En polis??

Its sunday, och imorn är det skola... ..*suck* ....... eller nej, YIPPI menar jag :D!! Imorn ska jag enter school som att det vore fest! xD Haha. Om situationen är tråkig får man faktiskt ta och krydda upp tillvaron lite.

Så vad har jag gjort idag? Inte mycket annat än plugg. Jag och två andra kompisar möttes upp för att plugga på vårt grupparbete. Vi satt på ett mysigt café och mycket fick vi faktiskt gjort. Jag är stolt över det vi har kommit på och hur vi har upplagt och skrivit allt. Jag hoppas på mvg!

På tal om något helt annat så tänkte jag bara ta upp något som jag läste i tidningen nyss som, minst sagt, upprörde mig. Artikeln handlade om en polis som hade utfört ett förtryckande och diskriminerande uttal åt en afrikansk man. Han använde nämligen N-ordet. Inte nog med det, han misshandlade honom också.
Detta ska ha skett när den afrikanska mannen vägrade att kliva på flygplanet. (Han var utvisad, och behövde lämna landet).

Jag blir så himla arg inombords när jag läser sånt här. Det är 2009 nu inte år 1800. Vid det här laget borde inte någon form av diskriminering och förtryck ske. Och just att det var en polis gör mig ännu argare. Jag menar hade det typ varit en fullis hade det inte tagit på mig lika hårt. Men en polis? En polis som diskriminerar och tar till sig våld? Och detta är faktiskt inte den första polisen som gjort något sådant, har hört liknande historier förut.
Vart är vår värld påväg egentligen? Det är läskigt att det ens ska behöva finnas sådana poliser i vårt samhälle, det skrämmer mig. Det som skrämmer mig ännu mer är att denna polis inte ens blev åtalad, ärendet las ner. För mig hade han fått något straffbart och sparken på momangen! Folk måste förstå att detta inte är ok.

Btw: Föreläsningen igår var as rolig och inspirerande! Jag känner mig taggad, och redo att anta världen med protester för rättvisa!

Nu är det slut på veckan, det är dags för...

fredagsmyyyyys! Haha den reklamen är ju fan klockren. It's friday ya'll och jag är på topp humör. Hela denna vecka har gått sjukt bra tycker jag. Det går bra i plugget och livet flyter på som det ska. Allting är bara allmänt bra just nu. Då menar jag också inklusive situationen hemma. Nu när syrran är här så äter jag ordentligt och får ordentlig sömn. Jag är mer aktiv på lektionerna och gör läxor varje dag. I'm proud of myself, hoppas att det fortsätter såhär! I torsdags provade vi förresten studentmössor. Det blev som jag skrev tidigare, namn skola och år på mössan. Jag beställde storlek 57, det passade mitt huvud bäst. Studentmössor är faktiskt riktigt snygga (=

Idag ska jag inte festa, fastän det faktiskt är en fest som äger rum i Sollentuna idag. Men nä, jag pallar inte. Jag har världens träningsvärk i benen efter gympan igår och är inte så speciellt fest sugen. Måste ändå upp tidigt imorn för att jag ska på en Amnesty föreläsning. Det ska bli skitkul och intressant. Denna gång kommer det handla om abort och mödra dödlighet.

Tänkte berätta lite om en skit irriterande sak angående Ursula. Jag kommer ihåg när syrran inte var här, då det bara var jag Ursula och pappa hemma. Jag var jämnt och ständigt ledsen och arg över att vi ALLTID skulle äta middag sent. När jag säger sent så menar jag typ 22-23 tiden. Ursula brukade alltid börja laga mat vid 9-10. Detta led till att jag, som oftast vaknar runt 6-7 på morgonen för att hinna till skolan, alltid var trött och seg på lektionerna. Varje dag ville jag bara åka raka vägen hem och sova. Jag klagade på detta hela tiden och bad pappa berätta det här för Ursula. Ändrade hon sina laga-mat-sent vanor tro? Nej det gjorde hon inte! Skit irriterande!
Nu när jag och syrran lagar mat tidigt och sedan sover tidigt har Ursula helt plötsligt börjat göra detsamma.
Jag tror att detta är det mest irriterande i irriterandets historia! Just att hon nu lagar mat tidigt, tyder ju på att hon faktiskt kan laga mat tidigare än vad hon gjorde förr, men ändå så vägrade hon att göra det.
Tror inte det finns en mer irriterande människa än henne på denna jord!

