Vad skulle jag göra utan min storesyrra?

För några nätter sedan satt jag och tänkte på storesyrran. Hur mycket hon betyder för mig. Helt allvarligt talat vet jag inte vad jag hade gjort om inte min syrra fanns. Det är lite nyheter som dykt upp på senaste tiden som gjort att jag tänkt i dessa banor. 
Hon är verkligen det största stödet jag någonsin haft. Visst, vi bråkar ofta och hon kritiserar mig när jag gör fel. Just kritiken vet jag dock att hon gör för att hon vill mitt bästa. Har jag problem går jag alltid till henne först för att höra och se vad hon tycker och hon kommer alltid med de bästa råden. Hon är klok min syrra och hon har lärt mig mycket. 
 
Bara tanken att hon skulle försvinna från vår värld gör så ont i mig. Så ont att jag nästan tror att jag själv inte hade velat leva om hon inte fanns. Jag har redan förlorat min mamma, så om jag skulle jag förlora min syrra skulle det vara droppen. Hon är både som en mamma och en syster för mig. Hon är den som jag fullt ut kan lita på. Som inte svikit mig. Som funnits där i vårt och torrt. Att hennes flickvän har kommit emellan oss har givetvis varit jobbigt och det är det fortfarande. Men jag försöker att inte lägga så mycket krut på det, iallafall inte nu när jag inte bor med dem längre. Då är det lite enklare att fokusera på annat. Men att syrran ringer mig nästintill varje dag och att vi pratar i minst 30 minuter varje gång, det visar hur starkt vårt band är. Vi kan ringa varandra bara för att.
Vi har alltid haft "that special sisterly bond", sedan barnsben. Vi förstår varandra, vi har exakt samma humor och vi finns där för varandra. 
 
Så som storesyrran har behandlat mig, och saker hon lärt mig, på samma sätt vill jag behandla min småsyskon. Vara ett gott exmpel och vara där för de, visa att det finns vuxna runt om de som bryr sig om de, som de kan komma till om de har problem eller behöver råd. Det är inte alltid som Ursula och farsan kommer kunna göra det för de. Därför känns det tryggt att jag och syrran kan finnas där för de, trots de omständigheter de befinner sig i.

En sång som går rakt in i hjärtat

Sitter och lyssnar på en sång som jag verkligen dog för när jag var 16 år. Jag minns hur jag kunde lyssna om den flera gånger om dagen. Nu när jag lyssnar på den så återkommer en massa minnen. Minnen om hur det var att vara tonåring och hur det var att bo hemma med Ursula och farsan. Den låten är så himla bra. Kollade på videon och den har ett sånt sorgligt men fint budskap. Den handlar om hur tonårstjejer gör allt för att passa in. Hur många förnedras och våldtas. Hur de bedöms över sitt utseende, och konkurrerar med andra tjejer utseendemässigt. Den handlar om tonårstjejer som lever i familjer där ekonomin inte alltid igår ihop, där papporna lämnat deras mammor och där mammorna får kämpa för överlevnad som ensamstående mammor. 
Självaste artisten är amerikan och videon utspelar sig också i någon slumm i USA. Videon är något grov men jag kan ändå tänka mig att det är så verkligheten ser ut även idag för många människor. Sången och videon går så djupt in i hjärtat på mig. Blev helt ställd när jag fick se och höra den igen. Fick till och med en liten klump i halsen efter att ha lyssnat på den. 
Det är 2014 men vi har fortfarande en lång väg att gå. Ju äldre jag blir märker jag hur orättvisorna ter sig även i våra utvecklade länder. Min förhoppning är att det blir bättre när jag blivit äldre och fått barn. 

Irritationsobjektet Liselott och att inte ändra sig för någon

Tja tja bloggen!
 
