt krävande heller, och man trivs med medarbetarna. Det är även månadslön som gäller och jag diggar verkligen det, då slipper jag vänta så länge på min lön (jag e pank nu!). Nackdelarna är att arbetet börjar så fruktansvärt tidigt att det tar emot att gå till jobbet och jobba. När jag jobbade i torsdags gjorde det as ont i huvudet på mig. Jag ville bara hem och sova. Jag tror inte alls att detta kommer bli bra för min hälsa :(. Dessutom ligger arbetet superlångt från mitt hem, och självaste promenaden till arbetsplatsen är inte heller rolig att gå på.
Om jag bara kunde ändra på arbetstiderna skulle jag varit nöjd med mitt arbete. Jag är ingen morgonmänniska och det spelar ingen roll hur tidigt jag går och lägger mig, det slutar ändå upp med att jag sover kl 2 på natten.

Förövrigt så har det varit midsommar! Jag har aldrig riktigt vetat varför man firar midsommar, men på jobbet berättade de för mig vad midsommarfirandet faktiskt innebär och vad midsommarstången representerar. Haha! Men tyvärr så blev det inget midsommarfirande för mig i år, men jag och min kompis och hennes kusin åkte till gröna lund. Det var verkligen jättekul och jättespontant. Fick tillbaka lite childhood memories när jag var där. Måste verkligen medge att mitt barnsliga jag kom fram när jag var där haha, men det var kul!

Nu ska jag försöka få lite sömn. Imorn ska jag iväg och köpa en present (en billig present!) till en vän som fyller år på måndag. Hon ska ha en tjejmiddag. Då jag jobbar på måndag hoppas jag att man inte blir helt död på middan.

Tjingeling!

Jag är så glad!!!!

Det är verkligen sjukt hur saker och ting i livet kan skifta, från en as dålig dag till en toppendag. Igår var jag as deprimerad och hade världens ångest för att jag fortfarande inte nappat på ett jobb. Jag grät till och med i min ensamhet. Det blev inte heller bättre av att syrran tjatade på mig och sa att jag var lat och inte kämpade tillräckligt. Ursäkta mig, jag söker minst ett jobb varje dag!! Det finns inte enda dag som går utan att jag tänker på ett jobb.

Anyways idag så blev jag uppringd av två arbetsgivare. Inte bara en men två!!! Det första samtalet gick bättre än det andra. Kanske främst för att jag tyckte att den första kvinnan jag pratade lät trevliga och var lite mer social. Vi bokade in en intervju och jag ska dit redan imorgon!! Imorgon kl 14! När den andra ringde mig vart jag lite chockad, just för att jag verkligen inte var beredd på det, jag menar två arbetsgivare i rad! Iallafall, hon började ställa frågor till mig och det var lite obehagligt eller inte obehagligt men jag kände mig så oförberedd för att, jag menar, det var sånna frågor som man ställer på en arbetsintervju, så jag hann inte ens förbereda mig! Jag satt ju och åt innan hon ringde liksom! Först började hon med att introducera företaget, sedan ställde hon frågor som: vad är viktigast tror du med telefonförsäljning? eller, varför passar du för ett jobb inom telefonförsäljning? Sedan sa hon, är du studerande eller arbetande? Jag tyckte att jag svarade rätt dåligt på frågorna, bättre kunde jag faktiskt gjort, men ändå så ville hon boka in mig på en intervju! Det komiska var att hon föreslog exakt samma dag och tid som kvinnan som ringde mig innan. Men sedan sa jag att det skulle passa bättre dagen därpå samma tid. Och så blev det! Så nu har jag två arbetsintervjuer på g. :D

Det första arbetet är ett heltidsjobb, och det vill jag hellre ha än det andra arbetet. Just av den anledningen att jag tror att det första arbetet skulle passa mig mycket bättre, och jag tror att jag skulle trivas med det mycket mer. Det andra arbetat kan ju avslöja, det är telefonförsäljning, och vi vet ju alla vad jag tycker om det. Jobbigt och påträngande! Jag sökte det för att jag var desperat! Får jag heltidsarbetet så kommer jag tacka nej till telefonförsälningen och inte gå på arbetsintervjun där. Så med det sagt var det ju jäkligt tur att heltidsarbetet ringde före telefonförsäljningen! :D

Nu ska jag gå och försöka förbereda mig lite inför intervjun. See you latör!

