Ser framemot höstterminen!!

Inte mycket kvar av uni nu! Typ två veckor kvar, sedan drar jag till estocolmo! Bittersweet feeling men jag längtar faktiskt IHJÄL till att få se mina vänner, saknar de något otroligt!! Vi kommer att ha så mycket att säga till varandra att det lär bli långa pratstunder.
Längtar också mina småsyskon, mina bebisar. Ska bli så härligt att se de och pussa på de! Ser också framemot att träffa min kusin som jag inte sett sedan julas som pluggar i USA. Vi behöver prata ut tror jag! 
 
Men men, vad har jag annars gjort de senaste dagarna då? Jo, jag har haft en massa plugg men även varit på möten inför höstens nollning. Det har varit skitkul! Man ska ju inte förvänta sig för mycket ifall det blir en besvikelse alltihopp, men när man pratar med andra som varit ledare tidigare och de berättar historier om hur det har varit, så kan man inte låta bli att se framemot hösten! Vissa har fortfarande kontakt med de internationella studenterna som varit här, och har skypedates med de lite då och då. Vissa åker och hälsar på de internationella studenterna i deras hemländer under somrarna. Hur nice är inte det?!
Dessutom älskar jag var grupp, alla är verkligen supertrevliga! Det ska bli skönt att knyta lite nya kontakter också och inte bara vara med Liselott (som jag kallar henne här i bloggen, hon heter egentligen något annat) hela tiden. En kväll efter att vi hade haft massa aktiviteter tillsammans gick vi alla ledare ut och då kände jag lite att shit, jag saknar faktiskt att gå ut och dansa! Det är så himla nice, speciellt om det är bra musik. Det kommer det definitivt bli mer av i höst! Även i estocolmo lär det bli några utekvällar. 
 
Har också fått ett samtal av en vän från Sthlm som eventuellt kommer plugga här i höst. Hon frågade ifall hon kunde bo här hos mig tills hon hittat eget. Självklart får hon det! Men jag hoppas att det inte är länge. Som tidigare nämnt gillar jag mitt space, även när det gäller vänner. Vi får se hur det blir, det är ju som sagt inte spikat. 
 
Nä nu ska jag sätta igång med plugget, tenta på onsdag! Kill me!

Looving the weather!

Så jäkla nice väder!! Det var på tiden Sverige!
 
Det är riktigt sent nu så jag ska inte uppdatera för mycket och försöka hålla saker och ting kort.
För det mesta har det varit plugg, grillning, och rundor på stan sedan jag sist skrev. I torsdags hade vi ledarmöte också och det var faktiskt kul! Det var som en liten introduktion till vad som komma skall, regler, aktiviteter, viktiga datum osv. Ser verkligen framemot det här även om det kanske inte är så bra att ha så mycket förväntningar, ifall att man skulle bli besviken. We'll see how it goes!
Idag (rättare sagt igår) förtidsröstade jag också i EU valet för första gången, kändes riktigt bra! 
 
Nu är det ungefär 3 veckor kvar tills det bärs av till Estocolmo! Och innan dess är det så mycket att göra! Man vill bara sluta upp med plugget, speciellt nu när det är så fint väder! Men än är det inte sommarlov. :-( 
Får försöka hålla ut! 
 
Goodnight!

Granatäpplejuice och avokado + härligt besked!

Halloj bloggen! 
 
De senaste dagarna har det varit fint väder ute så vi har grillat och varit ute och ätit på uteserveringar. Det har varit supermys! Vi har också varit på långa promenader och upptäckt mer av denna stad. Det var en park som vi gick förbi som påminner lite om Rålis i Sthlm. Härlig vibe, mest unga som sitter på gräsmattan och dricker och har kul. Väldigt soft vibe! Gillar starkt! 
 
Angående hela Solange Knowles händelsen, så blev det som jag trodde! De kom ut med ett offentligt uttalande om händelsen och sa att de hade gått vidare och sagt att både Jay Z och Solange hade förlåtit varandra och lagt bråket bakom sig. Hur sant detta är eller inte, kan man aldrig veta. Men allt det här var helt klart en ytterst intressant händelse och det lär nog ingen glömma bort. 
 
