Det här med bostadsrätter

Jag har aldrig förstått mig på det här med att köpa en bostadsrätt. Som barn till invandrarföräldrar får man oftast, (självklart inte alltid, men oftast), inte så mycket information vad gäller bostadsrätter. De flesta invandrarfamiljer skulle jag tro, bor i hyresrätter (självklart inte alla men många). Då tänker vi som barn till våra invandrarföräldrarna att det kanske är onödigt att köpa sig en bostad. Man tänker kanske att, varför ska man göra det? Det är ju så dyrt? osv. Det är synd att vi inte får lära oss sånt här i skolan egentligen. Man förutsätter att det är föräldrarna som ska lära barnen om det här, dock är det inte alla som har föräldrar som kan sånt här, eller som har resurserna för det.
 
Idag fick jag dock en klok lärdom av min syrra som jag verkligen ska ta till mig. Nu förstår jag det här med att köpa en bostadsrätt, att det är en riktigt bra investering, speciellt om man tänker rätt. 

Tentan är över!

Äntligen är tentan över! Känslan som uppstår när man kan komma hem efter en tenta och pusta ut - obeskrivlig!!
Vågar inte ens skriva hur det gick. Vi får se hur det går. Det får bära eller brista helt enkelt!
 
Under mina lediga dagar nu fram tills på måndag, ska jag verkligen försöka ta vara på ledigheten. Jag ska göra allt som får mig att må bra! Jag ska laga god mat, äta och njuta, jag ska troligtvis ut med en vänner eller så blir det filmmys med de, jag ska träna! (ja jag vet, chocker! jag som aldrig tränar) och jag ska pyssla om mig själv, duscha läänge, köra hårinpackning, raka mig, och styla håret. Yes, det ska jag tamejfan göra!
Blir lite mindre roliga grejer också förstås, som att städa och tvätta. Som lägenheten SER UT efter en vecka av tentaplugg. Helt otroligt. Behöver verkligen städa. 
 
Nu ska jag boka biljett tillbaka till Sthlm. Åker dit över en dag då ett event äger rum där som jag bara inte kan missa. Kommer bli väldigt besviken och ledsen ifall eventet ställs in/inte blir av, eller inte blir som väntat. Har ju ändå betalat och åkt mil för att vara med. Och det visar också verkligen på hur viktigt just det här eventet är för mig. Får hålla tummarna att allt blir bra.
Blir bara borta över en dag. Sthlm stressen tilltalar mig inte just nu. Älskar verkligen denna stad!
 

Pluggslit

I princip alla timmar på dygnet har gått åt att plugga (med undantag för lite tv och youtube-tittande vid pauser såklart). 
 
Shit, känns som att det aldrig tar slut. Har en sammanfattning på ca 20 sidor nu skulle jag tro. Så både imorgon och på tisdag ska tillägnas till att nöta in allting. Jag har en känsla av att det här kommer gå bra, men vill inte vara alltför kaxig. 
 
Helt otroligt att det redan är slutet på mars. Alltså såhär fort har tiden nog aldrig gått! Jag hinner knappt med!
Tänk att det snart var 3 månader sen det var nyår sist. Helt otroligt, känns som om det var en månad sen typ. 
 
Men men, ska göra klart det sista nu och sen tacka för idag. 
 
So long lovely blog!

Kakaosmör!

Mitt nya botemedel för mitt eksem! Looooove it!

Festish eller ej?

