Meeting for the first time in 4 years

Oj oj, helgen är över och det är ju verkligen tråk. För denna helg var skitskoj! Jag var på två lokalfester, en i fredas som jag skrev tidigare, och en igår. Det är verkligen nu jag har förstått att jag älskar att festa och dansa. Det som jag gillar mest med fester är nog the dancing part och att man får fixa upp sig och känna sig riktigt sääxy . Sen att det alltid finns en massa snygga killar att kolla på och bra musik att shejka till gör hela grejjen mkt roligare. Me love parties (:

Festen som var igår var egentligen en lokalfest som min pappa hade anordnat och trots att jag inte trodde det skulle bli så lyckat så blev det faktiskt det. Lite bättre högtalare och festen skulle varit prima ;)
Att det var pappa som fixafesten gjorde att jag och syrran var tvungna att hjälpa till en hel del, likaså Ursula. Gud, att fixa fest är inte en dans på rosor kan jag lova, speciellt lokalfester. Ursula var skitirriterande, hon gick mig på nerverna hela tiden. Hon klagade på att jag och syrran inte hjälpte till fast än vi gjorde mycket mer än vad hon gjorde. Och ja, jag vet att hon har lillesyrran att ta hand om, but still, hon var jätteotrevlig. Jag och syrran hade inte ätit ordentligt på hela dagen bara för att vi hjälpte pappa med allt.

På tal om Ursula. Idag hade vi typ ett möte i familjen och min moster och hennes man var också med. Detta är första gången på snart 4 år som vi sitter ner och snackar om alla problem som vi har hemma med Ursula. Det blev mkt skrik och mkt tårar. Trots att det var ett mycket argsint och irriterande möte så kom vi ändå slutligen fram till bra saker. 1. brist på kommunikation och 2. kulturkrock. Eftersom att Ursula bara har varit här i ca 4 år så har hon fortfarande samma mentalitet som de i hemlandet, därför blir det kulturkrock. Vi kom också fram till att vi ska försöka kommunicera med varandra mera istället för att bara hålla tyst om det. Men hon var så irriterande under mötet och en del grejjer hon sa, sa hon bara (elle det kändes som det iallafall) för att fjäska för min moster och hennes man. Asså jag orkar verkligen inte med henne, för mig är hon ett irritationsobjekt. I cant stand her och jag har skitsvårt för att prata med henne.
Faan, jag vill bort! Längtar så jävla mycket tills jag och syrran flyttar!!!

p.s sorry för den dåliga stavningen, orkar inte skriva bra idag.

Datakris, fest, svininfluensa

Har inte skrivit på 3 dagar ser jag. Allt e pga utav att min data typ har fått virus. Det går typ inte att starta den.. eller det går att sätta på den men man kommer liksom inte fram till huvudmenyn. Jag hoppas verkligen att farsan fixar det på något sätt, för om allt som jag har på den datan går bort så dör jag. Serisöt, jag har verkligen allt där, från musik och bilder till läxor och cv:n. Please God let me have my computer back =( . Jag som inte kan leva utan data, det är ju fan allt! Just nu använder jag storesyrrans som är riktigt crapig och den är as seg, tar typ 10 min att ladda upp en youtube video som är 4 minuter lång. *suck*

Jaja, idag är det fredag och det är redan helg and I'm loving it! Idag är det någon fest i sollentuna och jag ska probably gå med syrran. Det är en bekant som fyller år och hon ska ha sin fest i en lokal. Vi får se om jag går, det lutar iallafall mot det hållet, det var längesen jag festa (sist var under resan) och jag känner att jag behöver släppa loss lite efter en hård vecka in school. Men samtidigt är det en fest imorgon också, så orkar man gå på två? Jaja vi får se hur det blir.

Btw, det är en tjej i min klass som har fått svininfluensan. Och det låter faktiskt riktigt allvarligt. Hon ligger inne på sjukhus och är helt isolerad. Fett läskigt! Man tror aldrig att sånt kan hända någon man står nära eller ens en själv. But it can happen to anyone. Aja, jag ska inte bli nojjig över detta, så länge jag tvättar händerna extra mycket och undviker sånna som hostar rakt ut i luften utan att hålla för armen, I'll be good =)




MISS UNIVERSUM

Idag klockan 21:00 kommer Miss Universe på TV. Me have to see that!!! Speciellt eftersom Heidi från the Hills kommer vara med och tävla, skoj!

RESAN <3

Varning: extremt långt inlägg!