Idag vaknade jag kvart över sju, promenerar med två klasskamrater till universitet för att sedan, när vi väl är framme, få reda på att föreläsningen är inställd pga sjukdom. Tänk vad jag hade kunnat sova! Jaja, ska inte klaga. Jag mår riktigt bra nu, vädret är på topp och den kommande veckan är helt fri från föreläsningar. Men ska självklart plugga ändå. Funderar starkt på att åka till biblioteket och försöka plugga där. Komma ut lite från hemmet liksom. 
 
Åh, måste bara ventilera och få ut min irritation på tjejen jag pratat om tidigare här på bloggen. Måste ge henne ett namn. Vi kan kalla henne Liselott!
Liselott var idag ett riktigt irritationsobjekt. Hennes "mammaroll" kommer tillbaka gång på gång. "Oj, men gud har du inga vantar, du måste köpa vantar annars kommer jag påminna dig om det tills du köper några", "Oj men gud, är du sjuk, men det där måste du verkligen kolla upp, vill du att jag ska ringa vårdcentralen?" Eller alla de gånger hon messar på morgonen för att fråga om man har vaknat. Herregud människa, ge mig lite space!
Eller detta som hon sa när vi skulle åka hem: "Nej, du får inte gå hem och sova, annars kommer jag hem till dig och rycker upp dig ur sängen *fniss*"(Givetvis skojade hon ju här, men det låg ju också lite sanning i det hon sa. Eller denna, som hon sade idag påväg till universitetet, "Ja, nu är ju våren här, du måste ju köpa en cykel, jag menar det är billigare och smidigare, komigen du klagade ju på att du inte ville promenera när du först kom hit, nu gör du ju det, du kommer tycka om det när du väl börjar, man vänjer sig, det är bra träning osv". (Och hon har tjatat om detta tidigare, så det är inget nytt som kommit upp). Det finns otaliga exempel, detta är bara några få. 
 
Det är väldigt mycket, "gör såhär", "gör inte såhär". Kan man  inte bara prata med henne utan att få order?
Alla människor är olika och prioriterar olika saker. Visst kanske det är bättre och billigare med cykel härborta, men det är inget för mig. Tror inte att jag skulle använda den så mycket ändå. Om jag nu ska handla kan jag ändå inte cykla med kassar, det bara går inte. Och till skolan går det ju bara att promenera. Och sen är det inte så värst dyrt att åka kollektivt här heller. Jag spenderar MAX 200 kr i månaden på mitt busskort, oftast inte ens det! Jag dricker dessutom aldrig alkohol och går sällan ut. Så om man ska se det på det sättet så betalar jag tekniskt sätt inte så mycket mer än henne. Handlar det om träning så finns det många andra sätt som man kan träna på. Dessutom tycker jag om att åka buss. När man åker kollektivt får man se och möta människor, någonting som jag tycker är nice i en stad där det är ganska glest på folk. Förut tänkte jag att jag kanske kunde köpa cykel ändå bara för att ha, ifall det skulle behövas nångång, men ju mer hon tjatade, desto mindre kände jag för det.
 
Jag tycker att det är viktigt att man inte ska ändra sig för någon och kanske ännu viktigare när det kommer till personer som henne då det kan resultera i en situation där man kontrolleras hejvilt, och blir någon sorts svans. Det är viktigt att visa vem man är och att ha sina gränser. 
 
 
 
 
 
 

Soool!

Idag var det hela 9 grader ute och sol! Och snön hade smälts bort helt! Jag blev så glad! Drog på mig min svarta kavajjacka och min snygga svarta halsduk och kände mig snygg! Otroligt vad lite sol kan göra! Jag har dessutom snelugg nu också. Kände att jag ville göra en liten miniförändring med håret så det fick bli snelugg, och det blev faktiskt bra. Bättre än mittbena iallafall. Kanske lite jobbigt ibland bara med hår i ansiktet, men då får man dra bak håret bakom örat eller något. 
 