Ångest

Okej får lite ångest nu och man kan ju undra varför egentligen, jag menar det är sommar, jag är fri från skolarbete, jag kan festa varje dag, jag kan ha kul, jag kan chilla, jag kan göra precis vad fan jag vill, men ändå så har jag ångest?

Ångesten beror på min oroväckande ekonomisituation. Som jag sagt tidigare här i bloggen så har jag inte varit så fattig som jag är nu på väldigt länge. Har man inte pengar kan man ju heller inte leva riktigt. Man måste leva restriktivt och tacka nej till festligheter. Nu är jag redan skyldig syrran för att ha inte betalat in hyran för två månader. :(
Jag vågar inte ens klicka mig in på mitt nordeakonto på internet för att se hur mycket pengar jag har kvar.

Igår tog jag tillfälle i akt och ringde upp alla företag som jag hade sökt jobb hos. Fick inte napp på en endaste! Två av ungefär 10 sa att de skulle ringa upp och återkomma. De andra sa antingen att tjänsten är tillsatt eller att de fortfarande håller på med ansökningsförhandlingarna. Men shit, hur länge ska man vänta egentligen?

Jag har inte tid att vänta. Jag måste börja jobba nu! Annars kanske jag inte få in en inkomst i juli. Så desto tidigare desto bättre! Och ja jag vet att det är lite mitt fel också, jag skulle sökt tidigare men jag tycker ändå inte att jag varit så sent ute.

Nu ska jag söka fler jobb. Jobb där man kan börja arbeta omgående!

Tjarå!

Sommarloooooov!

Nu är det sommarlov för mig officiellt! Kursen avslutades i fredags med en tenta. En tenta som jag hoppas hoppas hoppas att jag klarar. Jag tror att det gick bra, men man kan aldrig veta till hundra procent. Ibland kan det kännas bra trots att man slutar upp med ett dåligt resultat. Vi får se.
Juste! Jag såg till att få one last good look at killen jag dör för "M". Denna gång satte han sig också väldigt nära mig. Kommer inte ihåg hur mycket platser det var kvar men är ganska så säker på att det fanns många platser kvar när han letade. Han är verkligen drop dead gorgeous, hade jag haft honom hade jag aldrig släppt honom, aldrig!!! men nu är det väl dags att glömma honom. :(

Efter tentan som slutade kl 13, åkte jag till stan för att handla lite välbehövliga saker. Det var jätteskönt att få tillbaka skatteåterbäringen även om det för min del inte var så mycket. Det har fått mig att inse hur viktigt det är att jobba på sommaren. Imorgon ska jag ta tag i det här med jobb ordentligt. Jag har ju sökt en massa jobb men inte fått svar så jag tänkte ringa upp några som jag e sugen på.
Efter att jag varit i stan åkte jag hem för att sova (var as trött, vaknade kl halv 6 så att jag skulle hinna till tentan) och sedan fixa mig. Det var en stor studentmottagning som höll på ända till klockan 2 på natten. Det var sjukt trevligt och ALLA var där! Vi åt, snackade, dansade och sa var det tal. Det var himla kul att se folk som man inte sett på år! När jag fick syn på vår lille nyblivne student fick jag massa flashbacks från när jag tog studenten förra året. Åh vad det var en dag att minnas. Tiden går så himla fort.

Nu tänker jag njuta av friheten. Det känns så himla konstigt att vi inte har skola nu, jag har inte riktigt fattat det än. Fortfarande känns det som att det finns läxor och läsningar kvar att göra.