Framtidsprat

Its tuesday och skoldagen har varit ganska tråkig, to be frank. Dock har den varit kort, så i'm good. Redan på torsdag ska vi får prova på våra studentmössor så att vi sedan kan beställa dem i rätt storlek och vad det ska stå på dem. Mitt namn (förnamn + efternamn) är väldigt långt, så jag vet inte hur jag ska få plats med allt på mössan. Om jag kunde så skulle jag valt att ha förnamn, efternamn, klass, linje, skola och avgångsår, men det går ju inte :/. Tror det bara får bli skola, namn och år. Det har också blivit mycket flak-prat i skolan. Vi har hittils haft ett möte om hur vi ska göra, alltså hur många som ska vara med på flaket, bokning, kostnader, kontrakt-skrivning och handpenning. Det är mycket man måste tänka på och vi måste vara ute i god tid med att fixa allting. Vid november/december brukar nästan alla flakföretag vara bokade. Studenskivan är typ redan fixad, vi har en fin och mysig plats som ligger nära skolan. Shit va kul det ska bli att få läsa detta sen när man har gått ut :D

Tänkte skriva lite om plugg nu. I know, very boring topic to talk about men det är typ det enda som jag kan tänka på just nu. Det är nu sista året i gymnasiet och jag kommer inte att må bra ifall jag går ut med dåliga betyg. Lyckan kommer inte bli lika stor. Jag måste verkligen skärpa mig och ta tag i saker och göra mitt allra bästa. Mitt mål just nu är att få minst 4 mvg:n detta läsår och inga g:n. Då betyder det att jag sammanlagt kommer ha 9 mvg:n i slutbetyg. 9 mvg:n! För mig är det verkligen inte illa, speciellt med tanke på att det är hur svårt som helst att få mvg i min skola. Om jag lyckas få 4 mvg:n och inga g:n detta läsår så betyder det att jag kommer få ett relativt högt betyg när jag går ut. Dessutom har jag ett meritpoäng också som sedan kommer att plussas på det slutgiltiga betyget. Perfecto!

Så jag ska verkligen kämpa nu och vara på lärarna, I have to! Min nya inställning till plugg är härdanefter:
I love plugg, give me more :D !

Övernaturliga fenomen - its real!

Har inte skrivit på några dar ser jag. Har varit busy som fan. Ska försöka att skriva minst 4 inlägg per vecka. Det borde jag hinna med. Inte så mycket som har hänt, skolan som vanligt. Igår fick jag en utskällning av Ursula då hon sa att mitt rum bör städas vilket den faktiskt bör göra så jag ska ta mig i kragen och ta tag i det idag. Dessutom ska jag också hinna tvätta håret. Jag och en kompis ska nog åka till en kyrka idag också...ja, jag vet det är lördag, men det är faktiskt för ett skolarbete. Det ska bli rätt intressant.

Btw, min moster och min syrra berättade för mig att spådomsmässan ska vara igen, denna gång ska det vara nångång i början av oktober. Jag blev så himla glad när jag fick höra detta, för detta betyder att jag kommer få ännu en chans att få kontakt med mamma igen och höra om vad hon tycker och tänker. Jag är så glad att det finns medium i vår värld, annars hade jag alltid kunnat få kontakt med henne. Jag var så otroligt skeptisk till det här i början, till övernaturliga fenomen, men nu har jag fått det bekräftat att det faktiskt är på riktigt. Jag har ju skrivit om den tidigare händelsen på spådomsmässan i ett annat inlägg här på bloggen där jag berättar allt i detalj om vad som hände. Jag orkar inte berätta allt igen men det jag kan säga är att jag aldrig träffat dessa kvinnor i mitt liv, de var främlingar för mig, men ändå så stämde ALLT in på det dom sa.
Så nu ska jag spara pengar inför detta, lite pricy är det ju, men värt det!

Love u mom, always and forever <33

Barndomsvännerna <3

Har precis blivit klar med en hemuppgift. Observera att klockan är 00:30. Kunde faktiskt blivit färdig tidigare men jag är perfektionist när det kommer till skrivuppgifter.

Idag var det ingen annat än skolan men ändå en rätt så chill skoldag. Slutade klockan 14 och vid kvart i tre träffade jag några kompisar i stan för att ta en shoppingrunda och sedan fika. Detta är vänner som jag inte träffat på ett låångt tag och har känt dem sen låångt tillbaka, så allt blev så himla trevligt. Att bara få träffas igen och prata ut liksom, det behövdes verkligen. Jag köpte en mascara för 165kr, lite pricy, men enligt min vän skulle den tydligen vara jättebra och både skapa volym och längd.