Födelsedagen blev precis så som jag ville ha den! Vi åt på en grekisk restaurang och satt och babbla på som radiopratare i 4 timmar. Så jäkla najs! Finns inget bättre än att bara sitta och käka på ett nice ställe med sina tjejkompisar. Blev t.o.m bjuden på middagen vilket jag inte hade förväntat mig! Det är gulliga tjejer det!
Det blev även en massa sms och gratulationer på facebook! Riktigt mysdag måste jag säga och det var kul att vi kunde göra det trots att det var en vardag. I söndags var även jag och en vän hos en bekant här i örebro, där det också firades med lunch och tårta. Supertrevligt! :-) 
 
Förutom det har jag inte gjort mycket annat än att typ plugga, handla och umgås med vänner från klassen. Har också gjort en hel del onlineshopping, gud måste skärpa mig! Men jag kan inte hjälpa att jag är en shoppaholic. Its hard man, its haaard.  
Det är iaf tentavecka nu och shit vad jag måste läsa. Ska sätta igång ordentligt imorgon. Idag lämnade vi in ett arbete också vilket känns otroligt skönt!
 
Har även blivit bjuden på fest på fredag. Ena sidan av mig vill inte gå, andra sidan av mig vill det mer än gärna. Alltså jag vet inte vad som hänt med mig men jag är inte lika taggad på att festa längre, som jag var förr. Visst kan jag fortfarande gå ut och så, men känner inte behovet att göra det lika ofta som förut. Då kunde det vara att man gick ut varje helg. Den andra sidan av mig vill gärna dit! Främst för att jag känner två till som ska dit vilket gör att jag kommer känna mig mer bekväm (det går inte att gå till en hemmafest helt själv utan att känna en kotte, det bara går inte!) men också för att det var ett bra tag sen nu som jag festade och det vore kul, bara för omväxlingens skull liksom. Det som lockar mest är det här med att träffa nya människor (kanske stifta nya bekantskaper) ha kul, slappna av, och socialisera sig med andra. De som ska dit verkar också vara sköna typer som inte behöver typ dricka sig stupfulla, men som kan dricka och kontrollera sig själva, och även acceptera de som inte vill göra det. Det är en enorm alkoholkultur i denna studentstad vill jag lova. 
 
Men men, vi får se hur jag gör. (:

22 år idag!

Shit vad tiden går fort. Idag blir jag hela 22 år. Helt sjukt. Jag vill inte bli stor! Inte än! Känner mig fortfarande som en 16 åring typ. Ser ut som en också, men det är iofs bara bra. 
 
Jag gillar inte födelsedagar längre. När man var yngre så räknade man ner dagarna. Nu vill jag helst bara hoppa över dagen. Jag hatar uppmärksamheten. 
 
Men trots detta så kände jag att jag inte bara kunde sitta hemma på min födelsedag och göra ingenting. Så jag och några vänner från klassen ska ut och äta middag på en restaurang ikväll. Det ska bli skönt faktiskt, dels för att jag älskar att sitta och bara snacka, och dels för att det ska bli nice att äta god mat som man tyvärr gör alltför sällan som student. 
 
Mina vänner från Sthlm hade skickat paket ändå hit till min nuvarande stad, söta de! Det gjorde mig faktiskt riktigt glad när jag helt plötsligt såg en present liggandes i min brevlåda och såg att det var från de! Mina vänner, de är fina de! 
 
Nu ska jag äta lunch, ta en liten nap, tvätta håret, duscha sedan göra mig i ordning. 
 
So long lovely blog! 
 

Sthlm-besök!

Får Sthlms-besök ikväll! Hon kommer om någon timme eller två. Men hon stannar bara över natten då hon har omtenta imorgon bitti. Ska bli så kul och se henne! :D
 

Soooooooool!

The sun is shining through today and I'm loving it! Vilken fantastisk "vår" dag. Givetvis är det fortfarande kallt, men det är så härligt med sol!
Idag fick jag reda på en god nyhet! Jag hade missuppfattat helt när det gällde poängen på vår senaste tenta.
Jag uppfattade det som att man måste få 60/80 för att få godkänt. Men tydligen var det så att det var 60 procent, inte 60 poäng!! Vilket betyder att jag med största sannolikhet kommer att klara mig! Det var en enorm lättnad när jag fick höra det. Så jag kanske inte sköt mig själv i bakfoten ändå. :-)
Tänkte väl att 60 poäng utav 80 var lite väl högt som krav för ett godkänt. 
 