Snart är det min födelsedag också. Herregud så tiden bara flyger iväg! Jag vill inte fira den särskilt stort. Jag vill nog inte ens vill fira den alls. Det skulle vara skönt om man bara kunde radera eller hoppa över den dagen, bara för det här året. Är inte riktigt på humör för det. Vem ska jag fira den med här liksom? Känner knappt människorna här. Men vi får se vad jag gör. Kanske åker jag tillbaka till Sthlm, för att gå ut och fira med vänner, men vi får se, vet inte ens om jag vill det heller. Det är så dyrt att åka till Sthlm, jag sparar väldigt mycket på att bara vara här. 
 
Förutom det så började ju en ny delkurs idag! Otroligt intressant detta med. Jag älskar verkligen att utbilda mig, typ det bästa som finns. (minus all tentaångest). Vi har dessutom fått in lite utbytesstudenter i vår klass nu, vilket jag tycker är ytterst kul! Det har vi aldrig haft förut. Multiculturalism for the win asså! ;-) 

Tummen upp för min nya tandkräm!

Tänkte jag skulle göra en uppföljare av tandkrämen jag köpte på nätet från USA. Jag är så otroligt nöjd med den! Nyss gick jag igenom lite bilder från när jag var på spahotellet med mina väninnor. På alla de bilderna där jag log kunde man verkligen se hur tänderna var skinande vita, speciellt när man jämförde med mina vänninors tänder. En av mina vänner har t.o.m. gjort en tandblekning hos tandläkaren. Ändå var mina anmärkningsvärt vitare! Otroligt! Dock är de tänderna på mig som är lite gulare, fortfarande lika gula, där har jag inte sett någon skillnad. Men det kanske tar längre tid för tänder som är gula att bli vita än tänder som redan är hyffsat vita.
Men det jag också gillar med tandkrämen, det är att den håller andedräkten fräsch mycket längre. Jag känner sådan otrolig skillnad från min gamla tandkräm. Dessutom ska denna tandkräm vara otroligt skonsam mot emaljen också! Jag hade helt ärligt kunnat använda den även om den inte bidrog till vitare tänderna. Älskar verkligen den! 
 
På tal om någonting helt annat så var jag verkligen i deppmode igår efter tentan och allting. Men det löste sig med lite musik och dans. Det är verkligen som de säger, musik räddar liv! Musik är min drog! Sådan euforisk känsla som jag får av musik och dans är obeskrivlig. Sedan försökte jag se det på den positiva sidan att jag inte behöver lära om allt på nytt, utan bara kan repetera allt igen.
Vad ska man göra? Livet kan inte alltid gå som man vill. Ibland får man handskas även med motgångar. 

Jag sköt mig själv i bakfoten..

Idag var det tenta och jag kan säga redan nu att jag kommer inte kommer klara det. Jag räknade poängen på de frågorna jag var säkra på, och det nådde inte upp till godkänt. :-(
Det var väldigt mycket som vi skulle lära oss och kunna utan till. Min sammanfattning på alla de begrepp och definitioner jag skulle kunna blev uppemot 30 sidor. Och många av de var så lika men ändå olika. Det är det som är det jobbiga och svåra med fakta och definitioner. Allt måste vara korrekt, precist och exakt.
 
Sen att saker som jag pluggar minst på, alltid ska komma på provet! Så irriterande. Mycket var ju också naturvetenskapligt, som vi alla vet inte är min starkade sida. Jag trodde inte heller att det skulle vara så stor detaljnivå på det naturvetenskapliga. Är jättebesviken på mig själv, jag hatar att göra om prov. Även om det inte är hela världen så känns det för mig, som att världen går under. Hur fånigt det än må låta. Jag som klarat mig så bra hittils. :-( Antar att det någongång måste vara den första. Men jag hatar hatar HATAR verkligen att göra om prov och att ha en massa rester. :-( Det är verkligen skitjobbigt. 

Tentavecka! Bring it on!

Tjenare bloggen. Idag har jag inte gjort mycket förutom att ha handlat (kylskåpet stod nästintill helt tomt när jag kom tillbaka från Sthlm) lagat mat, kollat på youtube-videos och varvat det med lite plugg. 
 