Detta har jag velat göra länge nu men aldrig riktigt funnit tiden till att göra det. Nämligen att skriva om resan, den underbara resan! Jag kan inte förklara hur skönt det var att få komma bort. Var så himla lycklig över att få resa och komma bort från allt det stressiga här hemma in Stocktown. Vi gjorde väldigt mycket därborta. Hälsade på släktingar till exempel. Detta var nog det som tog mest tid. Att till exempel hälsa på alla släktingar från BARA Ursulas sida tog kanske hel en vecka. Samma sak med mammas och pappas sida. Så ni kan tänka er hur många veckor det blev från bara släkt visiting. Fan, det var SÅ många som ville träffa oss, man kunde knappt finna tiden. Men det var ändå rätt kul och få se alla som vi såg. Alla var så himla nyfikna på hur det var här är i Sverige. Ofta fick man höra frågor som: Hur är vädret i Sverige, är det som här, har ni mycket sol eller regnar det mycket? eller: Hur är skolan i sverige, får ni ha på er vad ni vill eller har ni uniform? eller: Har ni många salonger i Sverige som här? (Där har de kanske 4 salonger på en gata, deras hår är alltid alltid alltid on point!) Tyckte det var så gulligt med alla dessa frågor om Sverige. En sak som dock var lite synd var att de verkligen trodde att Sverige var paradis. Och så är det ju inte, Sverige är ett bra land, men the country definitely has its flaws.

Så vad gjorde vi mer? Vi badade, shoppade, besökte en massa turist ställen, inte nog med det, men vi festade en hel del. Och det var verkligen skitkul! Krogar, pubar, klubbar, allt var skit kul. Blev bjuden på drinkar ett flertal gånger (dock nekade jag till det alla gånger, inte för att jag inte ville ha gratis dricka men för att jag inte kunde hinka framför min syrra - awkwaaard haha), dessutom lyckades jag få ett nummer också. Guud vad jag diggar killarna där!  De är mycket mer öppna än killarna här i Sverige. De vet också hur man ska behandla en tjej, de förstår liksom hur tjejer fungerar. Dem är med andra ord mogna!
Eftersom att jag är 17 år så har jag aldrig klubbat här i Sverige så jag kan inte riktigt säga om klubbarna där är bättre än Sveriges, men de var iaf riktigt najjsa, lite pricy, men ändå såå värt. Ibland kunde det vara kända artister som uppträdde på klubbarna. Och det var as bra mjuuusic, man kunde helt enkelt inte stå stilla! Många gånger dansade jag verkligen non-stop, jag hade jobbiga klackar men kände inte av dem alls när jag där. Fyfan, KLUBBA FOR THE WIN! Snart blir jag 18, då minsann ;)

Jaa, vad mer? Istället för att ha i-landsproblem hade jag många u-landsproblem. Till exempel fanns det inte alltid elektricitet (vilket gjorde att jag hade väldigt svårt för att t.ex ladda min mobil), det fanns inte alltid vatten, det fanns massor med småkryp överallt, toaletterna var inte alltid de fräschaste, det fanns inte alltid toalettpapper, jag hade ganska mkt magproblem, och när jag hade mens så var saker och ting som värst! Men det var nog det enda negativa med det hela. Allt detta fick mig också att tänka på hur lyckligt lottade vi är här i Sverige, we should not complain!

Btw så fick jag träffa många släktingar från pappas sida och alla de dricker! Varje kväll dricker de vodka, öl, whisky ja allt som faller inom ramen av alkohol. Man ser verkligen skillnad mellan mammas sida och pappas. Pappas sida, lite mer vilda och dricker konstant! Mammas sida, lite mer humble och godhjärtade, dricker inte alls och bara en allmänt skön stämning hos dem. OCH MIN MORMOR, oh my, vad ska man säga om henne förutom att hon förmodlingen är den starkaste gamlingen jag någonsin träffat. Det hon gör under dagarna är stört!!, Var får hon all kraft ifrån? Plockar och bär en massa grejjer, diskar, lagar mat, städar, och hon kör samma rutin varje dag.. låt mig påminna om att denna kvinna är 70+ . Nu ser jag var mamma fått hennes styrka ifrån.

Under resan fick jag också reda på att min storesyster är bisexuell. Hon valde att berätta det till mig när vi satt ute och åt en gång. Jag frågade henne varför hon väntat så länge på att berätta allt detta till mig och hon svara att hon ville berätta under ett bra tillfälle. Jag har inga problem med att min syster är bisexuell. Det jag däremot har problem med är att hennes flickvän är konstig och verkligen inte den rätte för min syster. Jag skrev för några dagar sen att love is blind. Och det var inte förrän den här resan då jag verkligen förstod att denna uttryck stämmer. Jag förstår inte vad min syrra ser i henne, hon är väldigt otrevlig at times och väldigt omogen. Aldrig trodde jag att min syrra skulle kunna bli tsm med någon som är som beter sig som henne, vare sig det är en kille eller en tjej.  Jag trodde hon var för smart för det. Denna tjej är otroligt bra på att manipulera och lyckas alltid vinna min syrras hjärta tillbaka med smörande sms. Jag tror bara att hon är med syrran för pengarna. Oftast brukade vi betala för henne när vi gick ut nånstans. Jag tror säkert att hon har nån annan flickvän därnere och är otrogen mot syrran. Long distance förhållande fungerar aldrig, speciellt inte när personen bor på andra sidan jordklotet. Jag märkte också när vi var ute hur hon kollade in en annan tjej extra mycket, hon typ kolla på henne från topp till tå och log mot henne. Min moster tycker samma sak som mig, hon gillar henne verkligen inte och har berättat det för syrran. Men vad kan vi egentligen göra? Hon är kär och there is nothing we can do about it. Hoppas hon nåndag inser att hon inte är något för henne. Det hände även en jättehemsk incident mellan oss alla tre (jag, syrran och hon), men det tänker jag inte ta upp i bloggen, för personligt och perhaps för avslöjande. 