Idag har jag hursomhelst varit i stan och käkat sushi med två nära vänner till mig. Sushi har förresten blivit min nya grej nu, bara denna vecka har jag ätit det nästintill varje dag. Det är beroendeframkallande helt klart. Jag och mina vänner satt bara och snackade. Åh, de är så fina mina vänner. Äkta vänner är vad de är och det har jag verkligen insett nu. Kan prata med dem om precis allting och de hjälper mig alltid och finns alltid där. De är smarta, de är roliga, de är lojala, vad mer kan man begära? Jag hoppas att vi aldrig tappar kontakten. Snart åker en av de iväg och pluggar. :( Kommer sakna henne så mycket!!! :(

Lingonveckan har kickat igång och så min mage dödar mig just nu. Kan inte koncentrera mig riktigt. Måste gå och vila mig nu. Hörs senare bloggen <3

Update om allt och inget

Gud vad jag känner mig skoltrött, det är helt sjukt. Plugglusten är inte på topp kan jag lova och jag tror att det kan vara det fina vädret som gör att jag tappar lusten helt. Jag försöker hela tiden intala mig själv att det bara är en vecka kvar, sedan kan jag pusta ut och göra precis vafan jag vill. Men en sålänge är det plugg som gäller trots att det tar emot jävligt mycket!

Jag och min kompis från högskolan och hennes andra tre kompisar gick ut i helgen. Fan vad roligt det va! Jag måste erkänna att jag inte alls var på humör för utgång, men det blev skitkul ändå! En utgång med henne blir alltid kul! Vi har planer på att resa till göteborg över en helg, men det tror jag helt allvarligt talat inte att det blir av eftersom alla verkar så passiva till det (vi hade tänkt åka ett helg gäng). Vi har även planer på att åka på kryssning och det är jag lite mer optimistisk till, främst för att det inte alls är lika krångligt att boka men också för att det är betydligt billigare. Vi får se vad som händer.

Idag hade jag en jävligt sjuk dröm. Jag drömde att jag och M, hans kompis och min kompis från högskolan (och även min syrra om jag minns rätt) var och käka tillsammans. Vi var typ som vänner allihoppa och vi satt och snacka om allt och inget. If only I could turn a dream into reality hehe. På fredag blir det sista gången man ser honom! :(

Jag och syrran har planer på att vi inte ska anlita en målare, utan måla våra väggar själva. Kanske jobbigare men mycket bättre economically speaking. Så det ska vi ta tag i nu under sommarn. Det är mycket i lägenheten som ska fixas, we have a long way to go!

Förövrigt söker jag och syrran jobb som galningar. Vi båda är deprimerade som fan över att vi inte lyckats fixa jobb. Men vi kämpar på! Never give up!

Nu ska jag sova. So long blog!

Lite random update

Hej bloggen!

Oj jag vet inte vart jag ska börja. Har gjort ganska mycket sen jag skrev sist. Först måste jag ta upp hur mycket unga det är som har dött på sistone. Varje vecka är det en ny ung man som blivit misshandlad till döds, påkörd eller knivhuggen. Förstår inte varför våldet ökat så markant de senaste veckorna. Det är obegripligt och det gör mig så jävla ledsen. Ser jag en till löpsedel om någon som dött eller "RIP ****" grupp på facebook kommer jag verkligen bli galen.