Tentaångesten har börjat kicka igång men jag känner mig ändå rätt lugn jämfört med tidigare tentaperioder. Jag kanske skjuter mig själv i benet nu när jag säger detta, men jag tror faktiskt att jag kommer klara detta prov. Och med det vill jag inte ha sagt att provet kommer vara enkelt, jag menar det är hela 80 frågor som ska besvaras, men jag tror att det kan gå vägen ändå. Jag känner mig rätt så säker på en hel del, trots att jag inte pluggat ordentligt. Jag tror att lite av det beror på att jag pluggat ämnet tidigare, även om det är en hel del som är helt nytt för mig också. Men som tur är har jag en vecka kvar att nöta in allt. Den som kommer se dum ut blir nog jag om jag inte klarar detta, eftersom jag tidigare läst kursen i sthlm. Dock har jag märkt att det är en markant skillnad i vad vi får lära oss och hur själva pedogiken går till mellan de olika skolorna. Skillnaden är väl vad de olika skolorna tycker är viktigast att lägga fokus på, vad som är bra att kunna mer i detalj och vad som är bra att kunna mer generellt och övergripande. 
 
Nu ska jag försöka plugga lite till innan det är tv dags! 

Fantastiskt helg med avkoppling, god mat, bad och bastu!

Nu är jag hemkommen från en fantastisk, FANTASTISK helg i Stocktown!!! Herregud, hade nästan glömt hur skönt det är att bada och basta, typ det skönaste som finns och det är verkligen rolig träning! Min hy verkar också har gillat detta riktigt mycket. Den är jämnare och har en fin lyster.
Spahotellet låg typ mitt ute i ingenstans, typ långt borta från civilisationen. Men det var skönt, då kunde man slappna av på riktigt.
Inte bara var spahotellet miljövänligt, men all mat var också ekologiskt! Fatta så nice! Det bjöds på té och fruktbuffé vid badet, vi åt en jättegod tre-rätters middag och frukostbuffé på morgonen. Det fanns även en yoga-aktivitet som ingick i paketet som vi dessvärre inte hann med. Tråkigt! Hade verkligen velat testa det. Har hört mycket gott om yoga! Men tiden flög verkligen förbi! Vi checkade in kl 16, och checkade ut kl 12 nästa dag. Så vi hade en massa tid, men ändå så flög den bara förbi! Det kryllade av en massa par där! Men inte så konstigt egentligen, det var ju alla-hjärtans dag. Men det var riktigt skönt att vara med tjejerna, att prata ut om gamla minnen, famileproblem, kärleksproblem osv. Tjejsnack är så nice. 
 
Jag känner mig så otroligt avkopplad nu. Min kropp känns inte lika spänd och min hy är "lugnare", dvs inte lika irriterad och torr. Det här måste vara en av de bästa helgerna på länge och det spaet levererade verkligen. Så mycket att jag kommer rekommendera det till alla jag känner och även åka tillbaka, trots de dyra priserna.

Sömnproblem

Fyfan! Så trött som jag varit idag har jag nog aldrig varit! Alltså under föreläsningen kändes det som att jag skulle svimma! Jag har grova sömnproblem, kan ej sova på nätterna. Och det resulterar i att jag blir mega trött om dagarna och vänder om på dygnet. Jag tror att problemet ligger i att jag inte är särskilt aktiv på dagarna. Jag tror att jag måste börja med något som kan utmatta kroppen lite. Typ träna. Men det tycker jag är så fruktansvärt tråkigt. Och jag vill inte heller bli smalare än vad jag redan är. :-/
Dock hade jag mer än gärna velat börja på dans! Det är så sjukt kul och ett roligt sätt att träna på! Men dyrt! Fattig student som man är :-( Iofs, så finns det ju bra videosar på youtube som man kan använda sig av. Kanske ska börja med det. Köra ett pass i veckan hemifrån liksom. Låter som en bra idé!
 