På tal om något helt annat så måste jag berätta om mitt hår. Alltså det är helt sinnessjukt hur långt det blivit! Kunde inte tro mina ögon när jag släppte ut det i helgen för att tvätta och balsamera. Dock växer det fortfarande väldigt ojämnt på vissa delar, men när det blir tjock och jämnt överallt då ska jag bannemig kasta löshåret! Tänk att jag alla dessa år tagit hand om hår som inte ens är mitt, mer än vad jag tagit hand om mitt ritkiga! Det är ju skandal. Om jag bara hade vetat allt det jag vet nu, tidigare. Suck. 
 
 
 
 

Mitt TV-och data beroende + TV license

Halloj kära blogg!
 
Idag kickade lingonveckan in och fy vad jag hade ont hela dagen idag. Jag vet inte om det är jag som är svag för smärtor eller om det är så att jag får kraftigare värkar än andra, men jag får verkligen sjukt ont. Så ont att jag bara vill stanna hemma och inte ta mig ut. Ipren-tabletterna hjälper i typ 2 timmar, sedan är man tillbaka på ruta ett igen. Och så tar det så lång tid för de att verka. Irri!
Det var meningen att jag skulle på kvällsbio idag med Liselott, men jag var tvungen att tacka nej pga smärtorna. Så jag har typ legat i sängen hela dagen, ätit, duschat, inget mer. Kollat bloggar och dylikt, och fått en enorm lust att resa. Fan, hade jag varit rik hade jag rest som aldrig förr. Älskar att resa!
 
På tal om något helt annat måste jag bara berätta om mitt TV beroende som kanske börja gå lite överstyr. Till exempel så kan jag välja att sitta hemma och kolla på ett TV-program istället för att gå ut och göra något. Jag bara får inte missa programmet!!
Faktum är att det numera finns väldigt bra program på TV, och jag hatar när jag missar de! Jag är helt fast. Några av de programmen som jag bara inte kan missa är Efterlyst, Tunnelbanan, Debatt, Spårlöst (gråter varje gång de får träffa deras biologiska föräldrar), Uppdrag granskning (om det handlar om något intressant vilket det oftast gör) och det nya programmet Reneés rubriker som var riktigt bra denna vecka. Oftast kommer det väldigt bra dokumentärer på Kunskapskanalen också. Är man en samhällsintresserad människa så är man!
 
Självklart kollar jag på "skräptv" ibland också, typ sånna underhållningsprogram, som typ Top Model, Talang, Paradise Hotel, Kardashians, och några  MTV program, men de kan jag dock missa.
Sedan lägger man på mitt beroende för internet. Jag kollar facebook hur många gånger som helst under dagen, detsamma gäller Youtube. Very sad, but true. Men vad ska man annars göra egentligen, jag är fattig-student, jag har tröttnat på att dricka alkohol och supa mig redlös varje helg, och det finns inte mycket att göra här förutom att egentligen festa. Då blir det mycket tid vid datorn och TV-n, mer än vad det var hemma i Sthlm. Tur iallafall att man slipper betala tv-licensen. De är verkligen på oss studenter som fan härborta, knackar dörr, ringer oss, skickar fakturor. De kommer till vårt område kontinuerligt och knackar dörr. De ger aldrig upp. I Sthlm knackade de aldrig på vår dörr och där bodde vi i två år innan jag flyttade därifrån, de har fortfarande aldrig hört av sig till syrran. 
Och när jag pratar med mina vänner som bor i Sthlm så verkar de inte heller förstå varför de är så på här. De är nog striktare i vissa städer mer än i andra. 
Jag betalade första fakturan jag fick hem plus en påminnelseavgift av de, efter det avanmälde jag mig då jag är folkbokförd i Sthlm och min pappa betalar licensen. Phew!!! Det hade varit alldeles för dyrt att betala! Här ska det bannemig sparas pengar! 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0