En sång som går rakt in i hjärtat

Sitter och lyssnar på en sång som jag verkligen dog för när jag var 16 år. Jag minns hur jag kunde lyssna om den flera gånger om dagen. Nu när jag lyssnar på den så återkommer en massa minnen. Minnen om hur det var att vara tonåring och hur det var att bo hemma med Ursula och farsan. Den låten är så himla bra. Kollade på videon och den har ett sånt sorgligt men fint budskap. Den handlar om hur tonårstjejer gör allt för att passa in. Hur många förnedras och våldtas. Hur de bedöms över sitt utseende, och konkurrerar med andra tjejer utseendemässigt. Den handlar om tonårstjejer som lever i familjer där ekonomin inte alltid igår ihop, där papporna lämnat deras mammor och där mammorna får kämpa för överlevnad som ensamstående mammor. 
Självaste artisten är amerikan och videon utspelar sig också i någon slumm i USA. Videon är något grov men jag kan ändå tänka mig att det är så verkligheten ser ut även idag för många människor. Sången och videon går så djupt in i hjärtat på mig. Blev helt ställd när jag fick se och höra den igen. Fick till och med en liten klump i halsen efter att ha lyssnat på den. 
Det är 2014 men vi har fortfarande en lång väg att gå. Ju äldre jag blir märker jag hur orättvisorna ter sig även i våra utvecklade länder. Min förhoppning är att det blir bättre när jag blivit äldre och fått barn. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0