Aja, nu är det inte långt kvar tills jag åker till sthlm och får gå på spa! Ska bli himlans kul! Vad jag har saknat mina tjejor! Åhh <3 
 
 

Att inte behöva "dissa"killar, att inte anses som bitchig

Läste ett intressant blogginlägg precis. Den hade en ganska feministisk synvinkel och handlade om hur kvinnor/tjejer måste undangömma sig/eller känner sig obekväma så fort de blir bemötta av män på exempelvis tunnelbanan, krogen eller på en busshållplats. Alla vi tjejer vet ju vad allting oftast (självklart inte alltid) handlar om = ligg. Därför kanske vi sätter på oss hörlurarna för att undvika kontakt, eller kollar åt ett annat håll när vi märker att en kille tittar på oss. I blogginlägget och i kommentarerna var det otaligt många kvinnor/tjejer som sa sig bete sig på detta sätt runtomkring män för att de inte ville verka "bitchiga" eller taskiga när de haft en konversation med en kille men sen inte velat ge sitt nummer till denne, och det väl är dags att "dissa". Eller att man överhuvudtaget måste komma på ursäkter som att "man har en pojkvän", för att inte verka taskig. 
 
Jag kan själv säga att jag känner igen mig och jag tror att många tjejer gör det (som man också såg exempel på i bloggkommentarerna till blogginlägget). Skribenten avslutar blogginlägget med att säga att hon tycker det är så trist att tjejer inte kan prata med killar bara för att prata, utan att de ska behöva känna sig obekväma och/eller avvisa dem på sätt som de gör idag. Hon fortsätter vidare med att säga någonting i stilen med att: "tänk hur många vänner jag gått miste om eller förlorat på vägen, när jag måste bete mig på det här sättet?". Och det stämmer ju. Om killar och tjejer bara hade kunnat snacka, utan att det hade legat något bakomliggande i det och utan att man hade känt sig obekväm, så hade vi människor kunnat vara de människor vi verkligen är, vi hade kunnat leva ett lyckligare liv och vi hade fullt ut kunnat vara de sociala varelser vi är skapade till att vara. Skribenten menar att problemet ligger i könsroller, dvs förväntingen om hur en man/kvinna SKA vara. Vilket jag kan hålla med om till viss del, men jag tror att det handlar väldigt mycket om kultur också. Till exempel vart jag bemött av män i USA, men jag kände aldrig den där obekväma känslan när jag pratar med männen där, som jag gör med männen här. Iallafall inte i samma stora utsträckning. Visserligen var jag lite påverkad av hur jag är i Sverige och var en aning blyg, men det kändes inte alls lika obekvämt. Där känns det som att killar kan prata med en utan att det ligger något motiv bakom det. Så jag tror att det kanske är en blandning mellan samhällets förväntingnar av hur en man och kvinna ska vara, men också kulturella aspekter. 

Stadsplaneringen i denna stad?!

Till nästa vecka ska de ändra busslinjerna och tidtabellerna här i staden som jag bor i. Det tråkiga är att det kommer ändras till det sämre. Exempelvis går bussarna med färre avgångstider på vissa ställen och jag måste dessutom gå av och byta om jag ska åka in till centralstation. Nu kan jag alltså bara ta bussen direkt från där jag bor in till centralstation. Men f.r.o.m. nästa vecka måste jag byta. Så jäkla jobbigt om man åker med resväska och grejer. Självaste byteshållplatserna ligger inte nära varandra heller. Och som grädden på moset har de också höjt priserna på alla bussbiljetter. 
 
Jag har alltid undrat vem i hela friden det är som jobbar med stadsplaneringen i denna stad?!!! För den suger verkligen! Det finns till exempel en Willys matbutik här och en busshållplats precis i närheten till den. Däremot finns det inte ett övergångsställe mellan Willys och busshållplatsen, utan endast en bilväg. Så tekniskt sätt, för att komma till busshållplatsen från Willys, måste man ta världens omväg. Men många skiter i det och går över bilvägen ändå. Det verkar som att man utgår ifrån att alla tar bil eller cyklar här. Men om man ändå ska ha en busshållplats så nära, då borde det bannemig finnas ett övergångsställe! Det är väl inte så svårt att fixa? Och dyrt kan det väl inte vara heller. 
Det är inte bara just på detta specifika ställe som detta är ett problem, jag kan i huvudet räkna upp fler exempel. Det är så frustrerande! Kanske är det sthlm-människan i mig som vill att allting ska vara så effektivt och snabbt som möjligt för de som åker kollektivt, vad vet jag, men fan, tid är pengar. 
 