Jaja, ska tvätta bort sminket nu and then i'm off to bed.
Natti Natti =)

Monday

Festen igår var skitkul! Tror inte jag har garvat så mycket och haft så kul sedan resan i somras. As kul var det verkligen och jag kom hem halv 12 trots skola nästa dag!

Idag är det måndag och dagen började med religion, ganska kul och intressant faktiskt. Sedan naturkunskap B, skit tråkigt och skit svårt! Orkar inte med det där, fan kill me!

Jag stannande kvar i skolan idag med två andra tjejkompisar för att göra klart en banner grej. Resultatet blev riktigt najs! Im proud of us :D

På tal om ingenting, så har jag typ fått tillbaka min extrema shoppinglust nu. Det finns så mycket som jag behöver köpa nu. Jacka, skor, smink, kläder. Snart kommer mina pengar, då är det shopping time! Men jag har lovat mig själv att inte sätta sprätt på allt, jag måste spara, och jag ska spara minst hälften.

Spanade in någon sida på nätet där det stod att Tyra Banks nu dejtar någon vid namn John Utendahl. Kände inte igen denna man när jag googlade honom. Vet inte om han e skådespelare eller musiker, no idea. Men kan konstatera att han inte var så särskilt good looking. Han ser lite gammal ut. Men han kanske e en bra kille, jag ska inte hata (;

MTV Music Awards 2009 sändes ju igår och tyvärr så missade man den. Måste ta och kolla på den, det går säkert repris. Kanye West ska tydligen ha gjort något jävligt dumt under galan, that me want to see! Och blondinbella!! Hon fick fan åka ner till usa och intervjua alla kändisar på röda mattan, that biatch!! :O vill också :(

Okej nu ska jag sluta hata, och gå o äta. Im hungry!
Peace!


På kontoret

Idag är det lördag och nej ingen utgång för mig ikväll. Det är så att Ursula har anordnat en liten fest hemma för pappa som fyllde år i fredags. När jag fick höra detta var det första jag tänkte: åhnej! Det tråkigaste är verkligen när en massa vuxna kommer hem till oss. Då finns det verkligen inget att göra, inte tv och inte data och inte vill man vara med de äldre hela tiden. Så jag försökte göra everything in my power to get away from the house. Jag messade en kompis och frågade ifall hon ville kvällsfika. Hon kunde inte och då ville jag fan gråta. Gav nästan upp och tänkte oh well, jag får vara hemma och stå ut helt enkelt. Men sedan kom jag på en brilljant idé! Jag frågade farsan ifall jag kunde få vara i hans kontor för att "skriva på ett arbete". Jag sa att det var bråttom och att jag måste lämna in den ganska så snart. Syrrans data hemma är ju så himla seg (vår vanlig data är fortfarande på lagning) så jag frågade om det gick ifall jag kunde jobba inne på kontoret. Pappa tackar aldrig, och då menar aldrig nej, om det handlar om plugg! Så jag fick genast nyckeln till kontoret och sprang ner till centrumet. Så nu sitter jag här på kontoret, all alone. Ganska skönt faktiskt, det enda negativa med det är att det typ är en fest i lokalen brevid, så det är skithög musik och massa fulla människor som skriker. Men detta är iallafall mycket bättre än att va hemma!
Kan säga att det faktiskt inte skett så mycket plugg. Tråkigt nog. Men den här datan är så himla snabb, den enda man vill göra är att hinna spana in en massa youtube-klipp innan man ska tillbaka hem till den sega datan. Dock har jag gjort lite seriösa grejjer, som att gå in på fronter för viktig info om skolan, kollat mejlen, gått in på nordea etc. Klockan är snart 23 och jag borde nog börja dra mig hemmåt. På tal om ingenting så vet jag nu vad jag ska göra inför projektarbetet. Pratade med min mentor angående detta och han tyckte min idé var jätteintressant, yay :D

Btw, imorn ska jag och några andra hem till en kompis för att fira hennes b-daay! Hon fyller 19! Det ska bli kul kul!
<3

Sliskiga typer nr 2

Hello min kära blogg!
Idag varen jättejobbig och lång dag i skolan. Allt vi gör i skolan är så himla svårt och komplicerat. I och med att jag går i en skola där kompetensnivån är ganska hög, likaså intellekt och intelligens, känner jag mig riktigt dum. Jag är inte ens hälften så duktig som alla andra. Majoriteten av alla i klassen har mvg i nästan alla ämnen och så kommer jag med 4 mvgn på två år. Det är så himla svårt att bara få vg i min skola, att nå mvg är nästan impossible. Därför sätter jag varje år upp ämnen som jag ska satsa högsta betyg på. För det går inte att få mvg i alla ämnen för mig, jag måste vara realistisk, och det bara går inte för mig, så enkelt är det.
Det är mycket som har kommit upp nu, mycket redovisningar och uppgifter som man måste hålla koll på. Sen är det också en massa saker utanför skolan också som man måste hålla reda på. Jag behöver motivation för att klara av detta!