Granatäpplejuice och avokado är så bäst för min hy. Loove it! Nu ska jag hålla mig till detta. Jag åt några vitaminer för håret för typ 1 vecka sedan för att se hur de skulle påverka mitt hår och jag fick positiva resultat från det, däremot blev min hy så jävla dålig! Jag vet inte om jag är allergisk mot nånting i vitaminerna, typ Biotinet, men nånting är det iallafall. Väldigt synd eftersom mitt hår stärktes och växtes av det. Men med hyn däremot, där var jag tillbaka på ruta ett igen. Tråkigt, jag som kämpat så mycket med min hy! Men nu vet jag vad som funkar, vad jag ska göra och undvika, efter att ha experimenterat ett tag med olika produkter och livsmedel. 
 
Åh, jag fick världens bästa besked när jag öppnade ett brev idag! I vintras sökte jag ju ett stipendium, and guess what! Jag blev beviljat stipendiet!! :D Det känns som en enorm lättnad! Även om jag kommer lägga undan och spara mer än hälften, så känns det så jävla bra att bara veta att man kommer att ha pengar, ifall något skulle hända eller krisa. Oftast tar jag lån om något händer, men jag betalar alltid tillbaka lånet, har aldrig fått en påminnelse eller anmärkning, och det har aldrig varit mer än typ 3000 spänn som jag lånat. Men jag hatar att behöva låna egentligen så det är väldigt skönt det här, speciellt eftersom det är rätt mycket pengar vi snackar om. 
 
Nu är det ungefär 1 månad kvar, (kanske lite mindre, vet inte exakt när jag åker än), tills jag åker tillbaka till Sthlm! Lite bittersweet feeling. Jag längtar efter att få träffa mina vänner, mina syskon och mina kusiner, jag längtar efter att få shoppa (det finns butiker här också, men Sthlm har så mycket bättre utbud!), jag längtar efter att inte behöva laga mat nästintill varje dag och kunna dela upp på hushållsarbetet, och jag längtar efter att få ta en paus från skolarbetet. Jag längtar också efter min resa i sommar! Om allt blir som tänkt och förväntat kommer det bli skitkul! Det var 5 år sen vi besökte hemlandet, så det är verkligen på tiden att vi åker tillbaka. Längtar så himla mycket!!! 
 
Samtidigt som det kommer att vara skönt att komma tillbaka så kommer jag att sakna att bo själv, att få bestämma själv vad som ska handlas och ätas, och framförallt kunna sova ut på nätterna utan att bli väckt! Och att kunna sova i en säng och inte i en soffa. Men det allra värsta, det är att behöva bo med Ursula 2 igen.
Fyfan. 

Jay Z, vad har du gjort nu?!?!

Hello bloggen!
 
Alltså, jag finner ingen tid! Jag önskar att det fanns mer tid på dygnet. Min lägenhet ser ut som en svinstia, asså bokstavligen. När man har mycket plugg så prioriterar man inte sånt, det ligger inte längst upp på prioritetslistan om man säger så. Nu kan jag faktiskt förstå att folk lämnar disk och sopor i studentkorridorerna här på universitet, det ser förjävligt ut! Men jag har självklart förståelse, att vara student på heltid är inte alltid det enklaste. Däremot hade jag nog varit lite duktigare på den fronten om jag visste att det drabbar andra. Nu bor jag ju själv. 
 
Det har varit regnigt nästintill varje dag i en vecka nu. Helt sjukt, och det är maj?!
På något sätt så är det rätt skönt för då får man inte skuldkänslor när man sitter inne och pluggar. Dessutom tycker jag att det kan vara rätt mysigt med regn ibland när man är inne och hör hur det smattrar mot fönstret. Sen har man en ursäkt också om man inte pallar träffa folk. På tal om att träffa folk så sa syrran till mig när vi snacka i telefon, att hon tror att jag kan ha en mild form av autism. Bara för att jag tycker det är skönt att vara själv ibland?! Herre vad hon ska analysera och dra slutsatser den tjejen haha. Nej men jag är hellre hemma och har myskväll för mig själv, än att hänga med folk jag inte klickar med. Tycker inte att man ska tvinga sig själv att vara med folk bara för att, liksom. Sen att träffa samma person och vara med den personen varje dag, det klarar jag inte av, (såvitt det inte är att man reser tillsammans eller om man är i ett förhållande, för det är mer intimt än en vänskapsrelation) jag behöver mitt space, sån är jag. 
 