 
På tal om något helt annat så hade vi en väldigt intressant föreläsning idag. Jag hade helt ärligt kunnat sitta de där tre timmarna utan några pauser, så intressant var det! Och jag som inte ens är en morgonmänniska, kunde hålla mig alert under hela föreläsning. Thumbs up for that!

Taggar inför helgen!!

Idag hade jag lite vänner över. Det var längesedan jag hade det. Så jag verkligen städade som en idiot. Jag hatar att bjuda hem vänner när det är ostädat hemma. Det kanske är en del av perfektionisten inom mig. Det måste se fint och rent ut! Det blev intenstiv plugg i 3 timmar, vilket verkligen var välbehövligt! Tenta, om två veckor, kill me!
 
Förutom tentaplugg och tentaångest har jag tänkt väldigt mycket på den kommande helgen. Jag och mina älsklingstjejer från sthlm (bästa vännerna i hela världen!) ska på spa. Det är ett hotell som har olika spabehandlingar, aktiviteter, pool, bastu och jacuzzi. Det bjuds på frukt och té vid badet och så får man middags och frukostbuffé. Det ska verkligen bli skönt med avkoppling. Jag ser verkligen framemot det här. Vi har bestämt detta länge nu, och äntligen ska det bli av! En sådan dag som alla hjärtans dag kan ju tyvärr bli en aning tråkig om man är singel, så man får hitta på något med vännerna istället bara för att det inte ska bli alltför deprimerande. Vi firar dessutom våra födelsedagar ihop då! Vi kände att det skulle bli enklast så (i och med att jag inte bor där längre och inte kan åka dit så ofta) och i och med att vi alla typ fyller år i början på året. Vi ska övernatta där och vi checkar ut nångång vid 12 på lördag. Sedan ska jag spendera tid med familjen, saknar faktiskt de, speciellt småsyskonen. Vi ska nog bara umgås samtidigt som jag och syrran provar våra brudtärneklänningar!! Ska bli så spännande! 
 
Nu ska jag försöka sova! Det blir ännu en lång dag imorgon!

Årsresumé av år 2013 (Ja, jag vet, lite sent)

Jag kollade bak lite i bloggen och såg att jag tidigare gjort årsresuméer. Jag tänkte jag skulle göra det för år 2013 också, eftersom det definitivt var ett episodiskt och minnesvärt år för mig. Jag kommer nog helt klart att minnas händelser från det här året i framtiden. 
 
2013 i korta drag:
 
- Jag firade nyårsafton på mitt (dåvarande) arbete 
- Det var det längsta jag någonsin stannat kvar på ett arbete (jag skulle klassa det som mitt första riktiga jobb)
- Jag beslutade mig för att sluta dricka alkohol (inte helt men nästan)
- Jag blev av med oskulden (och ångrar det ej)
- Jag fick för första gången i mitt liv, "mitt hjärta krossat" eller vad man nu ska säga, vi var ju aldrig tillsammans men det var verkligen sjukt tråkigt att få reda på att han dejtade en annan/hade flickvän, samtidigt som han var med mig, och dessutom undanhöll det från mig. 
- Jag hade födelsedagsfest tillsammans med en annan vän på en bar/klubb i sthlm. Många kom! 
- Jag reste till spanien (otroligt kul och skönt!)
- Jag hade det fruktansvärt jobbigt hemma med syrran och Ursula 2
- Efter sommaren fick jag påbörja ett nytt kapitel i mitt liv. Fick lägenhet här där jag bor nu, och flyttade för att ta tag i mina studier och studera ett program
- Jag blev ännu mer självständig 
- Jag utvecklade ett intresse för inredning
- Jag började äta hälsosammare
- Jag fick en bättre relation till syrran i samband med flytten 
- Jag fick en massa nya perspektiv
- Jag kom närmre min arbetskollega, som nu är en nära vän till mig
- Jag fick en allergisk reaktion när jag (för första gången med småsyskonen) gick på cirkus. Tror att det berodde på hästarna.
- Jag gick på Beyonce's konsert och dog, bokstavligt dog! Den kvinnan överträffar mina förväntningar hela tiden, det är inte ens kul längre!
- Jag skrev inte så mycket i bloggen, men det ska det bli ändring på! 
 