Btw, idag när jag var påväg hem från skolan så märker jag att en man kollar på mig väldigt mycket och försöker få ögonkontakt med mig. När jag sedan tittar mot hans håll ler han mot mig. Blev så jävla äcklad! Den här mannen var skitful och säkert över 40 bast.
Helt ärligt var jag lite rädd att denna man skulle förfölja mig. Efter att jag reste mig upp för att gå av tunnelbanan såg jag hur han också reste för att går av. Jag lät honom gå före och såg till så att han gick långt före, medan jag gick riktigt sakta för att slippa komma nära honom.
När han sedan gått ganska långt framför mig, såg jag hur han vände sig om och tittade på alla folk som att han letade efter någon. Jag är ganska så säker på att det var mig han letade efter. Som tur var gick jag riktigt sakta och kunde gömma mig bland alla andra folk som gick av.
Detta är inte första gången som något sånt här händer mig. Det är dessutom något som storesyrran har varit med om när hon var i min ålder.
Fy vad det finns äckliga typer i denna värld =(. Varför ska det alltid vara sånnadär sliskmän som ska komma fram till en? Varför kan det aldrig komma fram en snygging? =)

Jaja, nu ska jag försöka get ready for bed, börjar kl 8 imorn! Tänkte bara berätta att situationen hemma är as bra nu (kanske inte för Ursula dock), men med syrran hemma känns allt 100% bättre! Thank God att hon är hemma! <3


Två sidor när han är full

Idag var det school som vanligt, men en ganska skön skoldag måste jag säga. Halvdag vilket betyder att jag bara hade två lektioner och slutade vid 12. Jätteskönt faktiskt. Åkte hem vildade, sen bar det av till en asiatisk restaurang för att fira en väns b-day. Mycket lyckat måste jag säga! Jag tror att hon blev glad och det var det som var viktigast (: Jag kom hem ungefär för 40 minuter sen och nu är jag helt trött och sliten. Mätt och belåten ´är jag också, maten var superb! <3

När jag kom hem så var pappa stupfull igen. Men denna gång kändes det inte lika jobbigt. Det finns ju gånger, när pappa blir full, då han kan bli riktigt aggressiv och bete sig som en riktig mansgris. Sedan finns det gånger, när pappa e full, då han blir riktigt omtänksam och snäll. Då ignorerar han inte, han lyssnar på en och skriker ej på en. Denna del av pappa föredrar jag faktiskt mest. Till och med mer än när han är nykter för då e han också taskig. Det ända dåliga med denna snälla sida är att det oftast inte varar länge, han kan helt plötsligt förändras till den argsinta pappa igen =(

Nu ska jag försöka get ready for bed!

p.s. sorry for the bad bad spelling om det finns några stavfel, jag är trött!

Should I or should I not?

Inte mycket hände under helgen. Spenderade hela lördan med en vännina och när vi var i stan stötte vi också på min syrra och hennes friends haha, helt random. Ja, vi gick runt, köpte presenter till våra kära vänner som fyller år på en och samma vecka! En av de ska vi faktiskt fira imorgon, vi ska äta middag på en asiatisk restaurang och hon betalar för kalaset, kan det bli bättre ;D
Söndan gjorde jag inget speciellt, vara bara hemma och degade, försökte plugga lite, gick sådär.
Idag är det måndag och skolan var som skolan alltid brukar vara, komplicerad och svår! (om man bortser från vännerna och rasterna)
Jag var duktig och stannade till klockan 18 och pluggade, vi slutade runt 14. Hade egentligen ingen val för man har bara inte lust att plugga hemma när datorn är så här seg. Nu är vår data på lagning, så hoppas den blir klar snarast!