Till någonting helt annat då. I måndags var jag ju på intervjun hos den där hamburgerrestaurangen och fyfan vad dåligt det gick!!! Jag var as nervös. Har aldrig varit på en intervju där jag känt så mycket press!!! och känt mig så spänd!!! Kunde verkligen inte slappna av. De två männen som intervjuade mig var klädda i kostym och hade superseriösa ansiktsminer. Ska jag vara helt ärlig så jag var inte alls beredd på det, tyckte det kändes lite väl ansträngt för en hambugerrestaurang liksom. Man ba: chilla, ni ska inte intervjua någon läkare?! Haha nejmen deras frågor var ändå ganska simpla "Vem är du?" "Vad är viktigast i ett jobb som denna?" etc. Jag är ganska så säker på att jag inte får jobbet.
En sak som störde mig ganska rejält är att de ljög i annonsen också!! I annonsen stod det att tjänsten skulle tillsättas den 15 juni men när jag kom dit berättade de att tjänsten skulle tillsättas i slutet av juli och att de ville ha folk som kunde arbeta i höst. Man ba what? De gjorde tydligen så för att fler skulle söka. Dåligt tycker jag!
Jag har iallafall försökt söka andra jobb nu. Jag måste ha jobb i sommar!! Får jag inget blir telefonförsäljning mitt sista hopp.

I helgen fick jag och storesyrran träffa på lillebrorsan förresten. Han har blivit så stor!! Och han känner inte igen oss :(! Önskar att han kunde bo här. Bara tanken av hur mina småsyskon har det gör mig arg som fan!

Men nu till saker som är mindre upprörande. Vi har haft rätt så nice väder på sistonde. Kanske det enda som gjort mig extra glad. Jag har haft många picknickar och grillningar i det fina solvädret, and there is more to come! Nu i veckan har det varit en massa studentflak i stan. Blir så glad när jag ser studenterna idag, tänker på min egen student och fy vilken dag det var. Det går inte ens att beskriva med ord. Jag hade så himla kul! Att se alla studenter får mig att vilja återuppleva den dagen.

I fredags var jag en kompis från skolan (hon som e som mig, som jag klickar så bra med) och en annan kompis från mitt gymnasium, ute och klubbade. Vad vi trodde skulle vara en vanlig night out, kom att bli mycket mer spontan. Vi träffade några killkompisar till min kompis och var med de hela kvällen efter att vi dansat. Eller rättare sagt hela morgonen. De var supertrevliga och roliga! Ska man ha killkompisar ska de vara som de var.

Vi är inne på vår sista delkurs nu och det är utan tvekan den svåraste delkursen (efter den första delkursen förstås). Nu är det bara en vecka kvar tills både tentan och kursen är över. Bittersweet feeling måste jag säga. Kursen har varit intressant men väldigt svår. Jag fick ett IG (som jag sedan klarade på omtentan) i den första delkursen då det var ett stort bråk med Ursula dagen innan tentan. Jag mådde as dåligt på tentadagen, grät på bussen, grät hemma, grät i skolan. Det var hemskt! Så glad att vi flyttade! Jag är ändå stolt över mig att jag bara var 3 poäng ifrån G, det var helt klart den svåraste delkursen också (bara en massa naturvetenskap - neuroner och hjärnsystem, hemskt jobbigt). 

På tal om skolan. Tänkte ta tillfälle i akt och skriva lite om M. Kan inte fatta att jag nog aldrig mer kommer se honom igen efter fredag nästa vecka. Kursen tar slut which means, no more M. Tråkigt! Men det kanske e lika bra det jag menar han har ju flickvän. Han är bara ögongodis för mig, helt klart sveriges finaste man. För några dagar sen gick jag in på hans fb profil och då hade han lagt upp en låt som var som jääääääkla braaa! Storesyrran älskade låten också. Den var på repeat när vi städade här hemma. Det har skett fler sammanträffanden men jag orkar helt ärligt inte skriva ner de. Vad jag kan skriva ner dock är att han fortfarande ger mig de där blickarna. Det behöver absolut inte vara "jag är intresserad av dig"-blickar men någonting är det som de där blickarna säger, frågan e bara vad.
Han är smart, han är snygg, han är snäll, han har bra musiksmak, vad mer kan man begära? His girlfriend is one lucky girl!

Nu tror jag att jag fått med det viktigaste faktiskt. Sorry om allt är hackigt och att allt inte flyter på som det ska bara. Jag bara började med nya ämnen på måfå.
Nu ska jag laga mat!

Sayonara bloggen min!

RSS 2.0