Och det var mina punkter för år 2013. Finns säkert mer att tillägga men det är de saker jag kommer på nu. 

Lite random babbel + En idé!

Det har varit en riktig slappdag idag. Det enda jag gjort är att gå till universitetsbiblioteket för att lämna tillbax en bok jag lånat. Annars har jag varit på datorn typ hela dagen. Jag har en viss hatkärlek för internet. Vad jag älskar är all information man kan hitta och läsa om. Vad hade jag gjort utan internet liksom!? Jag har lärt mig så mycket, så mycket som jag inte ens tro jag hade fått lära mig i skolan. Vad jag dock hatar är att jag helt ärligt kan sitta och vara inne på youtube eller läsa bloggar i evigheter, och det tar så mycket från min lediga tid. Tänk vad jag hade kunnat använda den tiden till att plugga liksom. 
 
På tal om plugg, jobbade vi för några dagar sen på ett grupparbete. Vi satt bokstavligen i flera timmar för att göra klart det och det hade kunnat gå mycket fortare. Men jag misstänker att en i min grupp (hon som jag tidigare pratat om här i bloggen) har någon sorts diagnos eller psykisk störning. Hon gör allt super långsamt och detaljerat. Det är skitirriterande! Visst är det bra att vara noggrann, (det är jag själv) men hon är det på en helt annan nivå. När vi sitter och pluggar inför en tenta till exempel, så måste hon gå igenom precis allt i detalj. Och det vi har att kunna, är ju rätt omfattande. Ibland kan det ju vara bra att försöka sålla ut det som känns mest relevant.
Eller till exempel när vi går och storhandlar, då slutar det alltid med att vi står och väntar på henne vid kassan för att hon ska handla klart. Hon kan stå vid en och samma plats skitlänge!
Jag har pratat med min syrra om detta och vi har kommit fram till att hon måste ha någon form av diagnos, för det där är inte normalt. Syrran sa att hon undrade hur den här tjejen kommer klara sig när hon väl kommer ut i arbete. De flesta jobb är ju rätt stressiga och kräver att man jobbar effektivt. Så det ska bli intressant och se hur hon klarar av det. Vad jag vet iallafall är att hon brukar få panikångest och panikattacker ibland. Det var inte kul den gången då jag fick bevittna det kan jag lova. Det är så svårt att veta hur man ska hantera en sådan situation, jag menar jag är inte en psykolog. 
 
 
Jag gjorde en rolig grej idag på nätet. Jag testade ett sånt där matchmaking-test för att se vad för typ av partner jag skulle passa med. Det var rätt intressant kan jag lova. Vad jag kommit fram till av det testet är att jag verkligen behöver en snäll och omtänksam person som jag kan prata om allt om. En god lyssnare och en som verkligen finns där i vårt och torrt. En som är öppen, älskar att resa och är romantisk. Det är ju det ultimata! En med humor ligger ju också rätt högt upp på listan. I onsdags var jag och två andra (bland annat hon jag nämt) på restaurangbesök. Vi satt och pratade i typ 4 timmar. Supermysigt var det. När vi pratade kom vi bland annat in på det här med kärlek.Vi pratade om tidigare romanser och vad för relation/kille vi dras till. Men vi alla var ganska eniga om att det är svårt med förhållande när man pluggar heltid. Hur har man egentligen tid för varandra? Jag som singel känner knappt själv att tiden räcker till. Möjligtvis ett förhållande på långdistans, men det finns ju givetvis nackdelar med det också. 
 