Iaf, idag tipsade min vän mig om ett telemarketing jobb där man får sälja rakhylar, underkläder, strumpor etc. Jag har jobbat med telemarketing förut och det var inte kul alls, mest för att det jag sålde inte var något som jag skulle köpt själv och därmed sjönk förmågan att kunna övertala. Men just detta verkar enklare att sälja, dessutom sade min vän det med, att det faktiskt är många som går med på det. Tror att detta är mycket enklare än det jag fick sälja, (som handlade både om telefoni (fast telefon och mobil) och internet (bredband). Så då var det mycket att hålla koll på. Det är fast lön på 70 kronor i timmen plus provision och man får jobba hur mycket man vill men minst 2 dagar i veckan i minst 3 timmar. Låter faktiskt helt okej, jag kanske väljer att börja på detta, det enda som stoppar mig är att jag måste hinna med både plugget och det sociala livet. Vi får se!

Btw, farsan sitter brevid mig just nu och är stupfull! Han frågar vad jag håller på med, mitt svar: jag gör en läxa!

Projektarbete :/

Dagarna bara rullar förbi så fort nuförtiden. Skolan har börjat sätta igång på riktigt nu, its back to reality again, nu är det verkligen allvar som gäller. Har redan fått en massa hemuppgifter, *suck* :/. Tror att denna termin kommer bli helvetestermin. Sååå mycket att göra på en sån kort period, förstår inte hur jag ska hinna med allt. Det kommer verkligen bli stress stress stress!

Men men, in school så pratade lärarna med oss om projektarbete. Gud så svårt det var att komma på vad man ville göra. Himla svårt asså. Majoriteten hade ingen clue om vad de ville göra. Tur det, annars hade jag inte mått bra. Men vi ska iallafall skriva i vår loggbok varje vecka och sedan var tredje vecka skicka in det till läraren. Om 3 veckor måste jag också ha färdigt en projekt plan, som en liten mind-map på hur allt ska vara upplagt. Shit asså, i wonder how this will turn out :/ Mitt mål är helt klart att få mvg, no doubt! Har faktiskt kommit på en idé, men vet ej ifall I should actually pursue it. Alltså detta är något jag tycker är riktigt intressant och jag tror att det kan bli bra. Problemet är att det inte finns så himla mycket fakta därute om just detta, dock kan man hitta saker på internet, men jag vill gärna ha lite böcker också. Ja, vi får se vad jag väljer. By friday så ska jag redan ha kommit på något och ren skrivit en frågeställning :/ 
Kul att kolla tillbaka på detta när jag sedan är färdig med arbetet (:

Det har varit mycket student och framtids prat i min omgivning på sistonde. Kan inte förstå att jag om mindre än ett år tar studenten. Känns så himla unreal! Har fortfarande inte bestämt mig ifall det blir att ta sabbatsår eller att plugga vidare på universitet direkt, det lutar dock åt det sistnämnda.


What goes around comes around

Ännu en skoldag avklarad. Ganska jobbig skoldag måste jag säga. Men nu är den över och jag är hemma och kan pusta ut. Har en engelska läxa som jag gärna vill bli klar med tills imorgon. Ska nog ta tag i det snart, men först måste jag tvätta håret. Asså det är verkligen smutsigt, så det behövs big time! Det kommer kanske ta 2-3 timmar sammanlagt. Min tvätta-hårprocess är lång. Den lyder såhär: hårinpackning, skölj ur, tvätta, torka, hårinpackning igen, skölj ur, torka, sätta in värmeskydd grejs, föna, sätta i någon vårdande leave in eller olja, göra toffs elr flätor and then im good to go :). Nästa dag ser håret väldigt glänsande och friskt ut. ;)

Tänkte berätta lite om vad som hände imorse. Jo, Ursula vaknade skit tidigt, typ klockan 6, fastän hon inte jobbar elr nått. Iaf hon satte sig  vardagsrummet och började ringa till hennes nära i hemlandet. Hon berättade om allt som hände under helgen, om festen och om mötet vi hade. Hon berättade hur hon tyckte vi var bortskämda, hur vi inte lyssnar på henne och hur hon inte mår bra här. Det märker man, speciellt nu på sistonde att hon inte mår bra. Rätt åt henne att hon inte mår bra, om man behandlar andra som skit its gonna come back to ya, what goes around comes around. Grejjen är den att hon inte ens är trevlig, hon är elak och kommer med taskiga kommentarer hela tiden. Just därför gillar jag faktiskt hennes syrror mycket mer. De är så himla genomgoda och genuinly kind. Jag blev faktiskt chockad när jag fick träffa hennes familj, det ända jag tänkte på var hur hon kunde vara släkt med dem. Two totally different people personality wise. Stört!

Jaja, nu ska jag faktiskt fixa o trixa with the hair. So long!


RSS 2.0