På tal om något helt annat så kan man ju inte undgå att missa senaste nyheten om att Jay Z blivit attackerad av Solange Knowles, Beyoncés syster, i en hiss. Vad hände egentligen?!? Jag fick världens chock när jag såg videon! Speciellt eftersom vi vet att the Knowles family är bra på att hålla privata saker privat utan att media och papparazzi får reda på det (trots att de är världskända). Trodde nästan inte ens att det var sant!
Jag har hört så många teorier nu att jag inte riktigt vet vad jag ska tro längre! Många säger att Jay Z kan ha misshandlat eller varit otrogen mot Beyoncé, eftersom att Beyoncé reagerade så passivt till utbrottet och verkade ta Solange "parti". Andra säger att Solange bara blivit upprörd över något som Jay Z kan ha sagt till henne.
Som många kanske inte vet, så har Solange bipolär sjukdom och vem vet, kanske utlöste sig aggressionen starkt när Jay Z uttalade sig om något Solange inte tyckte om? Detta är hursomhelst bara spekulationer, vi kommer säkert aldrig få reda på vad som egentligen hände och vad som utlöste bråket. Men det var verkligen intressant att se, speciellt eftersom man tyvärr har byggt upp en bild av att de är perfekta. Men detta är ett bra exempel på att INGEN är perfekt. Vare sig de är små eller stora så har alla problem, oavsett om man är stenrik eller fattig. 
 
Jag undrar verkligen hur de ska ta sig ur det här. Jag vill typ spola fram tiden en månad framåt och se vad det blir utav det här, om de kommer tala ut om det i media, om de kommer berätta vad som hänt (vilket de egentligen inte har en skyldighet till att göra) eller om de kommer berätta vad som hände för allmänheten men mildra/förvränga sanningen. Who know's? Only time will tell! 

Mini-update

Hello bloggen!
 
Det har varit mycket cityvandring och shopping de senaste dagarna. Inte bra för plånboken min, men men, vad ska man göra, är man ett shoppingfreak så är man!
Ett plagg som jag speciellt är nöjd med är ett par pösiga mönstrade byxor som jag längtar att få ha på mig i sommar. De är supersnygga och jättesköna att ha på. Jag trodde jag skulle ångra mig när jag väl testade de hemma, men de vart nästan finare hemma än på provrummet. Love them!
Förutom det har jag äntligen tagit nytt pass! Det behövdes verkligen, dock är jag mycket missnöjd med bilden. Jag som ville le, men det fick jag ju självklart inte för att man ska ha ett så neutralt ansikte som det går. Jag tycker om att le på bilder, annars ser jag så himla kaxig och sur ut. Så nu får man ha denna hemska bild i fem år, toppen liksom!  
 
Juste, tentan i fredags blev aldrig av på grund av konstiga regler som mitt universitet har. Blev så himla sur och ledsen. Så nu får jag göra det när det är omtenta. Det enda positiva med det är att jag får stanna i denna stad lite längre till innan jag åker tillbaka till Sthlm. 
 
Det var e liten miniupdate från mig. Imorn börjar delkurs 4, är så taggad inför den!!! 
 

Tentadags!!

Idag har vi tenta kl 16-20. Vem fan lägger en tenta så sent på dagen, på en fredag dessutom? :-( Aja. Jag ska inte klaga, har fått lite mer tid på mig att plugga nu in i det sista så. Hoppas verkligen det går bra. Det här är ju mitt ämne, så jag borde få godkänt iallafall! Vi får se hur det går! Update ya later! 

RSS 2.0