För att tala om något helt annat: De senaste veckorna har jag tänkt på en idé som jag verkligen vill förverkliga. Faktum är att om den går i uppfyllelse, och allt blir som det ska, så kommer jag vara den första i sverige, med detta. Det känns ju lite coolt! För jag har kollat upp det, men det verkar inte finnas. Kanske för att det är rätt nischat. Det finns dock i USA, men jag vill bringa det hit till sverige också. Jag tror verkligen det behövs och jag tror att många skulle digga idén. Jag har bara berättat om idén för syrran och hon är också positivt inställd till det. Det är bara tiden och plugget som hindrar mig, men jag funderar på att börja på detta projekt i sommar. Det är någonting som kräver tid och engagemang men jag brinner för detta så det ska nog gå vägen.
 
Nej nu ska jag äta och försöka komma i sängs tidigt. Måste börja få in det som rutin nu när föreläsningarna börjar tidigt (suck!) och blivit längre. 
 
P.S. I veckan visade de sista avsnittet någonsin som Hasse Aro kommer vara med på i Efterlyst. Det känns lite tråkigt faktiskt, han ÄR ju Efterlyst. *fäller en tår*. Och när vi ändå är inne på tv program, årets Paradise Hotel vinnare suger hästbajs!
 
 
 
 
 
 

Student avled i helgen

I helgen var det tydligen en student som hade dött. Riktigt sorgligt. Jag kände honom inte men av facebook att döma så verkade han vara omtyckt av många. Han var även ledare i en av nollningsgrupperna, så jag kan bara tänka mig hur stämningen kommer bli nu i fortsatta nollningsaktiviteter, speciellt nu i början. 
Det känns som att folk dör mer och mer nu, än vad de gjort tidigare. Egentligen är det inte så konstigt, jag menar sjukdomarna ökar och kemikalierna och tillsatserna i vår mat och i våra produkter blir mer. Det är verkligen tråkigt att det blivit såhär och med en sån utveckling undrar man ju hur det kommer att se ut i framtiden. Usch. 
 
Annars har jag bara tvättat, sovit och pluggat idag. Plugget har varit väldigt intenstivt, fick så ont i huvudet när vi väl blev klara. Men det var helt klart behövligt.
 
Nu ska jag sova! Ny vecka, nya tag!

Örngott i siden!

Igår fick jag äntligen mitt sidenörngott som jag köpte över internet från USA. Det ska inte bara vara bra för håret, men även väldigt bra för hyn. Det reducerar rynkor och linjer och låter huden bibehålla sin fuktighet. Jag köpte ett i sthlm för inte så längesedan, men kvalitén var inte bra alls, och när man sov så kändes det inte sådär silkesmjukt som det gör med denna. Sådan skillnad från den jag köpt nu! Kan säga att jag redan bara efter en natt märkte av skillnad. Min hy vart inte lika torr när jag vaknade imorse och det var så behagligt att sova på (äkta!) siden. Är otroligt nöjd över köpet även om det var lite pricy.
Jag köpte även en tandkräm från USA som ska göra tänderna vitare. Har kollat en massa recensioner på nätet och youtube. Tycker det är så snyggt och fräscht med ett vitt leende. Det gör väldigt mycket. Jag har alltid haft relativt vita tänder, men det finns några få tänder som har en lite gulare nyans och jag hatar det. Det ultimata skulle vara att ha raka perfekta tänder, men det har jag inte pengar för, så det får räcka med lite blekning. 
 
Nu ska jag iväg på lite ärenden. Och sedan ska jag hem igen, städa, laga mat och senare ikväll blir det filmkväll hos en klasskompis! 
 
Måste också bara tillägga att mitt hår växer som ogräs just nu! I love it! Hoppas det fortsätter såhär! :-)
 

RSS 2.0