Bortsett från allt det där som jag nämnt ovan, så var resan underbar. Det finns så mycket som hände och det jag nämnde ovan är inte ens hälften av det vi gjorde. Jag njöt verkligen av varje dag, jag lärde känna landet på ett djupare plan, landet var inte alls så som jag trodde att det skulle vara, jag flög dit med en massa fördomar. But the country proved me wrong. När jag kom dit ville jag bara gå runt hela tiden and explore the country, jag lyckades t.o.m. ta mig runt helt själv bland olika ställen och det var faktiskt inte jätte enkelt, om man tänker transport och allt sånt och att jag kom ihåg vart allt låg, hur jag skulle göra och hur jag skulle gå. Asså allt var bara så jävla soft där, chill, ingen stress, skönaste människorna och många häftiga ställen att besöka. Nästan allt som hände där kändes too good to be true, för nästan allt kändes som en film. New and exciting things happening all at the same time.
Det var verkligen en sjukt rolig och lärorik lifetime experience och jag vill def tillbaka sommaren 2010!

Its friday y'all

Ja det är fredag och jag sitter hemma. Men jag orkar verkligen inte göra någonting idag. Var så jävla trött efter skolan! Men imorn ska jag nog till stan med några vänner, efter det perhaps fika, alltid lika mysigt och kul.
Fan jag är sugen på något, men jag vet inte vad?! Mat kanske?, är ganska hungrig!
Man vet ju aldrig med Ursulas mat, kanske ska ta och laga mat själv?! =/

MIN MAN


Kom till mig? :)

Min lillasyster har blivit stor!

Nu kan hon sitta och hon pratar! asså bebisspråk men still, hon var fan ett spädbarn innan sommaren. Och hon äter babyfood i burk nu, no more bröstmjölk :D Bebisar växer fööör fort, snart kommer hon kunna gå fan! :D

.....Så vad hände idag? Det här var en riktig boring dag, ville nästan somna på alla lektioner. Allt var tråk förutom alla sköna människor som gjorde tillvaron i skolan rolig.
Omg, just nu tjatar min syrra på mig som en galning att jag ska gå ända ner till centrum för att handla åt henne! Hon klagar på att hon har papiljotter i håret och kan därför inte gå ner själv. Klockan är snart 9, jag pallar fan inte gå ner. Hell no!

Btw, jag har nu bytt spanskan mot idrott. Spanskan var bara för svårt för mig, jag älskar spanska, men det var för avancerat. Jag orkar inte gå på något som jag vet att jag kommer få dåligt på när det finns annat som jag är bättre på och som jag kan få högre betyg i. Idrott var typ det enda valet, det fanns bild också men jag är inte en mästare på att rita. Så det fick bli idrott, jag gillar faktiskt det. :)

Jaja, nu ska jag äta. Tjingeling!


Im back bitchezz :)

Yes yes, im back! Gud, sist jag skrev var typ 15 juni och det var dagen innan jag reste. Shit, jag vet inte vart jag ska börja, det är sååå mycket som har hänt under sommaren, det går nästan inte att skriva ner allt för det skulle verkligen bli en enda fet jävla stor bok! Men mycket har hänt, mycket bra grejjer men också en del not so fun stuff. Dock kan jag meddela att resan var underbar och att jag måste tillbaka nästa sommar, or else I'll go crazy! But I'll come back to the resa later...

Tänkte prata lite om vad det är som gäller nu och det är skolan. Fyfan, vi började officially igår och när jag kom hem blev det genast depressive mode som gällde. Vi började med lektioner direkt, och vad är det första vi gör på spanskan? Jo vi får ett stort jävla prov som var AS SVÅRT!!! Fan asså, as much as I like spanish, I cannot continue! Det där var bara för svårt, det går inte, jag skämdes över det jag lämnade in!! Fan jag visste att spanskan skulle vara lite challenging men det där var hemskt. Så jag ska nog prata med rektorn och se ifall jag kan byta till något annat.
Gud jag vill inte ens tänka på skolan och skolarbete, tvåan var verkligen ett helvetesår, mådde sjukt dåligt under det året. Hoppas verkligen inte att trean blir lika jobbig. =(

RSS 2.0